Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stracona

Kobiety? Czy wy też tak macie?

Polecane posty

Gość stracona

Gość vsqsqdqa
o co ci chodzi?

Gość stracona
http://www.dermatlas.org/derm/IndexDisplay.cfm?ImageID=1143470840 to link do zdjęcia- mianowicie, wyczytałam że to są prosaki. I teraz, jestem jedyna co tak ma, bo nigdzie nie spotkałam się żeby kobiety to miały tylko mężczyźni...;/ i co z tym paskudztwem zrobic????? dodam jeszcze, że mam to od kiedy pamiętam, tylko zawsze miałam tak delikatnie, na motylkach bo mam spore. Ale od roku to zaczęło się "wysypywać" na maxa...

Gość stracona
sorry za 1 razem za szybko wcisnęłam enter, zanim treść wpisałam..;/

Gość vsqsqdqa
idz do kosmetyczki -poradzi sobie z tym

sorry jeśli uraziłam zdjęciem, może powinnam ostrzec- nie pomyślałam... ale dla mnie to problem, a nigdzie informacji nie mogę znaleźć na ten temat vsqsqdqa - miałaś to? kosmetyczka pozbyła sie tego? może zapytam głupio: kosmetyczka w TYM MIEJSCU?? napisz coś więcej, na czym to polegać by miało i czy drogi zabieg?

Gość mirabelllla
może głupio zabrzmi pytanie.... ale gdzie to jest? na jakiej części ciała?;;;;;;;;;;;

Gość bellalinda
idz do ginekologa, on pomoze

Gość upyyyy
upy

Gość Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate Sodium Laureth Sulfate Ammonium Lauryl Sulfate Sodium Myreth Sulfate Laurylosiarczany sodu Sodium Lauryl Sulfate = SLS Sodium Laureth Sulfate = SLES Typowe detergenty syntetyczne, stosowane od dawna w przemyśle do odtłuszczania i mycia urządzeń oraz pomieszczeń. Obecnie są niemal w każdym toniku, balsamie, żelu myjącym, zmywaczu, szamponie i płynie do kąpieli. Powodują przesuszenie skóry, zaburzają wydzielanie łoju i potu, upośledzają czynności gruczołów apokrynowych, podrażniają skórę, wywołują świąd i wypryski. Przyczyniają się do powstawania plam, guzków zapalnych i cyst ropnych (w tym prosaków)... cytat ze strony http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

Gość asdfghjklbb
ja tez tak mam ;/ myslałąm ze tak ma kazda?;/ teraz mnie wystraszyłas;/;/;/

Gość yyyyyyhbyyyyyyyyyyyyyy
vv

Gość poiuytrew
🌼

Gość tez tak mam/
i to duzo bardziej.....

Gość hmmmmmmmmmmm
a to choroba? to sie leczy:P? czy jak?

Gość ja mam to też
Pojawiło mi się w okresie dojrzewania, potem z czasem zrobiło się trochę więcej. Regularnie chodzę do gina i nic nie mówił. Nie wydaje mi się, żeby to była jakaś choroba. Na wargach sromowych jest mnóstwo gruczołów łojowych i produkują one tzw.mastkę, która ma chronić i nawilżać. Chyba to normalne, że te gruczoły są widoczne.

Gość ja mam to też
Mi to nie przeszkadza i mojemu facetowi też. Jak się dokładnie przyjrzeć to on też ma takie gruczoły na penisie. Fizjologia, proste. Wystarczy higiena, dobry płyn do higieny intymnej np. Laktacyd :)

Gość prostebanalne
HASHAHAHAHAHA PLYN DO HIGIENY INTYMNEJ NI JAK SIE MA DO PROSAKOW... TO NIC GROZNEGO I W OKRESIE DOJRZEWANIE WIELE LUDZI PRZEZ TO PRZECHODZI JEDNYM ZOSTAJE DRUGIN ZANIKA TO NIC GROZNEGO

Gość ja mam to też
A czy ktoś mówił o prosakach? Prosaki to całkiem co innego. Ja nie mam prosaków. A higiena jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Pytałam lekarza co to jest i nie są to prosaki tylko normalne gruczoły apokrynowe.

myję się tam tylko płynami do higieny int. więc to nie przez chemię. jak poczytałam to brzmi prawdopodobniej od prosaków, chyba niektórzy mylą te rzeczy ale są podobne.

Gość cxvxc
ale co w tym zdjeciu jest niepokojacego bo dla mnie caly ksztalt tego czegos nie jest ok, w ogole nie wiem z ktorej trony na to patrzec bo przekrecam glowe i dalej nie wiem co to jest

Gość to jest to
to jest cipka skarbie

Gość musisz byc naprawde niezle
piwerdolnieta skoro wklejasz fote swojej cipy w necie

ojejku każda no prawie kazda ma takie cos... jedna z kolezanek wyzej dobrze pisze ze to gruczoły i mężczyzni tez na penisach takie maja... każdy organiz jest inny.... autorko -----> jesli chodzisz regularnie do ginekologa to lekarz widzi czy jest cos nie tak... takze jak lekarz nic nie mówi, jak Cie to nie swędzi lud nie boli to się nie zamartwiaj za wczasu :)