Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariuss

Tabletki antykoncepcyjne - bez przerwy - nagłe krwawienie

Polecane posty

Gość Mariuss

Hej! Ginekolog poinformował moją dziewczynę, że może brać bez przerwy tabletki, i "nawet będzie to zdrowsze", gdyż okres podczas brania tabletek nie jest okresem. Przeczytałem posty forum, ale nie znalazłem informacji o tym co się dzieje, gdy występuje nagłe krwawienie, mimo brania tabletek? Zaczął się 3 miesiąc, i kilka dni po tym jak "teoretycznie" powinien być "okres", wystąpiło krwawienie. Zaznaczam, że tabletki są nadal brane. Czy ma przestać brać, czy kontynuować i się nie przejmować tym? Zapisała się do ginekologa, ale termin ma dopiero za tydzień, więc wdzięczny bym był za jakiekolwiek informacje. Mariuss

w zyciu o czyms takim nie słyszałam :/ skoro na kazdej ulotce KAZDYCH tebletek antykoncepcyjnych napisali ze TRZEBA robic przerwe to bardziej bym wierzyła ulotce niz jakiemus ginekologowi! a wogole to nie mozecie zmienic lekarza?

Gość AntyTabletkom
z tego co wiem to powinno sie dokonczyc opakowanie ktore sie zaczelo , niewskazanie jest przerywanie w trakcie opakowania... inna sprawa, ze nigdy w zyciu od zadnego lekarza nie slyszalam, ze mozna brac bez przerwy... to moze byc bardzo szkodliwe!!