Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina28081993

pierwsza wizyta u gina

Polecane posty

czesc mam 14 lat i jestem ciekawa czego mam sie spodziewacu ginekologa wiem ze sa pierwsze pytania ale co dalej prosze jak on robi te badania prosze o odpowiedz ale dokladna co on mi bedzie robil ;/ przujaciolka powiedziala mi ze bedzie mi cos metalowego wkladal co wyglada jak penis

Gość byly juz
takie tematy a po co idziesz do gina w tym wieku?

przed ostatnia miesiaczka mi sie spoznila o 1.5 miesiaca a ostatnia byla o 10 dni za szybko i niewiem jeszcze jakie tampony mam wziasc na kolonie bo akurat powinna dostac ;/

przed ostatnia miesiaczka mi sie spoznila o 1.5 miesiaca a ostatnia byla o 10 dni za szybko i niewiem jeszcze jakie tampony mam wziasc na kolonie bo akurat powinna dostac ;/

Gość wieszaaa
w tym wieku nieregularne miesiaczki sa normalne, mozliwe ze lakzre nawet nie bedzie cie badal, tylko pogadacioe, a tampony mini :)

Gość bellergot
moim zdaniem dobrze ze chcesz isc do ginekologa, od pierwszego miesiaczkowania sie powinno chodzic co pewien czas na kontrole!!!!

Gość co ty gadasz
okres dostaje sie w wieku 10-13 lat a jakos 11-sto latek u gina sie nie widuje

Gość ja dostalam w wieku 15 lat
albo 14 nie pamietam ale 11 ??

Gość to ty jakaś opóźniona jesteś
ale nie wszyscy jednocześnie dojrzewają, niektórzy tak późno jak ty

Gość srednio jewst 10-13
ja mialam 11, do 13 lat wszystkie kumpele juz mialy

ja mialam 11lat wiec taka mala mialam isc do gina?:o i po co? i tak pierwszy okres mialam majac 11lat, pozniej kolejny byl za rok, nastepne tez nie byly co meisiac, unormowalo sie dopiero okolo 14r.z.

Gość anikkkakaak
ja mialam tez 11 i w sumie odrazu w miare regularnie, ale nie wyobrazam sobie w tym wieku wizyt u gina no bo po co?

pamietam jak moja mala siostre brzuch bardzo bolal i tata mowil ze do lekarza z nia pojedzie siostra powiedziala ze w zyciu bo myslala ze do ginekologa a miala wtedy 10lat i ja sobie tak mysle co takiej malej dziewczynce ginekolog powie ja bym miala traume do konca zycia majac 10lat polozyc sie na tym fotelu i zeby jakis facet mnie badal, ja tak to widze teraz to sobie tak to tlumacze ze powinnam chodzic na kontrole co pol roku i chodze ale 11 letnia dziewczynka to dziecko!!

Przecież są ginekolodzy dziecięcy (gł są to kobiety) !!!!! A wizyta 14 taki to nic dziwnego:-) Przeciez można iść z mama czy ciocią lub starszą kuzynka.

Pierwsza miesiaczke dostalam w wieku 14-15 lat dokladnie nie pamietam i wtedy tez poszlam do gina.ale na jakiego chuja a raczej chujke trafilam ,pytala sie o rozne rzeczy i kazala rozebrac sie i na fotel wskoczyc ,zapytalam sie czy to konieczne a ta pizda jedna do mnie " a po co tu przyszlas?na kawe? jesli ci sie nie podoba to mozesz wyjsc,nikt sila nie trzyma" myslalam ze sie pobecze ale poszlam na badanie 😭

Gość panna ciekawska...
10-13 lat? chyba 13-16 jak juz, a te wczesniejsze panny ktore dostaly @ przed 13 rokiem zycia to mialy problemy hormonalne i szybciej dojzewaly co nie znaczy ze jest z nimi wszystko ok.

panna ciekawska, trochę przesadzasz. Ja miałam 12 lat jak dostałam okres, byłam w 6 klasie podstawówki i nigdy przenigdy nie miałam żadnych problemów hormonalnych. Ani wtedy, ani teraz. Do książek, skoro masz ubogą wiedzę, a nie głosić takie \"mądrości\" na forum.

Gość poczytaj sobie
jak dostajesz w wieku 16-stu lat masz jakies problemy hormonalne, ja bylam w 5 klasie jak dostalam, a bylam chyba 4 w kasie dopiero