Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaita001

Gdzie sa moje włosy....?

Polecane posty

Gość Kaita001

Hej wszystkim ;/ nigdy nie sadzialm ze ten problem bedzie dotyczym i mnie ale sie stalo od 5 miesiecy wypadaja mi wlosy mam juz nawet przeswity nie wiem co robic! Stosowalam szampony ale nie pomagaja a wlosy staja suche i matowe po nich. Ostatni zaczelam stosowac Regaine narazie nic ale to tylko 3 tyg wiec moze ... Jesli macie jakies sprawdzone kosmetyki lub jakies domowe sordki prosze o napisanie ;) z gory dzieki Pa

Gość moje wloski
Moja walka o wlosy trwa juz z 8 miesiecy. Koncowym etapem byla wizyta u dermatologa, ktory stwierdzil małe zmiany grzybiczne. Niby juz jest wyleczona, ale mam lupiez, nad ktorym rowniez pracuje. Co Ci moge popradzic z mojego doswiadczenia: szybko wlosow nie odzyskasz, bo i tak Ci musza odrosnąć. Radzę Ci wizyte u dermatologa, naprawde warto isc, bo czasem nie jest sie swiadomym przyczyn problemu. Natomiast doraznie moge Ci zaproponowac preparaty w krzemem, ktory ladnie moze pomoc wlosom. Ja ten stosuje i sobie chwale http://www.sanusmarket.pl/krzem-8211-paba-biotyna-selen-suplement-diety-medpharma-tabl-p-7155.html Dodatkowo goraco polecam szampon i tonik do skory wlosow Neril, firmy Garnier (w aptece). Sa to preparaty na wypadanie wlosow. A na koniec zapraszam Ci na łąke. Pozrywaj pokrzywy (parzace, ale przed kwitnieciem), wyszusz liscie i plucz nimi wlosy. 100 razy lepsze od pokrzywy w tabletkach!

Gość sibi
polecam płukanki z pokrzywy i mniszka lekarskiego.nie ma to jak natura!

Gość soksosoo
a ile masz lat ;-) Bo struktura włosa się zmienia co 7 lat :

Gość propolis działa
Na wypadanie włosów dobry jest propolis - ale miksturę trzeba zrobić samemu. Kupić kit pszczeli (np. na allegro) - 30g, 120 ml oleju, sok z cytryny. Wlać olej do garnka i podgrzewać do temperatury max 70 stopni. Dodać kit pszczeli i mieszać - nie można przegrzać oleju dlatego co jakiś czas trzeba garnek unosić w powietrze i mieszać dalej. Nie wszystko się rozpuszcza, bo w kicie nie wszystko jest rozpuszczalne. Jeżeli w oleju będzie już tylko ciemno brązowa masa w małej ilości do tego co zostało wrzucone to należy olej przelać do słoiczka i dodać sok z cytryny. Zamieszać i wstawić do lodówki. Jak stosować maść. Wieczorem wyjąć maść z lodówki i wcierać w skórę głowy tak, aby cała skóra była pokryta. Można również natrzeć włosy. Potem włączyć suszarkę i rozgrzać skórę głowy ciepłym nawiewem, aby zwięk-szyć, wchłanialność związków z maści. Niedługo, około 5 minut. Zamiast tego można nałożyć na 30 minut czepek foliowy na głowę. Potem posiedzieć sobie wieczorem od godziny do ile się da. W tym czasie co 20 minut lub dłużej w zależności od tego ile siedzimy masować głowę i wcierać to co jest na głowie. A potem umyć włosy. Taką operacje powtarzać co 3 dni. Efekty powinny być widoczne po 3 razach. Jedna maść powinna starczyć od 4 do 10 zabiegów (zależy od długości włosów). Więcej tu: http://mikstura.kei.pl/forum/3711.htm.

Kaita, a bierzesz tabletki antykoncepcyjne lub inne środki hormonalne?

Gość powiedzcie mi
jak płukanka z pokrzywy moze wpłynąć na wlosy skoro polewanie będzie trwało może sekundę??

Gość moze tak ze cos tak sie
zatrzyma na wlosach. ogolnie to polecam szampony naturalne. ale nie takie ktore maja tylko w nazwie naturalne a takie ktore naprawde sa naturalne i nie maja w skladzie szkodliwych substancji. mało kto wie, ze skladnik ktory jest nimalze we wszystkich szmponach Sodium Laurent Sulfhate powoduje wlasnie lamanie i wypadywanie wlosow. poczytajcie na topiku natura górą. a robiłas badania hormonów? ja np. mam za duzo prolaktyny i podejrzewam ze od tego mi wlosy wypadywaly bo odkad zaczelam regulowac poziom to z wlosami jest lepiej. a jaka masz cere? a paznokcie w jakim stanie?

Gość nieznajomy8
wlosy jak sie odzywiasz jak prowadzis ztryb zycia czy pbirzesz pigulki?

Gość jelesais
jesli dermatolog nic nie stwierdzi, to warto sie wybrac do endokrynologa...przy nadczynnosci bardzo wypadaja wlosy.

Gość wiem wszsytko
jelesais jesli dermatolog nic nie stwierdzi, to warto sie wybrac do endokrynologa...przy nadczynnosci bardzo wypadaja wlosy. pierdolenia i głupoty

Gość Winner2006
A Loxon ktoś stosował? Ja też mam poważny problem z włosami. Mam duże prześwity na głowie i sie ich bardzo wstydzę, ale co robić .......

Gość run lola runn
ja stosowalam loxon 5%. pomogl, ale co jakis czas problem powraca

Gość sweetevil
mi strasznie wypadały wlosy jakis rok temu... teraz sytuacja sie powtarza...przy porannym czesaniu po codziennym umyciu włosów wyczesuję kłeb włosów. To straszne. A biore Revalis na włosy, skrzyp polny.... fakt ze mam niedoczynnosc tarczycy....to moze od tego:(

Gość run lola runn
powiem wam, ze jak wlosy zaczynaja naprawde mocno leciec, to nie ma co zwlekac z wizyta u specjalisty...dermatolog to koniecznosc, pozniej endokrynolog pozostaje. ja zwlekalam, myslalam, ze sie wylecze ziolowymi tabletkami i ampulkami dostepnymi w drogerii i w ten sposob pozbylam sie mniej wiecej 3/4 wlosow. zostalo ich naprawde niewiele :(

Gość sweetevil
na szczescie za miesiąc mam wizyte u endokrynologa... moze cos poradzi na to

Gość gość
jezeli wypadaja ci wlosy zacznij oczyszczac watrobe najlepsze jest para herbs pic przez tydzien po lyzeczce pol godz przed sniadaniem ipol godz przed obiadem nastepnie pijemy olej z czarnuszki rowniez pol godz przed sniadaniem przez trzy tygodnie i powrot do eliksiru para herbs i znowu przez tydzien po tym powrot do czarnuszki az wypijemy po dwie 100ml butelki dopiero po tej kuracji mozemy robic maseczki ziolowe a oto jedna 5 lyzek suszu z korzenia rzepaku zalac polowa szklanki koniaku po 2 tygodniach odcedzic wymieszac zpolowa szkl soku z cebuli

Gość Jasiek298
Ja również miałem taki problem włosy strasznie mi wypadały co powodowało,że powoli miałem prześwity na głowie to było dla mnie bardzo krępujące;/ w końcu postanowiłem,że zacznę przeglądać fora i tak znalazłem Profolan http://wypadaniewlosow.milejdi.pl dzięki niemu w końcu nie muszę wstydzić się swojego wyglądu!

Gość gość
Ja mam dokładnie to samo!Mam takie łyse po bokach i trochę na czole(nie w tym sensie)Poszłam do lekarza,kazał iść na pobranie krwi,poszłam i coś wykazały,i będe szła do dermatologa,się dowiedzieć.