Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Kochane mam do Was prośbę. Właśnie mi przyjaciółka powiedziała, że jej kuzynka (3 miesiące po porodzie) leży w szpitalu. Dostała jakiegoś ataku, opowiadała ze w pokoju jest diabeł, nakryła synka koldra całego żeby go diabeł nie porwał. Na szczęście jej mama w porę się zorientowała że coś nie gra. W szpitalu wstępna diagnoza to własnie szok poporodowy. I tu moje pytanie czy mozliwe jest to aż trzy miesiące po porodzie? Z góry Wam dziękuję

Gość mamalenusi
Witam,z tego co mi wiadomo tzw szok poporodowy inaczej psychoza występują bezpośrednio po porodzie w połogu,psychoza pojawia się w kilka godzin po porodzie,depresja może wystąpić później i trwać dłużej,może koleżanka wcześniej cierpiała na zaburzenia psychiczne i nie koniecznie było to spowodowane porodem,albo miała depresje w bardzo zaawansowanym stadium gdzie występuje obawa o dziecko,omamy,halucynacje.Pozdrawiam

ja kilka dni po porodzie a nawet już w szpitalu ciągle plakałam,myslałam że sobie nie dam rady i czułam straszną obawę o mojego synka,że bedę zlą mama, takie jakieś głupie mysli mnie nachodziły, zupełnie bez powodu, bo mam kochającego męża, wogóle całą rodzinę...

Dziękuję za pomoc. Też mi się tak własnie wydawało że to przesada stawiać taką diagnoze po 3 miesiącach od porodu.