Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ming-shu

Paszport dla niemowlaka.Wyrabiał ktoś?

Polecane posty

Gość ming-shu

wiem tylko, ze wyrobienie kosztuje 30 zł, a procedura jest taka sama jak dla dorosłych? jak ja zrobie zdjecie żeby dziecko miało odpowiednią pozę zbliżenie.... czy lepszy będzie dowód?

ja robilam za granica dzidzi paszport bo tu sie urodzila i fotograf wiedzial jaka ma byc fotka wazne by byla duza buzia dzidzi i otwarte oczka

Gość ming-shu
ja wiem ,ze fotograf wie, ale nie wyobrazam sobie aby udało mu sie odpowiednio ustawic moją 9 cio miesieczna córkę.

Gość mamusiulka
moja corcia miala wyrabiany paszport jak miala niespelna miesiac, fotograf wie co robic, ty nie musisz sie martwic

Gość mamusiulka
napewni zrobi kilka zdjec aby potem wybrac odpowiednie

Gość ming-shu
ja sobie wyrabiałam paszport a fotograf zle zdjecie zrobił i nie przyjeli, musiałam robis drugi raz

Gość mniunia
mój miał 6 miesięcy, zdjęcie z otwartą buzią, niby nie powinno być, pani która brała papiery coś tam bełkotała , że takie zdjęcie jest nie dobre, to jej powiedzieliśmy żeby wytłumaczyła dziecku, że ma mieć zamkniętą buzię, sie sama zamkła, paszport jest wyrobiony, niby trzeba czekac miesiąc ale jak sie odpowiednio zagada ( nie mówie o łapówce ) to był w tydzień

Gość ming-shu
czy obydwoje rodzice musza byc przy składaniu wniosku, a dziecko przy odbiorze?

Ja robilam corce paszport za granica! Miala wowczas 3 tygodnie! Bylo bardzo ciezko i trwalo to ponad godzine! Najpierw u jednego ktoremu sie nie udalo, potem u drugiego! Niestety paszport musial byc wyrobiony jak najszybciej! Jesli chodzi o skladanie to obecnosc obu rodzicow byla obowiazkowa, a do odbioru pojechal tylko moj maz:)

Gość ming-shu
na stronie biura paszportowego wyczytałam, że potrzene dziecko jest przy odbiorze (moze zdjęcie chca sprawdzic ???????)

Gość mniunia
nie jest potrzebne dziecko, jeden z rodziców wystarczy z dowodem osobistym

Gość mniunia
przy odbiorze oczywiście, a jeśli jest ktoś samotnym rodzicem i jedno z rodziców dziecka się nie zgadza to wtedy sądownie sie uzyskuje zgode na paszport, czasem to trwa 2 miesiace a czasem 4, zalezy od sytuacji, czasem nawet na pierwszej rozprawie sie dostaje zgodę