Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliana302

gdzie mozna zrobic badania na poziom hormonow??

Polecane posty

Gość Liliana302

Gość Liliana302
a ile to kosztuje? panstwowo to oni chyba tak chetnie nie robia U mnie w miescie nie ma takiej kliniki Luxmed

Gość prywatnie można
robić w zasadzie w kazdym laboratorium, nawet w zwykłych przychodniach z tym, że płacisz. Ale wyników nie ma tego samego dnia, niektóre badania w laboratoriach są wykonywane raz na jakiś czas, np raz, dwa razy w tygodniu, raz na dwa tygodnie itd. Ale jeśli będziesz miała szczęście wynik tego samego dnia. Hormony państwowo też CI zrobią, ale jeśli sa ku temu powody. No i lekarz pierwszego kontaktu nie ma uprawnień do wystawiania skierowań na niektóre i potrzebujesz skierowania od specjalisty.

Gość Liliana302
a kwota jeszcze , tak w przyblizeniu gdyby ktos byl laskaw :)

Gość a chcesz prywatnie
wszystko zależy od badania. Ja badałam np. testosteron, prolaktynę (razem chyba 5 albo 6 ) badań to zapłaciłam ok.150 zł. To było właśnie w Luxmedzie

Gość Liliana302
aha, dzieki to ja myslalam ze oni od razu wszystkie badaja. A ja jeszcze musze powiedziec jakie chce zbadac. chce zbadac z tego wzgledu ze mam brzydka cere , pryszcze i przypuszczam ze to na tle hormonalnym moze byc

Gość a chcesz prywatnie
jeśli prywatnie robisz bez konsultacji z lekarzem to musisz im powiedzieć jakie chcesz badania. Może lepiej idź najpierw do dermatologa i on Ci doradzi. Myślę że w Twoim przypadku wskazane jest też badanie tarczycy.

Gość Liliana302
Tak? nie pomyslalabym, moja mama ma nadczynnosc tarczycy moze ja tez mam, tylko mama nie ma pryszczy ;)

Gość a chcesz prywatnie
Nie musi tak być :) Ale problemy z tarczycą mogą mieć swoje "odbicie" na cerze. Ja radzę Ci abyś odwiedziła lekarza.

Gość Liliana302
No to juz mam spora liste do odwiedzienia :)

Gość gość
dermatolog to na nie,lepej do lekarża