Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awanetika

Zwrotk kosztów wesela????

Polecane posty

Gość awanetika

Hej. Czy może mi ktoś odpowiedzieć z doświadczenia czy się zwracają koszta wesela????

Ja wielkiego wesela nie miałam, tylko przyjęcie, jednak przeciągnęło się bardzo, bo miało trwać do wczesnego wieczorka, a skończyło się o drugiej w nocy. W moim przypadku zwróciło się i to sporo :)

Gość hhg
zaraz cię tu zjadą..

Gość awanetika
kto pyta to nie błądzi, a pytam z ciekawości :)

Gość pytamipytam
loww..bardzo zadko

Gość Na pewno nie całość
wydatków za ślub i wesele, na ogól tylko za jedzenie i napoje.

Gość osobiscie jestem jeszcze przed
ale akurat w ostatnim czasie organizowalam kilka wesele i powiem tak ze to wszystko zalezy od gosci i od wystwonosci przyjecia, jesli masz rodzine biedna ciezko liczyc ze dadza Ci duzo, a musza dac sporo zeby sie wrocilo chyba ze robisz tylko przyjecie albo skromne wesele... takie wesele juz no wystawniejsze to trzeba liczyc 150-200 na glowe wiec wyobraz sobie jak zamoznych gosci trzeba miec bo przykladowo 4 osobowa rodzina powinna Ci dac min 600 zl co dla wiekszosci jest wielka suma na ktora ich nie stac... powiem tak ze z tych wesele co organizowalam wrocilo sie w calosci tylko jedno z czego tam rodzina pana mlodego prawie cala z hiszpani zjechala wiec...no ale sie zwrocilo i jeszcze cos zostalo nawet niewiele im :) reszta to roznie raz gorzej raz lepiej no takie ryzyko ale slub jest tylko raz w zyciu:) Pozdrawiam

Gość SONIAKA-JOJO
MI SIE ZWROCILO, ZROBILISMY SKROMNIASTE PRZYJECIE NA 25 OSOB, WYDALISMY 5 TYSIAKOW, TYLE SAMO DOSTALISMY I POJECHALISMY SE ZAGRABANICE :d

a powiedzcie mi, w jaki sposób wesele może się zwrócić? Boję się pomyśleć, ze piszecie o pieniądzach, które dostajecie w prezencie od gości. o rany...

Gość tak właśnie
i nie ma w tym nic zdrożnego moim zdaniem. Wiadomo, że idzie na to kupa kasy i wiadomo, że goście w prezencie też kasę dają - więc takie przeliczanie jest nieuniknione...

Gość balonówka29
Ja też tego nie rozumiem.Ja robie wesele bo to jest mój dzień i dla mnie dużą wartość ma to,że ludzie chcą przyjść i być ze mną.wszystko zależy od gości i ich statusu materialnego.Nawet nie myślę czy sie zwróci.

Gość gasnnita
Lara27 bez komantarza, nie każdemu tatuś robi wesele

Gość pytamipytam
no tak ,malo kiedy sie zwraca my jeszcze z pieniedzy od gosci musimy zaplacic kamere, fotografa ,dekoracje kosciola i sali,samochod,polowe za orkiestre

Gość mloda andzelina dzoli
osobiscie jestem jeszcze przed koleżanko - wiesz co to sa przecinki?

Gość boze autorka zadala
pytanie z ciekawosci a te idiotki juz po niej jada ;/

Gość stasie_nek
bo sie nudzą dziwki ;d

Ja nie robiam przyjęcia po to, żeby mi się zwróciło, ale skoro jestem już po to chyba mogę napisać jaki bilans nam wyszedł, no nie??

gasnnita... mi tatuś nie robi wesela... :)

Gość ertinika
no niech się ktoś wypowie

Gość zależy jakie wesele
mojej kuzynce zwróciło się i jeszcze nawet dostali więcej niż wydali a znajomym zwróciło się około 20 % kosztów. z tym, że kuzynka robiła wesele w remizie a znajomi w eleganckiej restauracji.

Gość zależy jakie wesele
co wy chrzanicie o tym, że wesele powinni robić tylko ludzie zamożni i nie powinni liczyć się z wydatkami. a co, biedni młodzi ludzie nie mogą mieć marzeń? wiadomo, że nie powinno się liczyć na to, że zrobi się luksusową imprezę, zaprosi tłum gości i jeszcze wydrze od nich kasę. też byłam oburzona, gdy moja ciotka po weselu jej syna wyliczała, że ten dał za mało i tamten też. nie chodzi przecież o to żeby się nachapać (choć i takich ludzi też ten świat nosi), ale żeby się całkiem nie spłukać na starcie.

Gość ja myślę
że takie pytania są normalne. Wiadomo, że to nie jest impreza zarobkowa, przestańcie więc tak naskakiwać od razu! Najważniejszy jest sam dzień, ale co w tym złego, że ktoś się zastanawia co potem?

Gość GTFDGF
dejzi69 zdziro ciebie to chyba nikt nie zaprosi ;/

Gość rrrrrrrrrrrrrrr