Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rustic

Koleżanka potrzebuje krwi!

Polecane posty

Witajcie Piszę tu w bardzo ważnej sprawie. Moja koleżanka z klasy jest chora na białaczkę i potrzebuje krwi 0 Rh-. Jeśli jest ktoś ze Śląska i chciałby pomóc bardzo proszę o kontakt ze mną. Mój mail to deseo220@interia.pl

Gość hamburg nad menelem
biore 100 zł za pól litra

Gość powysylaj maile
do znajomych, a oni niech dalej wysla. Pechowa grupa krwi(nie tylko 0, ale jeszcze Rh -) , wiec musisz wiele osob powiadomic, zeby kogos znalez.

Właśnie wiem. Czynnik Rh- ma 15 procent ludzi tylko. Wszyscy robimy co można.

Gość Ratissss
tylko nie geja nie ;p bo niby ma być zabronione żeby gej oddawał krew...twoja koleżanka może umrzeć ale od geja w stałym związku krwi dostać nie może ;/ taka to polska ;/

Gość ta najgorsza..
ja mieszkam w sląskim i taką wl;aśnie mam grupę krwi. a ona potrzebuje krwi czy szpiku..? w poniedziałek piszę maturę wiec do tego czasu nic nie mogę oddac.ale pozniej mooze.. tylko ze ja mam 1,55 wzroztu i waze ok 50 kg , nie wiem czy w takiej sytuacji mogę oddac krew, chyba jestem "za mała"..

nie do końca. Dziś mówili w telewizji , że to już nieaktualne i spokojnie można /

Koleżanka potrzebuje krwi. Nie sądzę, żeby wzrost miał coś wspólnego z niemożnością oddania krwi. Jeśli nie masz anemii, nie cierpisz na żadne poważniejsze choroby, które uniemożliwiłyby ci oddanie tej krwi to myślę, że nie masz się czego obawiać. Na pewno gdybyś nie mogła to uprzedziliby Cię o tym.

Gość camelcia
Jeśli masz 50 kg to możesz oddac krew, to jest dolna granica wagi. Ja niestety nie mogę oddać ale jeśli mogę coś polecić daj ogłoszenie na forum krewniaków : http://forum.krewniacy.pl tam na pewno znajdziesz wielu ludzi którzy będą chcieli pomóc. Życzę powodzenia i zdrowia koleżance.

Gość niewiedzaca......
moja siostra ma chyba 0 RH - a Gdzie tej krwi potrzeba?

dziękuję za zainetersowanie pomocą, jednak są ludzie wrażlwii na problemy innych... Sama dokładnie nie wiem, gdzie krew mialaby zostać oddana, czekam na odpwoeidź kolegi. Jak tylko się dowiem, na pewno napiszę.

Gość ta najgorsza..
no a gdzie ta krew trzeba oddac..? ja chetnie oddam tylko jakbys mogła zamiescic mi na maila szczegółowe informacje i dokladnie dla kogo ma byc ta krew, podam ci takiego mojego "roboczego" maila: moja.piwnica@gmai.com

Gość camelcia
Pamiętajcie, że oddając krew dla konkretnej osoby należy pobrać zaświadczenie że oddało się krew dla takiej i takiej osoby i gdzie ta osoba leży. Prawdopodobnie krew można oddać gdziekolwiek na wymianę. Tak jest w większości przypadków.

Tak jak napisałąm, czekam na wiadomośc ze szczególowymi informacjami gdzie możnma oddać krew:) Cieszę się, że chcecie pomóc;)

Gość ta najgorsza..
moja.piwnica@gmail.com poprawny adres

Gość camelcia
Rustic naprawdę polecam dać ogłoszenie na forum krewniaków. Tam znajdziesz chętnych do pomocy i ogłoszenie tam będzie ważne do czasu jak nie odwołasz a przy białaczce krew z pewnością będzie długo potrzebna.

maila zapisałam , wyślę Ci później informację:)

camela , oczywiście, że dam. Czekam tylko na chwilę, aż będę wiedziała trochę wiećej, niż tylko tyle, że jest bardzo potrzebna;)

przepraszam za błąd. Camelcia miało być ;):)

Gość ta najgorsza..
załózmy moze wątek o oddawaniu krwi, hm? :)

ta najgorsza...... i niewiedząca -- Wysłałam Wam maila ze szzcegółowymi informacjami. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu chccecie pomóc. Jeśli ktoś również mógłby i chciałby to prosze piszcie. Każda kropla krwi się liczy:)