Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość favaiolet

Jestes zakochany czy kochasz????

Polecane posty

Gość favaiolet

Gość 000000000000000000000000
kocham bo wg mnie zakochanie to takie klapki na oczach a miłość to dostrzeganie partnera takim jakim jest z wadami i zaletami..

Gość favaiolet
witam :) hmmm Ty chociaz widzisz roznice miedzy zakochaniem a miloscia :) niektorzy twierdza , ze to jeste jedno i to samo, milo, ze ktos docenil moj poglad:) ALe czy wiesz kiedy kochasz naprawde ? Skad wiedziec , czy to nie imitacja milosci ???

przeciez to kwestia definicji, nazewnictwa taka roznica, ze albo kochasz tego kogos, albo swoje wyobrazenie, ktoremu ten ktos musi sprostac - lepiej lub gorzej

skąd wiem że to nie imitacja? może to zabrzmi górnolotnie ale oboje skoczylibyśmy za sobą w ogień.Ciągle nam mało przebywania ze sobą, zawsze mamy tematy do rozmowy, dobrze nam w sprawach seksualnych, mamy podobne poglądy na zycie. I życie już nie raz postawiło nas w trudnych sytuacjach gdzie okazywało się że mozesz liczyć na tę drugą połówkę i ona nie zawiodła. Ale nie zawsze było różowo- nie raz i nie dwa rozstawaliśmy się i ...wracaliśmy do siebie bo porostu sie chcemy być ze sobą. Z tym że o miłość trzeba dbać, nie wolno jej zostawić samej sobie, ciągle trzeba ten związek uatrakcyjniać.

Gość favaiolet
hmmm wiesz jeli chodzi o milosc to jak dla mnie nie ma ona "jednoznacznej" definicji... trudno ja zdefiniowac... Zakochac sie ... hmmmm to jakby byc oslepionym ,zachwyconym.Pieknem wewnetrznym jak i wewnetrznym.Pozostac pod urokiem 2 os.W zaleznosci od wieku mozna ja nazwac hmmm niedojrzalym owocem, ktory czesto zanim dojrzeje wiednie i spada...

Gość Ju...
Przynajmniej robaki będą miały co jeść.:P

no tak wy tu ogólnie a ja nie:) sorki ale ja i tak jestem ewenement bo nigdy nie zakochiwałam się na ślepo. Zawsze wady tej drugiej osoby widziałam od początku...ale to też było zakochanie bo teraz kocham i widzę różnicę- miłość to po prostu głębsze uczucie

Gość favaiolet
tak zgadazam sie :) ale to czy kochamy dowiemy sie jak bedziemy juz hmmm bardzo dojrzali :) (przepraszam jesli kogos urazam , bo moze jest tu ktos starszy) ja to ejscze niewiele wiem o prawdziwej milosci, choc na ta chwile moge powiedziec, ze kocham... Hmmmm a czy dla was jest 1 prawdziwa mlosc, czy mozna ja zastapic nastepna ???

Gość favaiolet
hehe ta beda, a potem zgina, bo je zdeptasz

Gość Ju...
Kocha się zawsze. Ale serce ludzkie jest pojemne. Moim zdaniem.

Gość Polka Zapalka
Milosc jest wtedy gdy bardziej sie troszczysz o kogos niz o siebie

Gość favaiolet
Co Herkules , znow dokuczasz, to mzoe bys sie wyrazil. Postaw jakas teorie, a nie :P

Gość favaiolet
Milosc to zakochoiwanie sie na nowo i ciagle w tej amej osobie :) a tu juz tez jeste sprawa egoizmu, ale kazdy ma go w sobie :) nwet ten co sie ubiega za wzgledami ukochnej os:)

Gość Ju...
Nie pieprzymy, bo nie mamy pieprzu. Chyba że dla Ciebie kochać=pieprzyć:P

Gość favaiolet
moim zdaniem , kocha sie raz jedynytak naparwde, a zakochujemy sie setki razy myslac ze to milosc.Hmmm taka imitacja milosci.Nie czesto zdarza sie , ze kocaja sie 2 os, na zaboj... przewaznie ejst tak , ze jedna os, kocha a ta 2 czerpie z tej milosci jak najwiecej , myslac , ze tez kocha ... czasem raniac ta ktora dla nej wszystko zrobi, ale coz jak jest darzona cieplem i jest jej tak dobrze :)

Gość favaiolet
dobra wybylioscie z tego tematu , to ja tez uciekam :) (z tego tematu) milo bylo:) pa