Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka8555

PORONIENIE

Polecane posty

Gość agatka8555

mam pytanie do ktorego miesiaca ciazy mozna poronic? jesli ktoras z czytajacych ten tekst dziewczyn poronila to w ktorym miesiacu. Prossze o pomoc :)

Gość no cóż ...
dzuecko możesz stracić na każdym etspie ciąży :( tylko do 22 t.c. to się nazywa oronienie, a po 22 t.c. poród przedwczesny największe ryzyko jest w I trymestrze

Gość no cóż ...
przepraszam za pisownie, klawiatura mi nawla

Gość Anialisa
Większość poronień - według wielu lekarzy nawet 85% wszystkich - zdarza się do 12 tygodnia ciąży. Ja pierwszą ciążę o mały włos poroniłabym w 7 tygodniu, a potem w 12 tygodniu. Miałam dwa duże krwawienia, niemal krwotoki. Dzięki Bogu (i medycynie) urodziłam zdrową córeczkę w 35 tygodniu ciąży, choć kiepsko to wyglądało. Dziś moja Marika ma 11 lat i jest zdrową, mądrą dziewczynką. Drugą ciążę poroniłam w 9 tygodniu, serduszko dzidziusia przestało bić w 7 tygodniu, na to niestety już nic nie można było poradzić. Natura jest silniejsza od nas i niestety w większość przypadków nie da się podtrzymać bardzo zagrożonej ciąży. Ale cuda się zdarzają:) pozdrawiam!

Gość loriee
Ja poroniłam 3 dni temu :( byłam w 8 tygodniu serduszko przestało bić....

Gość bardzo mi przykro
bardzo mi przykro z tego powodu, mam takie male pytanko..jak piszesz ze poronilas w 8 tyg to jest to 8 tydzien od pierwszego dnia miesiaczki czy od momentu zaplodnienia?

Gość od ostatniej miesiączki