Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 29.06

29.06 strasznie boję sie porodu

Polecane posty

Gość podstawka
Asika---połozna mówi CI kiedy masz skórcze i kiedy masz przeć :)bo faktycznie nie czuć nic:)

Gość podstawka
skurcze miało być;)

Gość affirmativeeee
przeciez oni na monitorze widza kiedy jest skurcz...

nie wyobrazam sobie tego...mi to odradzano chociaz juz tez bylam bliska o blaganie o znieczulenie:D W koncu pomogla kroplowka:)

Gość 29.06
na dziecko czekałam 5 lat i oczywiście codziennie dziękuję Bogu ,że będę mamą Mój strach nie wynika z tego ,że naczytam sie bzdur ale jest spowodowany tym ,iż każde moje badanie jest dla mnie dość bolesne Moja lekarka twierdzi ,że tak jest i tyle Jednak myślę ,że może mam mała wytrzymalość na ból Stersuje mnie też fakt ,że niektore położne traktują takie kobiety jak histeryczki a jak tu nie wydac żadnego dziwieku skoro tak bardzo boli ...Nie mam wskazań do porodu przez cesarskie cięcie

Ja sobie tam stękałam..nic nie mówiły:) Położne są naprawdę miłe, w końcu to też kobiety.

Gość podstawka
nie przejmuj się żadnymi położnymi!! jeśli masz ochotę krzyczeć to krzycz, śmiać się to się śmiej.... nie przejmuj się co jakieś baby pomyślą sobie o TObie!!

ja tam sie darlam jak tylko moglam najglosniej bo to mi swietnie pomagalo bol zniesc... i tak na dobra sprawe to jak kobieta juz prawie rodzi i skurcze sa naprawde bolesne to w nosie ma to co sobie o niej ktos pomysli i robi to co jej podpowiada instynkt... nie rozumiem o co chodzi z tym przebijaniem pecherza??? przeciez to nie boli a nawet tego nie czuc... to tak jakby kogos bolalo odejscie wod...

Gość bardzo pomaga wlasciwe
oddychanie. Jak sie dotlenisz, bol jest mniejszy. Ja sie nauczylam z ksiazki - i pomagalo. W szkole rodzenia tez uczą. Nie boj sie porodu, pomeczysz sie i zaraz zapomnisz.

tak szczerze mowiac to to oddychanie co sie go uczylam na szkole rodzenia na nic mi sie nie przydalo bo moj organizm mowil mi ze mam krzyczec a nie oddychac i z oddychania nic nie wyszlo...

wlasnie...oddychanie..zapomnij inne rzeczy..wazne, zeby nauczyc sie prawidlowo oddychac..bo kiedy przyjda skurcze to zapomina sie wszystko;)..a odnosnie znieczulenia w kregoslup...po 17 godzinach..dostalam to znieczulenie...nie bolalo, zrobione bylo fachowa i odczulam ogromna ulge..pozwolilo mi na zregenerowanie sil......dodoam, ze rodzilam nie w polsce i do dyspozycji mialam nawet akupunkture;)

Gość Binas
Ja rodziłam w Bielsku-Białej w klinice Esculap. Tu porody znieczula się standardowo, jednym zastrzykiem w przestrzeń zewnątrzoponową (nie dotyka to ani kręgosłupa ani jego okolic!). I powiem Wam, ze taki powinien być standard rodzenia w Polsce. Nie czułam bolesności skurczy, spacerowałam sobie po korytarzu, siedziałam, gadałam z mężem, ból poczułam przy pierwszych skurczach partych - to pomogło mi wypchnąć dziecko w 10 min :-) Dzięki temu poród wspominam wspaniale, nie miałam żadnych bóli głowy, powikłań, nie trzeba było leżeć plackiem itp. I mam porównanie jaka to różnica, bo pierwsze dziecko rodziłam naturalnie, bez znieczulenia w szpitalu. Na Twoim miejscu autorko poszukałabym znajomych w okolicy Bielska i przyjechałabym rodzić na Podbeskidzie :-) Albo poszukaj szpitala gdzie znieczulają porody, naprawdę w tak dużym mieście jak Wrocław nie ma ani jednego?

Gość Binas
Porody w Esculapie opisane na wątku "Bielsko-Biała- gdzie rodzić"

Gość babki
a ja rodzilam jeden raz i to byl chyba ostatni porod w moim zyciu. nikomu nie zycze takiego bolu. choc nagroda jest super...dzieciatka. ja rodzilam jakis czas temu ale bolu nie zapomnialam.