Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia23W

2 kreski na teście a gin nie potwierdza ciązy .Co jest grane???

Polecane posty

Gość Sylwia23W

Jestem w szoku dlaczego po badaniu ginekologicznym nie potrafił stwerdzic czy jestem czy nie ?Zrobił USG i równiez nic nie potwierdził oraz kazał przyjść za 14 dni ...Robiłam test płytkowy PINK TEST z Hydrexu i wskazał on mocną czerwona kreske i blado różową druga ale mało co widoczną .Mam bołe w dole brzucha i ból piersi okropnny taki jak na okres.Co z tymi testami czy komukolwiek zdarzyło się że przy drugiej lekko rózowej to nie była ciaża????Mam 21 lat i w sumie nie chciałabym być mamą .Niepewnosc czy jestem czy nie mnie dobija...Napiszcie jak miałyście kiedys podobną sytuacje

Gość prioritaire
Ja tak miałam. 3 testy wyszły pozytywnie a ani badanie ręczne ani usg dopochwowe nie wykazały ciąży. Gin kazał przyjść za 2 tygodnie i wtedy juz widziałam bijące serduszko. U mnie na wszytkich 3 testach druga kreska była bladziutka.

Gość Oszukana przez krople
Ja brałam krople homeopatyczne Hormel SN na regulacje miesiączki jak mi sie zaczeła spozniać ,niektóre kobietki je biora na niepłodność i mówie Wam one mi dały nie wiem jak to mozliwe ale możliwe bo miałam taki przypadek że jak je zaczełam brac mi wyszły z jednym z testów dwie kreski.Po jakimś czasie dostałam okresu .Byłam u gina który definitywnie stwierdził że w ciąży nie byłam a przy braniu tych kropli mogą sie dziać takie cuda.POczekaj te 14 dni choć jesli nie braąłś żadnych,,cudownych kropli,,na regulacje to i mozliwe że bedziesz mamą :-)Pozdrawiam

Zrób test beta HCG! Testy typu sikacze mogas sie mylić! Czasem jest tzw ciążą biochemiczna...ale potem następuje poronienie...dlatego o ciązy prawdziwej mówi się dopiero od 6 tygodnia!

Gość Sylwia23W
Dziekuje za podpowiedz z tym testem z krwi i oczywiście że go zrobie .Mam pytanie czy musze miec na niego skierowanie od gina i czy wyjdzie mi to Hcg z krwi mimo iz mineło dopiero 9 dni od stosunku ?Czyli czy w 9 dniu od zapłodnienia HCG jest w stężeniu na tyle wiarygodnum bym była pewna że to ciąża na bank??

Sylwia liczy się dni nie od stosunku lecz od owulacji! Przeciez mogłas mieć zbliżenie w dniu 9 a owulacja może być np. w 16dc... Implantacja następuje ok 6-8 dni od owulki plus 48 godz i potem juz badasz tą krew. Bexz skierowania:-) To kosztuje ok 20-30zł.

Gość Sylwia23W
Dziękuje pięknie za odpowiedz.

Gość ale badanie krwi pokazuje
dopiero 2 lub 3 tygodniową ciąże (nie pamiętam dokładnie bo dawno robiłam). A gin może rozpoznać ciążę ok 5-6 tygodnia. Moim zdaniem poczekaj jeszcze tydzień i dopiero idź na badanie. Bo może się okazać, że jest jeszcze za wcześnie.

Gość jest niemozliwe zeby test
sikacz pokazal ciaze 9 dni po stosunku. To po prostu niemozliwe. Za wczesnie. Lekarz tym bardziej nic nie widzi, to stanowczo za wczesnie.