Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FIKIMIKU

WYPADAJA MI WŁOSY GARŚCIAMI, 3,5MC TEMU URODZIŁAM DZIECKO, CO ROBIĆ??

Polecane posty

Gość FIKIMIKU

Sprawdź sobie morfologię i pozim żelaza. Wyklucz anemię po porodzie.

Gość tojaasia
zbadaj tarczycę (tsh i ft4) ja też tak miałam

Gość jajaja teżzzż
tez tak miałam brałam witaminki przez 4 miesiace i jakos -odpukac sie unormowało i nie wypadaja juz garsciamy polecam morfologie

Gość nowa ufliczka
to ponoć normalne, hormony itp. ja po porodzie jestem 8 miesięcy, wlosy nadal wypadają, już nie tak bardzo ale jednak, i musiałam ściąć je na Rihanne. Dodam,że żadne preparaty na włosy i paznokcie nie pomogły.

anemia nie ma nic do tego to regulują się Twoje hormony, przez ciąże i zaraz po niej twoja gospodarka hormonalna hamowała wypadanie włosów i nie pozwalała wypasc włsosom które obumarły, teraz gdy wszystko wraca do normy cebullki uwalniają obumarłe włosy które nie wypadły Ci przez ostatnie parę miesięcy stad wydaje Ci się że wychodza garściami w rzeczywistości tracisz te włosy które nie straciłas podczas ciązy to normalne zjawisko spytaj swojego ginekologa napewno Ci wszystko wytłumaczy

Gość całkiem
normalne, mam troje dzieci, po każdym porodzie od trzeciego miesiąca do ok szóstego wyłaziły mi włosy garściami, później wracały do normalności w tym czasie podobno warto brać witaminy dla matek karmiących (ja nie biorę, bo nie lubię pigułek), jedyne co to raczej włosów nie farbować ja trochę podcięłam i uzywam szamponu koloryzującego to minie :)