Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna baba

STUDENCI?CZY NIE WKURZAJA WAS WYGÓROWANE CENY WYNAJMU!!! ILE MOZNA!?

Polecane posty

Gość zyyyyzio
bo dla studentów powinno byc najdrożej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja nie rozumie!Przeciez to często wybór dla ludzi zdolnych czy mają w ogóle zacząc studiowac! albo trzeba pracować jeszcze po nocach!a ludzie mieszkanie z krzyżem na scianie uznaja ze umeblowane!ZENADA!

Gość mloda andzelina dzoli
sami jestescie sobie winni - bierzecie co popadnie... 20 metrow w centrum miasta bierze 5 osob i placi 1200/1300 za odnajem a potem normalny czlowiek nie moze znaleźć nic w normalnej cenie nie rozpuszczajcie kamienicznikow - za 20 metrow sie bierze 500/600 zlotych - nie wiecej ale student wezmie wszystko a piwo - gdy tylko sie zjawiacie w pazdzierniku skacze z 4 na 6/7

No ale jaki ja mam na to wplyw?skoro ktos mi mowi,ze albo 1000zl albo spieprza.j!? a ja nie mam!i co mam zrobic?co? nie potrafie w 3 osoby w pokoju :(a akademika nie dostane :( ludzie nie maja serca? czy juz tylko kasa sie liczy?

Gość ja wynajmuje za 500zl
25m w osobnym mieszkaniu w szczecinie i umeblowanie doslowne znaczenie tego slowa of course +rachunki

Gość ortograffka
"nie potrafie w trzy osoby w pokoju" - i tu masz odpowiedz; za luksus sie placi.

ja jestem w Krakowie, za 26 m 600zl czynsz 180 i rachunki:( porazka i nie znajdzie sie taniej :(

moze nie porafisz szukac,najlepiej jakby na tacy Ci wszystko podali i za darmo,ludzie maja wlasne rodziny po co maja utrzymywac obcych ludzi. Albo radz sobie sama albo mieszkaj z rodzicami.

LUKUS? czy po prostu warunki do nauki? ktos sobie łapnął mieszkanie po kims i dostaje druga pensje bo mial wiecej farta! a w zyciu nie studiowal?! sorry ale naukowe na Panstwowych uczleniach wynosi max 300zl!

szukalam pare miesiecy... wszedzie, kazda oferta, szkoda,ze rodzicow mam 100km od Krakowa, a studiuje dziennie

zwroccie uwagę, że Kraków bije rekordy w tym zakresie

wiem ,w krakowie jest drogo.Ja wynajmuje rodzinie na radzikowskiego w krakowie za 1000zl .47 m.ale dlatego tak bo splacam za te pieniadze kredyt za to mieszkanie.

ale wiecej niz jeden pokoj? a nie za jeden 1000 i wiecej, ludzie skad my to mamy wytrzasnac? caly czas chodzi o to...

studiuj gdzies indziej,albo dojezdzaj te 100km to nie jest wiele km wiesz brat studiuje we wroclawiu i wiem cos o tym wroclaw i warszawa sa najdrozszymi miastami pod kazdym wzgledem.

Gość ortograffka
Ja mam maksymalne naukowe na panstwowej uczelni - 250 zl. Czesne miesiecznie - 625 zl. Pracuje, splacam kredyty, teraz kupilam mieszkanie (niemal 100% na kredyt), wiec juz nie place komus tylko raty zamiast tego, ale przedtem wynajmowalam. I jakos daje rade - ale nalatalam sie za tanim mieszkaniem. Bylo syficzne i dlatego tanie - ale wystarczylo sprzatnac i pomalowac. Moze za slabo szukasz...

gdzie??? wszedzie dalej! suuuper dojezdzaj jak mam zajecia nawet o 7 do 20! i nie dojazdu ot tak!

nie nie za jeden pokoj. 2 pokoje z kuchnia z pralką nową lodowką ,wyposazone cale noi nowe budownictwo.ale fakt niektorzy to za mieszkanie dwupokojowe ządają sobie po 1500zł,i tylko wlasnie studentom chca wynajmowac .

kiepsko szukam? ja codziennie kupowałam gazet , sprawdzałam każde ogłoszenie w internecie, też bym wzięła kredyt, ale nie mam zdolności kredytowej...

Gość ortograffka
No to jej nabądź. Ja też teoretycznie nie miałam.

Gość kotka_mamrotka
moja teściowa wynajmuje malutki pokoi za 420 zł. W życiu nie chciałabym mieszkać w prywatnym mieszkaniu. Wybrałabym akademik.

chodzi też o ten szantaż, naprawdę jak się szuka np. pół roku, to wierzcie mi, że naprawde ludzie to świnie i często odstawiaja sceny, castingi i inne... albo nie chcą umowy, albo licza o 20% więcej na podatek! no jaja!

Gość I niech jeszcze ktos powie
że studia dzienne są bezplatne!!!!!

ja pracuje, ale to nie jest kwota, która da mi taką zdolność - ja mam zajęcia 5 dni w tygodniu , od rana do wieczora, a ceny mieszkań w ostatnich latach też poszły w kosmos ...

ee da sie znalezc tanie mieszkanie do wynajmu, tylko bedzie to niebezpieczna dzielnica :P nie taki diabeł straszny jak go malują

sorry 400 zł minimum za lokum, a gdzie miesięczny 50 zł, podręczniki, ksero, dojazd do domu? i podstawowe środki? nie mówcie, że 1000zl na miesiac wydawane na podstawy to mało!

Gość mloda andzelina dzoli
w Kraku wszyscy studenci chca mieszkac w centrum albo kolo kampusu - a znajdz cos w hucie albo na kurdwanowie - uczelnia nie jest pod nosem, ale taniej jest z pewnoscia

przesadzają faktycznie z cenami.czasami przegladam ogloszenia to w nowej hucie w starym bloku nie wyremontowane obskurne i chcą 800zł .i jeszcze dwie kaucje z gory za 2 miesiace.Ja kaucji nie bralam od tej rodziny uwazam to za bezsens.

taaaak... no włąsnie, nie wszyscy studiują po to, żeby "studiowac" a zaoczne studia to nie to samo w sensie- nauki , poziomu ... a wiecie, wszyscy ładujmy się w kredyty! i walmy ludziom nie wiadomo ile kasy za co? w ogóle nie szanuje się lokatora! dbającego, regularnie płacącego! tylko kasa, kasa , kasa! nie chodzi nawet o narzekanie! bo ja daję radę!ale nie wmówicie mi, że tak to powinno wyglądać, ze trzeba lądować na zoacznych!