Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssiisiiiiii

aparat na zęby ...-

Polecane posty

Gość sssiisiiiiii

mam 20 lat i nie podoba mi się górna część moich ząbków orientuje się ktoś w cenach i rodzajach takich apratów a może ktoś nosi lub nosił ??

Gość sssiisiiiiii
ja mam kompleks z tymi zębami nie ma aż tak źle ale chciałbym sie ładnie usmiechac jak inni maja tkai eprosciutkie ząbki :(

W Twoim wieku najlepiej stały. Ale to oczywiście zależy od wady zgryzu. Najpierw zasiegnij opinii o ortodontach w Twoim mieście (możesz zapytać swojego dentysty). Potem umów się na wizytę i tam wszystkiego się dowiesz :) Acha! I nie daj sobie wmówić, że żeby mieć piękny uśmiech trzeba wyrywać jakieś zdrowe zęby - tak mówią tylko partacze idący na skróty. Powodzenia!

Gość sialalinka
rybcia co ty wiesz o ortodoncji???? W niektorych przypadkach trzeba wyrwac zeby bo sie nie mieszcza poprostu i dlatego sa krzywe, no chyba ze wolisz poszerzanie szczeki czy cos takiego, co ma duzo gorsze konsekwencje niz zab czy dwa mniej, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj! Ceny aparatu to okolo 1 400zl luk niekiedy taniej niekiedy drozej

Tak się składa, że wiem dość dużo :) Nie tylko od strony fachowej, ale także pacjenta, który miał za mało miejsca w łuku zębowym. Zdrowe zęby są po to, żeby nimi gryźć, a nie wyrywać.