Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LillianGish

dziewczyny, wpadła któraś z Was przy braniu tabletek anty?

Polecane posty

Gość LillianGish

jest ktoś, kto wpadł przy braniu tabletek? nie chce siać paniki, z ciekawości pytam;)

tak, moja koleżanka najśmieszniejsze jest to że brała co do minuty codziennie o 18:15 i teraz ma ślicznego Kacperka :)

Wskaźnik Pearla.....:-) Wskaźnik Pearla informuje, jakie jest ryzyko zajścia w ciążę podczas stosowania określonej metody antykoncepcji. Gdy wskaźnik wynosi 1, oznacza to, że na 100 kobiet, które stosowały daną metodę antykoncepcyjną przez rok, w ciążę zaszła jedna. Im niższy jest wskaźnik Pearla, tym metoda jest skuteczniejsza. Indeks składa sie z dwóch liczb, np. pigułka hormonalna: 0,2-2,5. Pierwsza dotyczy osób zdyscyplinowanych, druga tych, które zapominaja o pigułce albo wydłużają 7-dniową przerwę.

Gość LillianGish
wiem o co chodzi z tym wskaźnikiem, ale miałam na myśli "praktyczną stronę";) zabezpieczona, wiesz co brała ta koleżanka?

Tego sie nie da dokładnie określić... bo tym rządzą prawa statystyki:-) Ja tez słyszałam o takich przypadkch:-)

no tak brała Cilest przez 3 lata no ale na szczęście ciąża w jej przypadku nie była tragedią:) miała już 29lat, a jej mąż nie chciał mieć na razie dziecka ona jest zadowolona:)

Gość LillianGish
mnie mój gin powiedział, że miał w krótkim czasie 6 ciężarnych pacjentek po Cileście. strach się bać:o

oooo widze że ten Cilest jakiś niepewny jest skoro i Ty tak mówisz... a ja też brałam Cilest ale od kiedy koleżanka zaszła biorę coś innego:P

Gość LillianGish
noooo.... i znowu Cilest. to chyba jakiś shit nie antykoncepcja

Gość LillianGish
ja biore ostatni listek i biegne po coś innego;)

Gość babskie gadanie
przeciez to nie zalezy od konkretnych tabletek tylko od tego jak reaguje organizm kobiety i czy ma wahania hormonalne. tego nie da sie przewidziec, a wy jak zwykle..jedna baba drugiej babie..

Bez paniki! Moja koleżanka ma to od 2 lat i spokojnie:-)

Babskie gadanie.....ja też tak sądzę że to tylko "jedna baba...drugiej babie". Często lekarze zalecaja określone środki bo...mają z tego własne korzyści...:-( Jak daje Ci leki bez badań raz na pól roku (rok max) to...zmieniaj lekarza!

Gość LillianGish
o niektórych tabletkach krążą już niemal legendy, jak o nieszczesnej diane 35 i właśnie cileście. ja sama troche boję sie ryzykować, w moim przypadku za wcześnie na dziecko, trzeba najpierw skończyć studia:)

Gość do zabezpieczonej
i wszyscy łyknęli historyjkę że cilest zawiódł po 3 latach? mąż nie chciał dzieciaka, ją już macica swędziała przed 30-stką i tu akurat tabletki zawiodły! no niesamowite!

Diane....NIE jest tabletką antykoncepcyjną!!!!!!!!!!!!!! To lek na nadmiar androgenów! Tylko przy okazji działą antykoncepcyjnie!

wiesz to moja bliska przyjaciółka i wiem jak było ona nie chciała robić nic wbrew mężowi, ale chciała urodzić przed 35- to fakt. i jakoś tabletki zawiodly

Gość babskie gadanie
bralam cilest 5 lat co pol roku robilam badania kontrolne. nidy mnie nie zawiodl i nigdy nie mialam z nim zadnych przygod, ale przez te 5 lat nie bylo dnia abym o 20.00 nie zazyla tabletki.

Kobiety tabsy trzba brać regularnie! Nie powinno się palić, pić...regularna dieta....nawet przysłowiowe leki na przeziebienie moga wszystko zaburzyć!

Gość babskie gadanie
owszem tabletki zawiodly, ale nie ma znaczenia czy to byl cilest czy cos innego. jak sie zle zalozy prezerwatywe to tez peknie bez wzgledu czy to durex czy unimil. kazdy wie, ze nie ma 100% antykoncepcji.

Gość LillianGish
przy diane, która gin przepisał mojek przyjaciółce na bóle (!) przytyła 10 kg. brała, bo lekarz jak ksiądz, wie co robi:o

Gość babskie gadanie
no to pretensje moze miec tylko do siebie jesli po kilku kilogramach w gore nie zmienila lekarza

Nie prawda, że musisz przytyć!!!!!!!Takie leki tylko zwiekaszają podatność na tycie! Ale jak ktoś wcina pól czekolady i myśli przeciez i tak utyje bo biore Dianę... Osobiście nawet schudłąm po tym leku! Ale pilnowałąm co i ile jem!

Gość LillianGish
no tak, ale przetłumaczyć sobie nie dała. ja jestem z natury panikarą, nie piję nawet zielonej herbaty przy tabletkach anty;)

Gość babskie gadanie
najlesze jest to, ze moza przytyc tez po odstawieniu, ale zdarza sie to bardzo zadko.

Jak dbasz o to co jesz i ile jesz to...nie przytyjesz!!! NO ale tu pól czekolady, tam chipsy, moze piwo...a potem ktos sie dziwi...A jeszcze jedzonko po 20tej... Sorki kolezanki ale tylko osoby biorące leki sterydowe np w alergii mogą mówić, ze tyja po lekach!!!

Gość LillianGish
tycie można jeszcze jakoś przeboleć. jedna koleżanka dostała zakrzepicy przy antykonceptach. miała niestety skłonność genetyczną do tego:o

Gość Pechowa Olka
JA WPADŁAM!!!! Przygotowałam właśnie tabsa do wzięcia zostawiłam na biurku w swoim pokoju i poszlam dokuchni po coś do picia. W tym czasie przyszla do mnie kumpela. weyszłyśmy na klatke i gadaliśmy parę minut. A mama w tym czasie weszła do mojego pokoju i zobaczyla tabsy. Ale byla afera!!!!! Myslała że jeszcze jestem dziewicą.