Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harfaII

Żeberka duszone, pomocy!

Polecane posty

Gość harfaII

Muszę przygotować ok. 3 kg. żeberek, najlepiej w garnku. Zastanawiam sie jak to bedzie jeśli taką dużą ilosć włożę na raz do gara, to czy nie będzie takiej sytuacji, że te na dole będą gotowe a te z góry jeszcze surowe. Pomóżcie jak najlepiej przygotować taką ilość? Ps. Muszę to dziś wiedzieć!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harfaII
a nie porozwalają sie jak bedę przekładać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harfaII
może faktycznie robić w dwóch... a jak długo je dusić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a`propos żeberek....jadłam ostatnio pyszne duszone żeberka, niestety nie znam przepisu i nie mam możliwości skontaktowania się z osobą która je przyrządzała, a baaardzo zależy mi na tym przepisie... może Któraś z Was zna przepis na takie żeberka? pamiętam tylko tyle, że była tam spora ilość cebuli, keczup lub koncentrat pomidorowy i miód, no i oczywiście jakieś przyprawy...liść laurowy, ziele, pieprz...i co więcej? nie mam pojęcia... pomóżcie Babeczki:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harfaII
Ja ostatnio takie robiłam (ale tylko z 1 kg), w naczyniu żaroodpornym, z przepisu który był z tyłu opakowania " Przyprawa do żeberek" firmy Kamis pt, Żeberka "palce lizać" właśnie z keczupem, miodem, musztardą, octem winnym i cebulą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ooooo............:-) jak miło że wybawiacie mnie z opresji:-) dziękuję za linka!bardzo prawdopodobne, że to ten przepis-ale fajnie! w sobotę robię żeberka:-D!!! do harfall-----------> czy jest szansa na wrzucenie tutaj tego przepisu z opakowania przyprawy? z góry dziękuję i pozdrawiam:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harfaII
Proszę bardzo!!! Składniki: ok. 1,5kg żeberek 1 cebula 10 łyżek ketchupu, 4 łyżki miodu, 3 łyżki octu winnego z czerwonego wina, 3 łyżeczki musztardy grillowej, 1 torebka przyprawy do żeberek Kamis. Żeberka pokroić na kawałki, po 2-3 kości, natrzeć połową przyprawy i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę i całość zagotować, od czasu do czasu mieszając. Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez 15 minut. Żeberka wstawić na 20 minut do nagrzanego do 150 st.C piekarnika. Następnie posmarować glazurą i piec ok. 60 min., jak najczęściej przewracając i smarując glazurą. Podawać z frytkami i surówką z białej kapusty. Ps. To jest przepis z przyprawy Kamis. Ja dodatkowo, te przyprawione już żeberka najpierw lekko podsmarzyłam na oleju, a cebulę pokrojoną w kostkę także przysmarzyłam na tym samym oleju po żeberkach. Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×