Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaneta21

grzybica pochwy-blagam pomozcie!!!!!!!!!

Polecane posty

jak to cholerstwo wyleczyc? juz tyle lekarstw uzywalam a tu nic zadnej poprawy a jesli juz to na 2-3 mies i znowu!! Macie jakies sposoby lekarsta ktore wam pomogly? mam juz dosc tego nie przyjemnego swedzenia dziwnych uplawow i suchosci!!!

a Twoj parnter tez cos z tym robi czy tylko Ty? bo jesli tylko Ty to bez sensu, bo wyleczysz sie, bedziesz z nim wspolzyc i znowu on Cie moze zarazic u faceta nie widac jak ma grzybice mi ginekolog raz to powiedzial, ze jak nie chce byc caly czas zarazana, to partner powinien penisa posmarowac mascia przeciwgrzybiczna na noc:)

no ja wlasnie tez slyszalam ze facet musi sie leczyc ale moj gin nic o tym nie wspomial ale teraz mam wizyte i chyba sama musze mu napomknac o tym a do tej pory tylko ja sie leczylam juz tez gadalam z moim mezem ze moze mnie zaraza no ale on nie ma zadnych objawow

no bo faceci w wiekszosci przypadkow nie maja objawow, sami nie maja grzybicy ale zarazaja partnerki, tak mi to gin wytlumaczyl:) ja jak mialam grzybice to tez wyleczylam i po kilku dniach znowu:/ no i powiedzialam chlopakowi, albo sie dostosuje, albo koniec z seksem bo nie chce miec ciaglej grzybicy

Gość Ania Bajbak
hej ...ja tez dosyc dlugo sie z tym swinstwem uporac nie moglam - pewnego dnia poszlam do 3 z kolei ginka i on dal mi takie piguly do pipki zolte - gynalgin chyba sie nazywaly - do tego dla mnie i dla faceta jakies tabletki do polykania na F -zapomnialam nazwy juz i dla obojgu do smarowania krem clitromazolum - 2 tygodnie i POMOGLO : D wiecej tego cholerstwa nie mialam ... dobrze jest tez podobno plukac pochwe kefirem lub jogurtem naturalnym .

Gość hhb56ybbrd
fajna madchen -> to zdjecie w stopce to twoje zdjecie serio?

Gość Ania Bajbak
a moj facet zarazil sie ode mnie - tez go biednego swedzial i popekala mu tam skora :( biedactwo .

Gość Ania Bajbak
te tabletki nazywaly sie Flucanozole (chyba)

Gość hhb56ybbrd
fajna madchen z ciebie ;) :) a dlaczego zdecydowalas sie umiescic swoje zdjecia na kafe? tak z ciekawosci pytam

Gość tośka24
zamiast kefiru ;-) można też kupić w aptece bez recepty lactovaginal na przywrócenie prawidłowej flory bakteryjnej w pochwie

dzieki dziewczyny jak pojde na wizyte to mu powiem ze ma mi cos z tym zrobic tyle kasy juz poszlo na rozne tabletki a tu zadnych rezultatow nie ma juz mam dosc tego swinstwa

czemu?:) a tak jakos, ja lubie wiedziec z kim rozmawiam, wiec stwierdzilam ze ktos moze myslec tak samo dlatego umiescilam;):P

Gość Resztka123455677
I trzeba koniecznie gruntowne pranie i prasowanie zrobić rzeczy których sie chodziło podczas leczenia i przed,s szczególnie bieliznę , spodnie itd, i dobrze wyprasować no i pościel oczywiście, ja sie z tym cholerstwem też mećzyłam kilka razy, ciagle wracąło, potem leczenie moje i faceta, + pranie itd, nawet wannę sparzyłam gorącą woda po leczeniu, i spokój mam juz od kilku lat, i nawet teraz po porodzie spokój i nie wraca i oby juz tak zostało, pozdrawiam, i powodzenia:D

Gość Resztka123455677
pranie swoje i faceta, wszystko nawet rzeczy w które sie przebieracie w pracy ( jeśli sie przebieracie, ja kiedyś o tych rzeczach zapomniała i wróciło!,i koce tez prałam te pod którymi leżałam czy spałam , to mi gin polecił, moze to śmieszne z tym pranie \m ale pomogło, a to najważniejsze!!!

pimafucin globulki dla Ciebie a dla meza masc

Gość azzzzzzz
najlepiej tez nie siadac nigdy na desce w publicznych toaletach!!! mnie tak to weszlo w krew ze nie siadam nawet u siebie w domu :O tez mialam problemy z tym cholerstwem, ale od 4 lat poki co mam spokoj. a pomoglo mi: 1. leki od gina,(teraz nie pamietam jakie, ale rowniez bralalam te, o ktorych dziewczyny tu piszą) 2. leczenie partnera (leczylismy sie razem) 3. higiena miejsc intymnych+bawelniana bielizna 4. nie siadam na deskach toalet. 5. pilam duuuzo kefiow 6. poniej mozan tez uzywac profilaktycznie lactovaginal (po wyleczniu sie) moze cos ci sie przyda :)

wielkie dzieki ja caly czas czekam na wizyte jeszce miesiac kurde takie kolejki ale wasze rady napewno wyprobuje bo mam dosc a na deski nigdy nie siadam bo sie brzydze no chyba ze w domu to inaczej a tak to na Malysza:P:P:P

Gość rada o ktora prosilas
ja tez mialam problemy z grzybica, skonczyly sie po odstawieniu tabsow. tylko ze ja mam meza i ciaza nie bylaby problemem. pomaga mycie sie mydlem glicerynowym, ale to juz po wyleczeniu. no i jak cos sie zaczynalo dziac robilam sobie np do gotowanej kielbaski sos z posiekanego czosnku i jogurtu. czosnek jest antybiotykiem pewnie wiesz.

Gość rada o ktora prosilas
wg mnie przyczyna grzybicy byly tabsy. ale mlodym dziewczynom trudno radzic ich odstawienie.

szczepionka - brałam 2 krotnie - pomogło bardzo - czasami drożdżaki wracają ale nie tak często i nie tak intensywnie - a jak już się pojawią to używam globulek Macmiror - dla mnie rewelacja.