Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna ciekawska...

19 lat? myslicie ze to za wczesnie na poczecie malca?

Polecane posty

Gość moge sie przylaczyc
co tyak wszystko umilkło:P

Gość panna ciekawska...
hehe ja sie ucze jeszcze :) ale o studiach tez mysle choc na to nigdy nie jest za pozno

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
jak poczniesz dziecko to prosze, poczytaj troche ksiazek jak je wychowac czasem mi sie wydaje, ze dla wiekszosci kobiet wychowanie jest rowne z odchowaniem na dziecko trzeba byc dojrzalym mentalnie :-)

Gość panna ciekawska...
mysle ze jestem dosc dobrze przygotowana jezeli chodzi wlasnie o wychowanie:) ksiazek troche juz poczytalam pozatym interesuje sie pedagogika i psychologia no i mam stycznosc z dziecmi wiec wiekszego problemu z tym jak narazie nie widze, wiem ze czasem bedzie ciezko i trzeba bedzie jakos dogodzic dziecku nie rozpieszczajac malenstwa no ale o tym bede myslec juz jak malec sie pojawi

Nigdy nie jest za późno na dziecko ale większość ludzi uważa że ciągle jest za wcześnie, bo to karierę trzeba zrobić, bo to trzeba mieszkanie kupić albo wybudować, studia skończyć. Są rzeczy ważne, ale nie dajmy się zwariować. Ja jestem na studiach i teraz będzie trochę lżej z zajęciami, na garnuszku u rodziców jeszcze trochę jestem ale mam zaskórniaka odłożonego i myślę że lepszego czasu na dziecko nie będzie, jak właśnie ten przyszły rok. Potem jak będę chciała pójść do pracy to wiadomo jak to jest. Najpierw się odkłada bo cię nikt nie zatrudni. Potem się odkłada żeby cię za szybko nie zwolnili i tak można do czterdziestki ciągnąć i zawsze będzie za wcześnie. Wiadomo też, że później jest ciężej zajść w ciążę. Ja też mam podstawy pedagogiki i psychologii podobnie jak mój przyszły mąż. Myślę że wiemy oboje sporo żeby nie popełnić zbyt wiele błędów. Poza tym oglądamy supernianię :D :D :D

Gość Agusiaczek2020
ja mam 20 lat a za miesiąc rodzę :) czyli jak miałam 19 to zaszłam w ciążę , i nie uważam tego za coś strasznego czego nie da się przeżyć !!! dla mnie idiotyzmem jest to że niektórzy uważają że jak już kobieta ma dziecko to musi być jego niewolnicą i się podporządkować tylko i wyłącznie dziecku!!! Ja nie zamierzam tak żyć.Wkońcu od czegoś są babcie które mogą zostać z wnuczką/wnuczkiem i pobawić od czasu do czasu żeby młodzi mieli chwile dla siebie... Moja mama też miała 20 lat jak mnie urodziła i jest z tego powodu bardzo zadowolona bo jak twierdzi ''ma już dorosłą córkę i może teraz się zająść sobą chociaż ma dopiero 40 lat'' Czasem jej zazdorszczę bo jak na swój wiek wygląda nieźle - czasem mi ktoś mówi że mam fajną siostrę :D