Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Włosomaniaczka1

Do Pań myjących włosy co 2gi dzień

Polecane posty

Gość Włosomaniaczka1

A podczas miesiączki myjecie częściej? Bo boję sie, że wyjdę do pracy jeszcze ze znośnymi włsoami, a po kilku godzinach (pracuję do 17.) smalec na głowie...

Gość nie niemyje wtedy częściej
wszystkto kwestia przyzwyczajenia

Gość Włosomaniaczka1
dziękuję bardzo. bardzo prosze o wypowiadania się ... :(

Gość Włosomaniaczka1
:((

Gość Włosomaniaczka1
czemu nikt nie chce pomoc? :(

Gość lalateka
ja tam nie zauwazylam zebym musiala myc wlosy czesciej podczas miesiaczki

Gość A jak zwiazek ma miesiaczka
z myciem włosów?:o

Gość odpowiadająca
ja myję włosy co drugi dzień. :/ i to nie tylko podczas miesiączki ale ciągle. strasznie mnie to wkurza bo czasem po prostu mam ochotę pred praca sobie dluzej pospac a tak wczesniej wstaje

Gość maaaasssssa
Ja myję codziennie, nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. . .

Gość myję włosy na ogół co drugi
dzień bo nie mam potrzeby ich myć częściej i nie widzę żadnego zwiazku z miesiaczką.

Gość a ja myje codziennie
;/ bez wzgledu na to czy gdzies wychodze czy nie, strasznie mi sie wlosy odksztalcaja, gdy spie, a nie chce je meczyc za bardzo prostownica, chociaz i tak ja ciagle uzywam, ale staram sie juz mniej. a poza tym jakbym wyprostowala po spaniu to sa oklapniete, a po umyciu takie ladne i 1000 x lepiej wygladaja, ale jest to bol, ze dzien w dzien je musze myc:(

Gość ja myję co trzeci dzień
czasem co drugi, ale z miesiączką nie ma to nic wspólnego, no chyba że pytasz o inne włosy ;) I nigdy nie miała problemu aby rano włosy były ładne a wieczorem był już na nich smalec. Smalec bym miała na głowie po 4-5 dniach

Gość N osorry ale jak można
mieć już po dniu "smalec" we włosach?:o

Gość można jak
ktoś ma przetłuszczające się włosy , to takie dziwne? Ciesz się że ty nie masz ale ja mam i to jest problem bo muszę myc codziennie a kurewsko mi sie nie chce

Gość świnia na biegunach
Na przetłuszczające się włosy dobre są delikatne szampony takie jak np. z pokrzywy czy z jakiś ziołowe.

Gość Włosomaniaczka1
Teraz już jestem po okresie dojrzewania, ale keidyś miałam sytuacje jeszcze w szkole, że rano miałam normalne a po południu potłuściły się strasznie. A podczas miesiączki łojotok się nasila

Gość Włosomaniaczka1
i dla mnie nie ma nic bardziej wstydliwego niż tłuste włosy. myślałam nad awaryjnym szamponem bez spłukiwania, ponoć taki istnieje, jak ktoś np chory nie moze umyć głowy psika takim czymś na włosy i są świeże, ale na razie chyba nikt o tym nie słyszał... przyzwyczaiłam włosy do rzadszego mycia i wyglądają LEPIEJ. naprawde lepiej. bardziej błyszczące są. nie chce wracać do codziennego mycia włosów.

Gość Włosomaniaczka1
a używam szamponu dla dzieci, mysle ze to dobre rozwiazanie, nie poelcam szamponów do włosów przretłuszzczających, bo moimz daniem nasilają przetłuszczanie

Gość po szamponach dla dzieci
powstaje łupież!!

ja też mam tego pecha, że w trakcie miesiączki przetłuszczają mi się mocniej wtedy szamponem myję jak zwykle co 2 dni, a w międzyczasie myję samą wodą (najpierw bardzo ciepłą, a później spłukuję chłodną) -- włosy są odświeżone wystarczająco, by przetrwać ładnie wyglądające do kolejnego mycia :)

Gość d safafa
szampony do wlosow przetluszczajacych sie powoduja,ze wlosy sie wysuszaja...ok niby poprawnie,bo nie chcemy zeby byly tłuste tylko "suche" ale wtedy włosy i skora reaguja inaczej,skoro szampon je wysusza to łojotok sie nasila i koło sie zamyka....trzeba nawilzac, to tak samo jak ze skora, kremy do skory tłustej wysuszaja ja,a ona reaguje zwiekszonym wydzielaniem sebum...trzeba nawilzac,a ona sama po pewnym czasie dojdzie do siebie... niesttey to długotrwaly proces,kilka miesięcy

Gość Włosomaniaczka1
kochani, to co radzicie "na te dni"? myć częściej (co moze je znowu przyzwyczaić) czy maciejakieś triki? dziękuję baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo, ze tu zajrzeliście.

Gość d safafa
wpisz w google te szampon bez spłukiwania, pewnie jest pełno

Gość Włosomaniaczka1
właśnie nie wyśtwiet;a sie nic

Gość myju muju
ja myje glowe codziennie...jak nie umyje chodz jeden dzien to smalec koszmar...nie wiem jak to z okresem jeste...mi sie strasznie przetłuszzaja caly czas

Gość fanka anka
chodzi o to ze najładnie jwygladmy kiedy maamy owulacje, zeby przyciaganc samca i meic dzidziusia, tak nas zaprogramowała natura, a potem czymblizej okresu tym mozemy wygladac gorzej, przyszcze przetłuszczajace sie włosy i to normalne ze przed okreesem szybciej włosy sie przetłuszczaja, lepiej umyc codziennie niz potem myslec jak wygladam i sie dreczyc, po co psuch [psychike?

Gość Włosomaniaczka1
nie chce myc codziennie ;(

Gość jgkjgk
ja myje dwa razy w tyg. jesli sie przetluszczaja to je zwiazuje po cholere myc czesciej chyba ze ma sie krotkie wlosy to wtedy tak wiadomo, wlosy nie przetluszczaja mi sie szybciej jak po 4 dniach pewnie gdybym myla czesciej czas by sie skrocil

ja myję włosy co 2 dzien, przetłuszczały mi się bardzo myłam nawet codziennie ale ktoś mi polecił szampon SEBORADIN do przetłuszczających sie włosów z czarną rzepą używam go teraz cały czas jak dla mnie super, wydajny. Zapach tylko nie ładny ale wole to niż myć głowę codziennie. spróbuj mozna go dostać w aptece koszt ok. 13 zł.

Gość Włosomaniaczka1
Kurczę, tak rozmawiamy rozmawiamy ale w końcu sprawa miesiączki nie wyjasniona... co Panie robicie (te które myją co 2 gi dzień) podczas miesiaczki? myjecie codziennie czy nadal co drugi dzien?