Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilkae

TO STRASZNE NIE MAM JUŻ OKRESU OD ROKU

Polecane posty

Wiem...wiem powinnam isc do ginekologa ale cholernie sie boje bo mialam bardzo nieprzyjemna sytuacje/ powiedzial : Dobrze ci? wszystkie lubicie jak macie coś w cipie..... poplakalam sie bo pozatym byl tak ohydnie bezposredni w zadawaniu pytan ze czulam sie okropnie. (podkreslam - mialam zawsze cholerny strach przez tymi lekarzami wiec moze inna dziewczyna zareagowala by inaczej - ja nie potrafilam) nie chcialam juz tam wracac tymbardziej ze mial do mnie pretensje ze nie pilnuje kalendarzyka ale ja mialam depresje i po prostu nie bylo sposob o tym myslec.... zupelnie zapomnialam ze jest cos takiego jak okres... wtedy podejrzewalam ze powodem moga byc te doly, stres huśtawka nastrojow. Ale to trwa juz tyle miesięcy że naprawdę zaczynam się poważnie niepokoić, dlatego piszę Tutaj Na kafe.. mam nadzieje że któraś z Was mi pomoże, w końcu przeżyłyście tyle przeróżnych rzeczy w swoim życiu..........ehh.. Boję się bardzo :( i tu nie oto chodzi, że ja mam się przekonać do tamtego ginekologa.. Ooo nie. Niby prosta rada - zmień lekarza.. Ale dlamnie to już nie jest takie proste. Czuje ten strach od środka. To jakby jakaś fobia. Nie potrafię się przemóc. Zapisywałam się już na wizyty kilka razy do kobiety ginekologa (bo już do faceta nie dam rady na bank) ale zawsze było tak że tchórzyłam, znajdywałam sobie zawsze jakiś powód \'\'że nie mogę dzisiaj iść\'\' metoda małych kroczków nie podziałała... teraz już dawno nie byłam nawet się zapisać. Wiem że muszę ale nie potrafię, jestem w kropce i nie potrafię się przemóc... moje obawy już mnie drażnią ale nie potrafię powiedzieć sobie / Kobieto ogarnij się :) to tylko lekarz... / nie da rady....... :/

Gość kokoszka bez instynktu
ile masz lat?

Gość Laut_chicane
anie mozesz poprosic kolezanki by ta doprowadzila cie do pani ginekolog wtedy juz sie nie wywiniesz a i pomysl o przyszlosci chyba chcialabys miec dzieci rodzine?

probowalam z siostra.... i nie weszlam..... dopiero od paru dni ciagle o tym mysle wczesniej machnelam na to ręka jednak wiem ze bagatelizowac nie mozna tego problemu...chcialabym cos z tym zrobic:(

Gość skoro sama się nie możesz
przemóc to musisz kogoś poprosić aby Cię niejako zmusił. To już nie są przelewki, bo w przyszłości możesz nie mieć dzieci. Swoją drogą że poprzedniego ginekologa bym zaskarżyła, skoro teraz masz 19 lat i od roku nie masz okresu to podejrzewam, że nie miałaś 18 lat gdy byłas po raz pierwszy? Twoja mama nie zareagowała? Nie wiedziała nic o tym jak potraktował Cię lekarz?

Gość tabernakulum
To, co ci tamten ginekolog, powiedział, to jest skandal. I to nie jest zaden standard. Jestem pewna, że na takiego juz nigdy nie trafisz, bo to naprawde rzadkość. Na drugi raz, jakby gdziekolwiek u lekarza cos takiego sie działo, jakieś burczenie, jakieś niemiłe uwagi - huknij, że on tu jest dla ciebie, nie ty dla niego, i jak natychmiast nie zmieni tonu, to będą konsekwencje. I skarga. Tak to sie robi i masz do tgo swiete prawo. Nic nie pomoże, bedziesz sie bała, ale musisz się przemóc i koniec. Potem nie bedziesz mogła uwierzyc, że tak sie bałaś. Pomysl+ jakie to ma ynacyenie w porwnaniu y niesko}cyonođcia _ Jakie to bedyie miao ynacyenie w chwili đmierci kiedzs kiedzs, jak ci pewnego dnia potraktowa ginekolog . O a co to za szlaczki. Po prostu idź, zmuś się, jak z siostrą nie dało rady, to weź mame albo kolezankę, może wtedy bedziesz twardsza i sie nie rozmydlisz. I po prostu idx. Nie zabija cie tam, w najgorszym wypadku bedzie niemiło, ale to raczej mało prawdopodobne

mialam wtedy 17 lat gdy bylam pierwszy raz - jednak wtedy bylam u babki i tez nie bylo za sympatycznie. kazala mojej mamie wejsc i siedzieć dopoki nie zada pytania Czy juz wspolzylam.... kiedy uzyskala odpowiedz powiedziala teraz moze pani wyjsc juz wszystko wiemy i usmiechnela sie ironicznie... mam szczescie niema co...

Gość ....finka
CHOROBY KOBIECE ----porady-przeczytaj...doradze...

Gość kiga
Ja urodziłam dwoje dzieci więc wizyt u ginekologa miałam sporo. Teraz regularnie robię sobie badania - cytologia. Mam świetnego lekarza, zawsze jest bardzo sympatyczny, wszystko wytłumaczy, ma miły głos. Musisz poszukać takiego lekarza, najlepiej popytaj koleżanki, dużym wyznacznikiem jest też kolejka do niego. Do mojego trzeba czekać nawet 2 miesiące. Nie ma wyjścia nikt Ci tu nie poradzi bez badań. Pomyśl sobie, że jakbyś była w ciąży to co wtedy? Przy porodzie to leżysz na łóżku i ogląda Cię kilka osób.

Gość _wredota_
moze po prostu zmien lekarza? to nie jest chyba trudne.. nie kazdy lekarz jest debilem :)

Gość a skad
jestes? moze ktos na forum poleci ci dobrego, milego ginekologa? ja wiem jak wazne jest zeby na dobrego trafic

Gość idę na tory
tez nie mialam rok okresu..od odchudzanaia i stresu..bralam tabletki na wywolanie okresu..teraz place za swa glupote..cierpie na hirsutyzm

Ty potrzebujesz psychiatry !!!nie wzlekaj i nie wstydż się !!!a na pewno CI POMOŻE!!!!POZDRO!!!!