Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie uprzejmosc

czy jeśli...

Polecane posty

Gość lubie uprzejmosc

ktoś prowadzi taki mini-bar, gdzie mozna kupić kebab, frytki, hamburgery, picie itp. to musi mieć toaletę dla klientów? bo ostatnio byłem w jednym i gdy spytałem się o toaletę to pracownik (albo właściciel, nie wiem) zaczął się wydzierać, że o co mi chodzi itp. ktoś się na tym zna?

Gość Rozumię Cię...
W restauracje, puby i kawiarnie obowiązuje prawo posiadania toalet. Jeśli chodzi o małe butki z fastfoodami to prawo to nie dotyczy.

jesli to bar typu take a way to nie musi być toalety ale jesli sa chociazby 2 stoliki wewnątrz baru powinna być toaleta

Gość ella ellla
ja kiedyś pracowałam w takim minibarze mającym w ofercie frytki, hamburgery, tam nie było toalety, pracując tam musiałam po prostu nie pić, wstrzymywać się itp, nie mogłam tez nigdzie iść, bo szef nie zostawiał mi klucza (tak, to prawda), jakoś wytrzymywałam, bo byłam młodą dziewczyną, jednak dwa lata temu urodziłam dziecko i już nie wytrzymałabym tak długo bez toalety. Jak sobie wspominam, to...ech! Człowiek był młody i głupi.

Gość lubie uprzejmosc
są tam 3 albo 4 stoliki (9-12 krzeseł), myślicie że to dobry pomysł zgłosić to do sanepidu?

sciągnalbym sanepid z calego kraju mu na glowe ...tylko za to ze wydarl sie na mnie w ramach odpowiedzi na w/w pytanie :)

Gość lubie uprzejmosc
pytam sie serio

Gość lubie uprzejmosc
bo jednak powinno temu pracawnikowi zależeć na tym, żeby klient był zadowolony, wystarczyło grzecznie odpowiedzieć, a tak może wizyta sanepidu trochę go ochłodzi, myślicie, że to dobry pomysł? jakby sanepid tam przyszedł to znalazłby nie tylko brak toalet, ale też chodzące wszędzie mrówki i inne stworzenia..

nie lubie sie powtarzac wiec odp j/w i to calkiem serio ! jesli mam zamiar cos zrobic to robie to i nie zadaje pytan 🖐️