Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mamaaaa

czy wasze dzieci zakladaja sobie profile na naszej klasie???????

Polecane posty

Gość zatroskana mamaaaa

ja dzis odkrylam ze moja 11 letnia corka ma profil na NK co szokujace rozmawia z chlopakami duzo od siebie starszymi !!!!

Gość absolutnie nie
NIE moja 14-letnia córka takiego profilu nie ma, na komputer i internet ma określone limity czasowe. Nie wolno jej siedzieć przy komputerze pół dnia.

Gość anoooo
Jak ja waszym dzieciom współczuje. Czy myślicie ,że jak będziecie pilnować to wam coś pomoże ? Jedenastolatka swój rozum już ma... jeśli mądra dziewczyna to nic złego się nie stanie. Ja też w jej wieku gadałam ze starszymi chłopcami i to bardzo niegrzecznymi ( alkohol, papierosy, trawka ) :P i nic złego się nie stało , nie miałam nigdy problemów z alkoholem i używkami. Z komputera i internetu zawsze korzystałam bez ograniczeń i kontroli. Zresztą komputer kupiłam za własnoręcznie zarobione i oszczędzone pieniądze.

Gość tak to już jest
że komputery trzymie sie zdala od dzieci. pewnie jest jescze na stronie z rozbieranom sesą. komputer powinien służyć do nauki i ew.l oglądania jakiejś bajki na cd

Gość olalalalalalalalalalalala
ja uważam,że niestety ale czasy są takie,że trzeba dzieci kontrolować.Nie pozwoliłabym na taki profil ani na takie korzystanie z internetu.Nigdy nie wiadomo na kogo dziecko trafi w sieci.Ja wiem,że są rozsądne dzieciaki ale teraz po świecie chodzą takie zboki ,że włos się jeży na głowie.Potrafią zmanipulować dorosłego a co dopiero dziecko.Internet to w tej chwili naprawde zagrożenie i dziecko musi czuć jakąś kontrolę.A już na pewno musi pytać w takich sytuacjach o zdanie czy pozwolenie rodzica!! Za taki profil moje dziecko oprócz pogadanki zaliczyłoby szlaban na kompa przynajmiej na miesiąc:P

dla mnie nasza klasa to strona idealna dla szpiegowania i tropienia ludzi i pewnei bym nie pozwolila swojemu dziecku zalozyc sobie profilu ale... co by to dalo... przeciez sie dziecka az tak nie upilnuje, a jak sie go samemu sledzi i sila broni to i tak pozadanych efektow nei przyniesie :/

Gość olalalalalalalalalalalala
to już nie chodzi o same efekty ale o to ,że dziecko musi czuć,że rodzice trzymają rękę na pulsie:) ps nk to głupota,ludzie sami pozwalają się szpiegować

e tam, nasza klasa to pikuś wszystkie małolaty mają profile na fotce ja też sobie założyłam, żeby patrzeć, co moja tam ma :D takie małe szpiegowanko ;)

Gość tak to już jest
rafinka ] nie szpiegujmy dzieciakow bo dajmy na to że jak sie dowie o tym ze jom sledzisz to straci zaufanie do ciebie i juz o niczym nie bedzie ci muwiło, nie bydzie chciało sie zwieżać a jak matka potem nie ma kontaktu z dzieckiem to potem w pużniejszych latach wychodzi to nie na dobre. takze czeba coś zrobić że by dziecko wiedziało że ty wiesz o koncie na fotce a nie szpiegować je.

No wiesz, ona dobrze wie, że ja wiem o koncie na fotce, bo przecież przy mnie tam robi, pokazuje mi tam zdjęcia kumpelek itp. Dlaczego mam jej tego zakazywać? Toż to prawie dorosła panna, 17 rok jej leci. Ale lubię sobie podpatrzyc jakich ma znajomych, jakie komentarze itp. Rodzic musi być czujny :D Czasem wiele można się dowiedzieć o swoim dziecku z takich miejsc... Ja na razie niczego złego się nie dowiedziałam, i mam nadzieję, że tak pozostanie ;)

Gość tak to już jest
o sory nie widiołam że ona ma 17 lat myslałam że tyle samo co corka autorki. ale i tak czebA BYć CZUJNYM

Gość nnnnnnnnnnnnnnnammmm
rafinka a twoja corka wie ze pokazujesz jej zdjecie na kafe? (->stopka):O chyba bm zabila matke kabym sie dowiedziala ze dzies umieszcza moje zdjecia:O

Gość tak to już jest
no właśnie nnnnnnnnnnnnnnnnn m,a racje

a wie :) nawet sobie wybrała mówi, że w takim idiotycznym miejscu, gdzie baby tylko o dzieciach ględzą, mogę sobie pokazywać ;) ale na naszej klasie nie pozwoliła i tam nie pokazuję twierdzi, że za dużo znajomych i się nabijają :D

Postanowilam sie wypowiedziec, zainspirowana wypowiedzia, ze \" jedenastolatka juz swoj rozum ma\". Ma i owszem, rozum 11- latki. Jeszcze dziecka, ktoremu latwo zaimponowac, bo juz chcialoby wiecej niz moze. Moj 10- letni syn prosi mnie o zgode na zalozenie profilu, ale ja sie waham. Nie wiem, jezeli rodzic ma kontrole nad taka korespondencja, to jest sprawa do przemyslenia, ale autorka napisala, ze takiej kontroli nie ma...nie wiedziala, co w internecie robi jej dziecko.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnammmm
chyba ze tak :P

Gość tak to już jest
no właśnie i każda matka myśli jakie jej dziecko jest madre,...

Gość jakies
700-800 na dwie osoby z chemią