Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubiąca nowinki

Cool Twister-czy ktoś używa-opinie

Polecane posty

Gość lubiąca nowinki

Ostatnio na allegro i w sklepie internetowyn pojawiło się urządzenie? Cool Twister. Ma on schładzac wrzątek do wybranej temp. w 90s.i byc pomocny do przygotowywania mieszanek mlecznych. Ma zaoszczędzić czas, nerwy i gwarantuje robienie mleka bez grudek, z zachowaniem wszystkich witamin i składników odzywczych. Dla mnie byłoby to jak znalazł bo karmię butelką. Czy któraś z Was już to ma i czy jesteście zadowolone?

Dzisiaj rano widziałam to cos na allegro, też mnie zaintrygowało, ale poczekam na opinie kogos, kto to używa

Gość lubiąca nowinki
up,up,up

Ja jestem szczęsliwą posiadaczką Cool Twistera. Wszystko co o nim piszą to prawda-mleko czy kaszkę robię w try migi, nie ma grudek i zastanawiania się czy jest odpowiednia temperatura. No i jeszcze jedna korzyść-na wyjeździe proszę np. w restauracji o wrzatek, przelewam przez CT, dodaję mleko w proszku i gotowe. Producent nie podał tylko, że urządzenie uzależnia-przynajmniej mnie. Gorąco polecam.

zdradze moj sposob na bezstesowe przygotowanie mieszanki, mam 10 miesiecznego synka, u nas sprawdzilo sie lepiej niz wszystkie cool twistery: - gotuje wode, wlewam do dzbanka, woda sie schladza - gdy butelka jest potrzebna wlewam ok 70 ml zimnej wody, podgrzewam w mikroweli ok 30sek. - wsypuje proszek - dolewam wode do mieszanki by bylo tyle mleka ile powinno byc. - w razie potrzeby podgzewam jeszcze pare sekund w mikroweli i mieszam. kochana mam wielomiesieczne doswiadczenie z tym, uwierz ze cala procedura zajmuje mi okolo minute, szybciej niz wszelkie urzadzenia!!!!! troche wprawy w sekundach podrzewania i bedziesz mistrzem. nie kupuj tego cool twistera a wyprobuj moja metode.

Do glitzy-każdy ma swoje sposoby, ale : -zarówno producenci mieszanek jak i Polskie Towarzystwo Pediatryczne zaleca przegotowywać wode do zrobienia mieszanki bezposrednio przed użyciem. Ba, dla niemowąt do 6 mies. zaleca sie nawet 5 minutowe gotowanie. Woda w dzbanku po całym dniu nie jest\"pierwszej świeżości\". -podgrzanie wody w mikrofali OK, ale już mieszanki?! Całość nagrzewa się nierównomiernie-ryzyko \"przegięcia\" z temp.-oczywiście można chłodzic mleko i znowu podgrzewać, ale wrażliwych na temperaturę składników odżywczych (za które przeciez płacisz) już nie odzyskasz. -co robisz jak wybywasz z domu-mieszasz wszystko przed wyjsciem, czy bierzesz wodę i proszek? -a co w razie awarii instalacji-Cool twister działa bez użycia prądu? Poza tym te wielomiesieczne doswiadczenie trzeba nabyć, a człowiek uczy się na błędach. Po co błądzić w XXI wieku?

Gość elooooo
maminka mam dziwne wrażenie, że należysz do osób reklamujących ten produkt :P tak profesjonalnie to napisałaś :D :D :D :P

Ja go po prostu używam już bardzo długo-kupiłam go jak jeszcze nikt o nim w Polsce nie słyszał. Co do języka, którego używam-mam wykształcenie przyrodnicze, realizuję się naukowo więc może stąd takie wrażenie.

Gość elooooo
"a co w razie awarii instalacji-Cool twister działa bez użycia prądu" taaa szczególnie to zdanie świadczy o "wykształceniu przyrodniczym" a raczej o typowym zagraniu na myślenie klienta :P twoja wypowiedź kojarzy mi się ze sprzedawcami z telezakupów :D :D :D :P :P :P

A co miałam napisać-że jak \" instalację szlag trafi\", to Ci się Cool Twister przyda? No chyba, że masz własny agregator to ten argument sobie odpuść. Zresztą ja Ci tego kupować nie każę. Powstał temat, odpowiadam bo używam i jestem zadowolona.

Gość elooooo
o jaaaaaaaaa nie irytuj się tak....:P śmieszna jesteś po prostu hihi

Gość lubiąca nowinki
Ale się porobiło. Ja tylko chciałam się dowiedzieć czy warto, a tu taki ring. Maminka 75 a jak długo już to masz i gdzie to kupowałaś-sklep czy internet?

Cool twister przywiozłam sobie z Niemiec-polecicli mi znajomi. Nawet nie wiedziałam, że można go kupić w Polsce. Używam go od ponad roku-najpierw był \"schładzaczem\" herbatek dla starszego dziecka, ale tak naprawdę sprawdza się dopiero teraz-jak młodszej córce muszę przygotować kaszkę czy mleko. Co prawda karmię jeszcze(od 7 mies. jestem na diecie beznabiałowej), ale ze wzgledu na alergię muszę kaszkę przygotowywać na mleku hypolalergicznym, więc sie przydaje. Sprawdza sie też podczas kąpieli córki-często przypominam sobie w ostatniej chwili, że potrzebuje przegotowaną letnią wodę do umycia twarzy córki -wtedy przelewam wrzatek przez CT i gotowe.

Gość anuszka pomarańczowa
Kiedyś czytałam o tym na edziecko. Pisali, że jest dostępny w Polsce. Mam już 2 latka więc mi się nie przyda:\'\\. Może jak się zdcyduję na drugie...

Gość lubiąca nowinki
Czy ktoś jeszcze używa. Czekam do jutra i podejmuję decyzję...Kobiety i matki pomóżcie

Gość lubiąca nowinki
Dzięki Sccarlett. Filmik mnie prawie przekonał-szkoda tylko, że nikt więcej sie nie wypowiedział

Gość lubiąca nowinki
Kupiłam i jak na razie rewel. Co prawda wygląda dziwnie, ale robi to co powinien. Leję wrzątek i za chwilkę mam wodę o temp. 40 st., wsypuje proszek i mam mleko.

Gość lubiąca nowinki
Podnoszę, bo szukam innych, którzy tego używają

Gość pierwszy raz tym forum
Trafiłam tu bo nabyłam to urządzenie i szukałam informacji w necie i google mi wyrzuciły to forum. A skoro pytacie o opinie to powiem, że WARTO wydać tą stówkę i pozbyć się stresu matki pt. :"Czy mam wodę w termosie, czy nad ranem nie za bardzo wystygła, muszę jeszcze pamiętać o przegotowaniu wody itd." i dziecka (mój synek jak się obudzi to chce jeść natychmiast). Jak potrzebuję wodę to ją przegotowuję i za chwilę mam. Używam mleka z probiotykami a tam nie można przeginać z temperaturą . Świetny jak opuszczamy domowe pielesze. http://www.maluchy.pl]http://suwaczki.maluchy.pl/li-17169.png

Gość nabyłam
Czytałam ten temat jak jeszcze byłam w ciąży. Teraz, po przejściu na karmienie butelkowe przypomniałam sobie o tym, zasponsorowały mi go przyjaciółki ( pytały co chcę z okazji zostania mamą) i jestem baaardzo zadowolona. POLECAM

Używam Cool Twister od roku jestem zadowolona pod względem przygotowania w 80 sekund schłodzonej wody, polecam, tylko że co tydzień trzeba wymieniać wodę w Cool Twisterze na nową oczywiście przegotowaną...ale to żaden problem:-)

Gość jaaga89
Polecam w 100%! SPRAWDZA SIE NIESAMOWICIE! Jak tylko macie okazje kupic takie urzadzenie to nawet sie nie zastanawiajcie! Ja synka karmie butelka i cool twister sprawdza sie idealnie! W pare sekund przygotowywuje mleczko!

Gość praktyczna mamuśka
a ja robię tak, wodę mineralną dla niemowląt wlewam do kubeczka, podgrzewam 30 s w mikrofali , dosypuję mleko, mieszam i gotowe w 30 sekund i dziecko jakoś żyje i zdrowe jest bez podgrzewaczy, twisterów i innych takich :) nigdy synkowi nie przegotowywałam wody, po co gotować mineralną ?

Gość gość
Cool twister życie nam uratował. W nocy, kiedy zaczęliśmy noworodkowi gotować wodę, a potem ją schładzać, to trwało wieki całe. Mały płakał, więc tata musiał w nocy wstawać i go uspokajać, a ja robiłam ceremonialne mleko. I cud się stał, kiedy kupiliśmy cool twister. Woda gotuje się raz dwa, a potem tylko niecałe 60 sekund i mleko gotowe. Może i duże pieniądze, ale dla mnie dla spokoju dziecka najlepiej wydane. Zdecydowanie polecam.

Gość gość
Tez jestem szczęśliwa posiadaczką cool twister i nigdy bym z niego nie zrezygnowala. Masz cool twister masz spokój.