Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyatnie o

zastrzyk antykoncepcyjny

Polecane posty

Gość pyatnie o

czy stosował ktoś? zastanawiam sie, bo przyznam, że mnie kusi, oczywiście pogadam z lekarzem, ale ciekawa jestem jakie są wasze opinie? stosował ktoś?

Gość ja stosuje
deepo povere i 3 miesiace mam spokoj, potem ide na kolejny, zero dzieci wiec dziala i samopoczucie o wiele lepsze niz przy tabletkach

Gość przeciez napisała na początku
i ile kosztuje takie cudo?? i jak nazywa sie zastrzyk??

Gość ja stosuje
ja place za wzizyte i zastrzyk odrazu wiec nie wiem do tego jestem za granica i ogolnie za wszystko place 130 Euro z wizyta i zastrzykiem za DEEPO POVERa

Gość pierwsza zmarszczka
oczywiscie wszystko fajnie pieknie,ale pamietaj o jednym jesli zrobisz sobie zastrzyk i bedziesz miala: bardzo silne bole glowy,silne plamienia,wszystkie objawy jak przy tabletkach,to tego nie zmienisz przez 3 mce,bo tyle dziala zastrzyk.tabletke odstawisz z dnia na dzien,po tygodniu objawy mina,ale nie w przypadku zastrzyku.

Gość pytanie o
Jeden zastrzyk raz na 3 miesiące zamiast systematycznej, codziennej antykoncepcji doustnej czy zamiast niezbyt wygodnych prezerwatyw? Czy ten zaledwie 1 ml wystarczy, by kobieta mogła czuć się w pełni zabezpieczona przed ciążą? Jak się jednak okazuje, to wystarczy! Antykoncepcja w strzykawce jest bowiem metodą o niemal 100% skuteczności, a do tego niekłopotliwą, wygodną i stosunkowo niedrogą. W Polsce antykoncepcja w strzykawce dostępna jest w zastrzyku pod nazwą Depo Provera, dostępnym w aptekach tylko na receptę. Jedna dawka takich hormonów kosztuje ok. 40 zł i wystarcza na okres 90 dni, co oznaczałoby, że dzienny koszt takiej formy antykoncepcji to ok. 40 groszy, czyli znacznie mniej niż koszt większości pigułek. Zastrzyki antykoncepcyjne podawane są kobiecie domięśniowo – w pośladek lub w ramię. Aby były skuteczne, muszą zostać podane w ciągu pierwszych 5 dni cyklu (najlepiej w pierwszym lub drugim dniu krwawienia), po wykluczeniu przez ginekologa istniejącej ciąży. Zastrzyk taki może zostać przypisany przez ginekologa na receptę po wcześniejszej serii badań. Konieczne jest standardowe badanie ginekologiczne, badanie piersi, cytologia oraz badanie ciśnienia tętniczego krwi. Dodatkowo lekarz może zlecić kobiecie badania laboratoryjne i stałe badania kontrolne podczas działania już podanej antykoncepcji.

Gość oooooooooolllllllaa
Jesli chodzi o DEPO PREVERE to występuje ona także w postaci zastrzyku co 28 dni (czyli jeden w miesiącu) byłam własnie na tej proverze po 3 zastrzyku dostałam krwotoku ,o następnym nie było już mowy .