Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam dylemat

Czy 17 lat to odpowiedni wiek ,żeby uprawiać sex?

Polecane posty

Gość ja to jakiś wyjątek chyba
bo po maturze dopiero pierwszy raz się całowałam a w wieku 21 lat dziewictwo straciłam ;) Byłam strasznym dzikusem. No ale miałam wpojone na lekcjach religii że seks to ciężki grzech (poza tym służącym prokreacji), a w domu- że seks to bardzo przykry obowiązek dla kobiety i w ogóle to kobieta która ma z tego przyjemność to k.... Dlatego nie wiem czy 17 lat to za wcześnie, bo chyba każdy jest inaczej gotowy.

Ja mam 19 lat. Dziewictwo straciłam mając lat 16 i 7 miesięcy. Ale zrobiłam to z chłopakiem, który był moim pierwszym prawdziwym facetem- z nim pierwszy raz się całowałam, zwierzałam z problemów. Dziś dalej z nim jestem i nie żałuję tego co zrobiłam. Jest starszy odemnie o rok. Wiedziałam od początku, że mogę mu zaufać- bo różnił się od rówieśników Jak znajdzie pracę (właśnie dziś maturę pisze - 3mać kciuki!) :) i będziemy mieli mieszkanie, bierzemy ślub. Jestem pewna że TO TEN FACET, z którym chcę być. I wiedziałam to, gdy powiedziałam mu, że chcę to zrobić. On wcześniej nie nalegał, coś wspominał, ale były to luźne rozmowy- jak to będzie gdy to zrobimy, jak to ma wyglądać, czego oczekuje. Było cudownie- nie bolało i był delikatny. oczywiście zabezpieczenie to była podstawa. Nikogo nie namawiam, bo nie każdy ma tyle szczęścia, by spotkać kogoś tak wyjątkowego i różniącego się od rówieśników- polskiej młodzieży spod sklepów, barów i dyskotek. Ale jesli piszesz o tym na forum- to odradzam jeszcze. To ma Ci podpowiedzieć SERCE, a nie obcy ludzie.

Gość taka jakas see
moj pierwszy raz byl jak mialam 17 lat moj luby 18-scie to byl prezent urodzinowy;) nie żałuje

Ten ostatni post to widać że jakiś nudzący sie pajac napisał, jak nie masz co robić to nie pisz wulgaryzmów, tylko pokój sobie posprzątaj albo poczytaj najnowszy \"fakt\". To Ci dobrze zrobi ;/

Gość betix
jak powiemy TAK to pojdziesz do lozka? a jak powiemy NIE to nie pojdziesz????????????

Właśnie. A jesli masz nas słuchać to ja mówię NIE! Bo chęć zrobienia tego musi wyjść z serca, a nie z forum. Jak bedziesz gotowa, to sama zobaczysz że nie bedziesz nas potrzebować. Wtedy tylko on ci będzie potrzebny, dobre miejsce, miła atmosfera i ZABEZPIIECZENIE! I wszystko bedzie ok :)

Gość staczowcczo za szybko
nie ma 100% antykoncepcji zawsze moze się skończyć ciązą i co w tedy ?

Dobre tabletki antykoncepcyjne mają wskaźnik Pearla 0,1. Więc to praktycznie 100% pewność dla niewtajemniczonych- 0,1 w skali Pearla oznacza, że w ciągu ROKU na tysiąc kobiet używających tego zabezpieczenia 1 zaszła w ciążę. wskaźnik 30 mają prezerwatywy- jak dla mnie za wysoki (na 100 kobiet w ciągu roku w ciążę zachodzi 30!) Więc wybrałam tabletki i od dwóch lat jeszcze nic nie urodziłam :D

Gość taka sobie jagodkalesna
Powiem tak, ja dziewictwo stracilam majac 16lat i baaardzo tego zaluje,bo moj chlopak nalegal (starszy o 3 lata) a ja nie czulam sie gotowa a mimo to zgodzilam sie> Teraz mam 23 lata,meza ale nie czerpie z sexu zadnej przyjemnosci mam jakas blokade i nie potrafie sie otworzyc, rozmawialam o tym z moim ginem i on powiedzial ze to moze byc w duzej mierze wlasnie zwiazane ze zbyt wczesnym wspolzyciem.Ale jezeli ty czujesz sie na to gotowa i partner na ciebie nie naciska tylko sama tak czujesz, to nie widze przeszkod :)

Gość gumki maja 3 nie 30
ale to i tak duzo

Gość hmhmhmhmhm
tak 15/16 lat to najlepszy wiek

Gość staczowcczo za szybko
tak żryj tabletki od najmłodszych lat teraz wydajesz 15 zł ,żeby dzieci nie mieć . A ,później wydasz 200 zł ,żeby je mieć cały organizm wyjałowiony przez tabsy .

stanowoczo za szybko Żałosna jesteś ze swoimi wypowiedziami. Lepiej zostać matką w wieku 16 lat nie? Teraz pewnie powiesz- to po co się kochać w tak młodym wieku? odpowiem- jeśli jest tak jak w moim przypadku (jestem z tym facetem do dziś, chcę być jego żoną, czekamy tylko aż skończy szkołę, zacznie pracę i kupimy mieszkanie) to ROBIĘ to z CZYSTEJ MIŁOŚCI to niego, bo jestem pewna, że będzie on moim pierwszym i ostatnim facetem. A jeśli Ty wytrzymałabyś bez seksu od przez mniej więcej 6 lat, mając u swojego boku cudownego i kochającego Cię faceta TO GRATULUJE. Zostaniesz świętą albo już nią jesteś.

I poczytaj sobie łaskawie jakieś konkretne info o tabletkach antykoncepcyjnych! Wiele z nich jest stosowanych u kobiet NIE współżyjących, żeby uregulować różne zmiany, trądzik, owłosienie itp. Ja nie wydaję na tabletki 15zł. Wolę dać więcej, często konsultować się z lekarzem i stosować się do wszystkich zaleceń i po 1,5 roku stosowania oprócz zniknięcia trądziku nic mi się nie wyjałowiło. Gratuluję wiedzy Sądzę że jesteś jakąś cnotką niewydymką, której nikt nie chce i dlatego takie bzdety piszesz. Albo 60- letnią słuchaczką radia Maryja, która o złych stronach antykoncepcji usłyszała od ks.Rydzyka Nie lubię być złośliwa, ale takie komenty po prostu mnie dobijają swoją głupotą...

Gość niezdecydowana /
Ja też mam 17 lat i wspaniałego chłopaka (2 lata starszy). Zawsze bałam sie tej decyzji jak ognia. Nie dlatego, że odegra w moim życiu jakąś większą rolę - tylko ze strachu przed reakcję rodziców. Co będzie, jak się dowiedzą? Nie traktuję seksu jak jakiegoś superważnego przełomu... Wszystko jest dla ludzi. I wszystkiego kiedyś trzeba sie nauczyć. Po co mam za kilka lat myśleć sobie: "ale jestem beznadziejna, 25 lat na karku, a mnie jeszcze nikt nie dmuchnął...". Ale spotkałam się z wieloma opiniami: "17 lat?! To jeszcze dziecko!". I teraz pytanie skierowane do was: czy Wy też uważacie, że to za wcześnie? Nie mówcie mi, że skoro pytam, to nie jestem gotowa. Jestem. Chcę tego. Wiem, że mogę to zrobić i to nawet bezpiecznie. Więc czy jeżeli czuję się na tyle dojrzała i fizycznie i psychicznie, to bez skrupułów mogę spróbować, bez obawy o nieciekawe sytuacje społeczne? Z waszych wypowiedzi wnioskuję, że za kilka lat spojrzę na siebie inaczej i zauważę, jak dziecinne było moje podejście do życia. I jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.

Gość smytny ony
nastolatki juz sie ruchaja to smutne :(

Gość hm.................
Wcale nie musi być tak, że za kilka lat spojrzysz wstecz i będziesz żałować tego kroku. Ja miałam prawie 18 lat jak pierwszy raz to zrobiłam. I nic, a nic nie żałuję. minęło już ponad 5 lat, dalej jestem z tym samym mężczyzną i jesteśmy szczęśliwi. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć tylko tyle, że seksu, miłości między dwojgiem ludzi trzeba się nauczyć.

Gość Braya
Macie problem. Nieby mówi się że pierwszy raz to nie wiadomo co. Ja miałam niecałe 15 jak to było. Teraz mam 24. Nie czułam się wykożystana itd. Moim zdaniem to przesada.

Gość taka prawda ona
niecale 15? to pod art 200 KK podpada :-O

Gość adelka123
rzeczywiście 15 lat, to chyba przestępstwo...

Gość takitaki
uprawiajcie seks, niech wam to wyjdzie na zdrowie. tylko zabezpieczajcie się, pomyślcie najpierw mózgiem, zanim pomyślicie innymi częściami ciała i nie płódźcie dzieci w wieku 15 lat.

Gość to odpowiedni wiek

Gość Braya
"niecale 15? to pod art 200 KK podpada" Prawo jest chore. Jeśli ktoś był odemnie ten rok czy 2 starszy to już jest pedofilia. Tak to juz jest. W każdym razie nie czuję sie tym zgorszona czy coć w tym rodzaju jak większość zakłada.

Gość Buka
hmm... dziwi mnie postać tej zdenerwowanej matki. Rozumiem, kobieta się denerwuje, ale przecież jej córka ma 17 lat, powinna wiedzieć, co robi, tak mi się wydaje. Denerwuje mnie też to, że desperacko sprzeciwia się temu. Ok, może się jej to nie podobać, ale gadaniem na forum nic nie zmieni. Trzeba koniecznie z córką porozmawiać na ten temat, ona musi wiedzieć, że ma oparcie, i że matka się nią choć trochę interesuje. Tak mi się wydaje. A co do pytania. Wg mnie, to zależy tylko od Ciebie. Sama jestem młoda, i dopiero wprawiam się w te sprawy, zastanawiam się nad nimi. Warto by było najpierw odwiedzić specjalistę, tak sądzę, tak jak już było tutaj opisane przygotować się do tego odpowiednio. Antykoncepcja, to podstawa. Sama mam znajome, które zaszły w ciąże w bardzo młodym wieku. A to wszystko nie przemyślenie sprawy. Pierwszy raz musi być wyjątkowy, jakiś hotel, bez stresu, dużo czasu, owoce, miła muzyka, winko... tak to ja sobie wyobrażam. pozdrawiam i miłych doznań życzę.

Gość we wrześniu skończe 17 lat
chciał bym spotkać się z dziewczyną na sex (16-17lat) z mazowiechiego .jesteś chętna to napisz dyskrecja100%

Gość on_17
Mam 17 lat jeszcze nie współrzyłęm bardzo bym chcial ale najpier musze pokochac ta dziewczyne a ona mnie narazie nie mam dziewczyny ale wszystko w swoim czasie. Ale pochopne decyzje moga byc nebezpieczne.

Gość Ślicznotka-Madzia
Giętki Maniek, zgłupiałeś?? Jak co za późno na seks wieku 17 lat?? Jesteś dziwny i głupi. :-/