Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sceptyczna jeszcze bardziej

A jednak to ciąża urojona.

Polecane posty

Gość Sceptyczna jeszcze bardziej

Czy to wogóle jest możliwe aby do zapłodnienia nie doszło mając dni płodne? Kochałam się w pierwszym dniu płodnym. Dodm, że nigdy nie brałam tabletek anty i jestem napewno płodna (potwierdził to gin) :). Jednak biorę odczulant u alergologa w postaci zastrzyków przeciw idiopatycznej pokrzywce. Choć doktor uważa, iż to odczulenie nie ma związku na moją płodność. Jak myślicie co może być tego przyczyną?

Gość do sceptycznej
jakby wszystkie kobiety zachodziły kochając się w czasie płodnym to by było na tym forum jeszcze więcej paniki. Często nawet w czasie płodnym nie dochodzi do zapłodnienia bo plemniki mają dużą drogę do pokonania, muszą przepłynąć sobie do jajeczka, po drodze przechodzą twardą selekcję, w której przetrwają najsilniejsze osobniki. Jeszcze muszą dożyć do owulacji i do spotkania z jajeczkiem, a czasem między pierwszym dniem płodnym i owulacją jest tyle czasu że część plemników zginie (5-6 dni). Również żywotność ich jest różna: to ile plemnik przetrwa zależy od właściwości śluzu kobiety i od właściwości nasienia. Duży wpływ ma też tu częstotliwość uprawiania seksu. Plemnik potrzebuje 72 godz na dojrzenie i plemniki z pierwszego wytrysku po tych 72 godz będą dawać największą szanse zapłodnienia. Często jest tak że pary uprawiające seks codziennie w dni płodne nie zachodzą w ciążę przez lata. A po kilku dniach wstrzemięźliwości się udaje. Spotkałam się nawet ze stwierdzeniem że regularny seks to najlepsza antykoncepcja.

ja gdzies czytalam ze komorka jest zdolna do zaplodnienia tylko w ciagu 6 godzin;) i trzeba w te 6godzin idealnie sie ''dopasowac'':P