Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie pewna pani

CLO a śluz

Polecane posty

Czesc dziewczyny, mam pytanko, stymuluje cykl CLO juz 2 gi miesiac, a w czerwcu dopiero mam isc na usg do lekarza. Wiem, ze powinno sie chodzic w kazdym miesiacu, no ale moj tak zadecydowal. Ale moje pytanko dotyczy innej kwesti. Czy podczas stymulowania CLO mialyscie sluz ? Chodzi i o potencjalny czas na owulacje. Bo ja niby mam go przy szyjce i w ogole go czuję, ale podczas stosunku odczuwam lekki dyskomfort, jakbym była niedostatecznie nawilżona. Czy miałyście podobnie ?

Mnie ginko na płodny śluz zalecił.....olej z wiesiołka:-) Bierze sie go od 1 dc do owulki! Potem juz nie wolno! Sluz płodny wcale nie musi być w bardzo dużych ilościach...sta w metodach naturalnych czasem jest go mało i...trudno zorientować sie czy to owulka. Brałam CLo....ale śluz był taki jak zawsze...nie większy i nie mniejszy...

astat ja wiem i brałam olej z wiesiolka, tylko nie wiem czy moge go brac razem z clo.

Mnie ginko powiedział, że tak...bo wiesiołek poprawia ten płodny śluz..

o to superancko, dzisiaj sobie kupie i od nastepnego cyklu bede brala. Dziekuje Ci bardzo.

Tylko pamiętaj.....do owulacji!!!! Potem nie wolno!

no tak, wiem tylko kiedy ja bede wiecec ze jest owulacja ? Przy CLO teraz nie wiem jak to jest. Lekarz mi powiedzial, ze miedzy 12 a 15 dc jest najlepszy czas na wspolzycie. To jak radzisz od 12 dnia juz nie brac??

Mnie lekarz powiedział, aby robić domowe testy na owulacje(np. ACON LH). Ja robie testy od 9dc. Jak widze że juz pojawia się druga krecha (nawet jeszcze nie bardzo super mocna, ale już) to wiem, że za ok 24-36 godz będzie owulka. Wtedy już nie biorę Wiesiołka. Sprawdzam też tempkę i śluz oraz progesteron przed owulką i po owulce (6-7 dni).

Najlepiej wspólżyc na 1-2 dni przed owulką lub w dniu owulki. Plemniki musza mieć czas aby dojrzeć w ciele kobiety...zatem lepiej jest jakmone są przed jajeczkowaniem.

jak wspolzyc to wiem. Staram sie o dziecko juz od ponad roku niestety. A na testach owulacyjnych to ja mam caly czas 2 kreski. Bo pik LH mam ciagle. Ale bede brac do 13 dc i wtedy przestane.

Czy będzie niedyskrecjajeżeliz apytam czy to czasem nie PCOS? Ja niestety włąśnie to mam...:-(

nie to nie jest PCOS - wyniki hormonalne mam w normie wszystkie. Mialam nieznacznie wyzsza prl tylko. Regularnie miesiaczkuje i mam dlugie cykle.

Rozumiem...To super, że wynik masz ok!:-) Ja o swoim PCOS dowiedziałam, ze późno...po 30tce:-( i to prze zprzypadek:-( Robiłas test na prolaktynę z obciążeniem? Bierzesz Bromergon?

Nie, nie biore bo prolaktyne mam juz w normie, bo po miesiacu lekarz kazal mi powtorzyc, bo chcial zobaczyc czy spada czy wzrasta. I byla juz w normie. A robilam bez obciazenia. A jakie mialas objawy PCOS ze nikt tego nie zauwazyl ? Na usg nic nie bylo widac ? co za lekarze.

Bardzo ważny jest test z obciążeniem!!!! Bo sama prolaktyna może być ok...ale przysadka nie wyrabia jak jest podane to obciążenie. Dziwne , ze Ci ginko nie dał takiego badanka...hm... Wiesz moje jajniki sa ok na usg...Ale mam zawirowania hormonalne...Zły stosunek LH: FSH (powinno byc 1:1). Zawsze mi mówiono , ze moje przesunięcia okresu to...tylko stresy...a drobne włoski na brodzie bo...mam ciemne włosy...Zawsze też byłam okragła, więc nie braąłm pod uwagę żanych chorób. I...nagle zaczęłąm sie odchudzać ...Bum! Okaząło sie, ze coś nawala i...tak nagle stwierdzono PCOS! Teraz wyniki mam ok...mam owulkę...Brałam CLO i metforminę (też sprzyja owulacji).

Tylko nie rozumiem jak mogli tego u Ciebie wczesniej nie zobaczyc. czemu wszystko widac, dopiero jak cos sie dzieje powaznego ? Jak sami nie zadbamy o to zeby sie dokladnie przebadac, to oni naprawde za nas tego nie zrobia. Nie no ja nie mam żadnego problemu z owłosieniem i stosunek LH do FSH mam dobry. Wiem, ze z obciazeniem jest bardzo wazny wynik dlatego sama pojde go sobie zrobic. I tak placi sie z ta wyniki wiec nie musze czekac na skierowanie. Ja to sie bardziej u siebie boje, ze mi nadzerka sie nawrocila. Bo co jakis czas mi zapalenie jakies sie pojawia, a juz przed sama miesiaczka to strasznie. Myslalam zeby sobie posiew zrobic z moczu. Ale poprosze mojego ginka zeby mi na ta nadzerke spojrzal, czy aby sie nie odnowila. Mam nadzieje, ze nie.