Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co pytać

jak się kupuje auto

Polecane posty

Gość o co pytać

Pytanie jak w temacie. Widzę auto na stronie, podoba mi sie alem baba i się za bardzo nie znam. O co zapytać sprzedającego jeszcze, oprócz tych informacji, które zamieścił na stronie? Przeważnie pisze, że super, w dobrym stanie technicznym. Może ktoś doradzić? Byłabym wdzięczna za pomoc.

najlepiej pojedz do przez siebie wybranej stacji diagnostycznej. na tkzw. hamownie silnika. sprawdz moment obrotowy silnika. czy nie zajechany i nie bierze oleju. wazne jest tez ktory własciciel by jedna reka dotarla samochod. karoseria , podwozie stan. szczegolna uwage nalezy zwrococ na stan karoserii i podwozia oraz na skrzynie biegw. bo jak mawiaja silnik to najtansza i najlatwiejsza czesc do wymiany lub szlifu w aucie.

wez jakiegos faceta ze soba ale takiego co sie zna np mechanika samochodowego, najlepiej jak mialby miernik lakieru bo moze sie okazac ze kupujesz szrota tzn caly malowany po wypadku.

Gość o co pytać
oo, ktoś mi odpisał, dziękuję bardzo. zarunia--> właśnie kłopot w tym, że nie mam nikogo takiego, kto by się znał na samochodach. Z kim mogłabym pojechać obejrzeć wóz. unijny liberał--> szczegółowo dosyć opisałeś, dzięki, ale nie da się pojechać do stacji diagnostycznej, bo musiałby jechać na lawecie. Jeszcze nie zarejestrowany, a żeby go zarejestrować, muszę go kupić, czyli w ciemno. Mogę mieć co najwyżej nadzieję, że auto jest w dobrym stanie. Lakier mogę zobaczyć, czy rdzy nie ma, czy nie ma nierównych blach, takie tam, ale moment obrotowy silnika mnie dobił :D Można tu zamieszczać linki? To wkleję jak wygląda.