Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczlenie

uczulenie na proszek

Polecane posty

Gość uczlenie

Zmienilam proszek do prania i synka roczniaka mi wyrzucilo bardzo mocno na pleckach. (czerwone krostki). Daje wapno ale nie za bardzo schodza. Czym mu pomoc?

wizyta u dermatologa to w Twoim przypadku konieczność!!!!!!!!! A co do proszku to nadal pierz w tych przeznaczonych dla dzieci, roczniaki nadal mają wrażliwą skóre!!!

Gość uczlenie
wlasnie wroce do tego co caly czas pralam. Ale nie mozna jakos zalagocic tego stanu? wapno nam nie pomaga :(

droga "uczulenia" moja bratowa miała podobnie z córcią i też nic nie pomagało dopiero wizyta u dermatologa, który przepisał jakąś maść pomogła

Gość a ja........
przerobiłam to 3 tygodnie temu.Wysypka od proszku..... nie byłam u żadnego dermatologa,bez przesady....ze wszystkim tak latacie ,nawet z krostkami??????poczekaj ,zejdą Wypierz wszystko jeszcze raz w starym proszku,dodaj do kąpieli mąki ziemniaczanej i już.

Gość a ja........
a ta cudowna maść od dermatologa to na bank sterydy,no to ja dziękuję bardzo,wole poczekać kilka dni

Na takie pokrzywki, to można podać clemastinum, ale to na receptę. Spróbuj fenistil, to złagodzi.

Jak działa Fenistil? Preparat Fenistil żel hamuje działanie histaminy - związku odpowiedzialnego za reakcje alergiczne. Stosowany na skórę wykazuje miejscowo właściwości: * przeciwświądowe (z wyłączeniem świądu cholestatycznego), * przeciwobrzękowe, * przeciwuczuleniowe, * łagodzi podrażnienia * wykazuje miejscowe działanie znieczulające Preparat ma działanie miejscowe ponieważ jedynie 10% zastosowanej dawki żelu jest wchłaniane do układu krążenia. Fenistil żel stosuje się do leczenia świądu towarzyszącego: - dermatozom, pokrzywce, ukąszeniom owadów, oparzeniom słonecznym, powierzchownym oparzeniom skóry (I stopnia).

Gość upupupup
wszystko wiedząca "a ja........" to nie potówki, że zejdą po mące hihihihii znawczyni się znalazła

Gość a ja........
może nie jestem wszystko wiedząca,ale na pewno nie taka pusta jak niektóre tutaj.Ze wszystkim,nawet pierdołą do lekarza,a potem człowiek z naprawdę chorym dzieckiem siedzi 2 godz na korytarzu.Tylko w Polsce są takie matki.A maka ziemniaczana pomaga nie tylko na potówki mądralo.

Gość upupupup
a ja........sama jesteś pusta jak pustek hehehe masz coś przeciwko matką dbającym o własne dzieci??????idz się lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

do a ja....nie wyzywaj tutaj nikogo od pustych tylko dlatego, że martwią się o swoje kochane maluszki i nie chcą aby stało się im coś złego!!!! Bo to świadczy tylko i wyłącznie o Twoim wychowaniu czy też jego braku!!!!! Każdy ma prawo iśc do lekarza, zresztą jaką masz pewność co to jest za wysypka?????? żadnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poza tym lepiej dmuchać na zimne niż później płakać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Życzę więcej pogody ducha i mniej złośliwości w stosunku do innych:):):)

Gość tak to już jest
że ze wszystkimi do lekarza.... boże... niech że te dzieci sie uodparniajom!! potem jak dalej je bydziecie sterylizować to zeżrą je własne bakterie!!! i na wszystko takie dziecko bedzie chorowało. przestańcie bo cudy wyprawiacie. weś se wykomp dziecko w krochmalu albo dodaj ziół do kąpieli. a nie od razu maści, lekarza... i bóg wie co jeszcze... potem se takie dziecko nie poradzi. mówie ci. moja dziecko dzisiaj na przykład dawało do buzi se kwiatka tego żułtego - mlecza. wiesz jakie to cenne dla dziecka? a ja - masz racje że puste baby som.

a ja powiem tak........ poczekaj ok 3 dni jak domowe sposoby nie pomogą, nie będzie żadnej poprawy to do lekarza ! wiem co mówię, sama mam alergika :O jedna żrąca kupa- i papranie mam z dupiną małej ok. tyg. a zawsze ale to zawsze wietrze min. 30 min przy zmianie pieluszki ! tylko i wyłacznie cud miód preparaty antyodparzeniowe , a i tak co jakis czas odwiedzamy dermatologa, bo pediatrzy łapki rozkładają i kolejne masci białe posladkowe, na antybiotyku, sterydzie nic nie pomagają :O więc jesli zachodzi potrzeba aby specjalista obejrzał malucha to trzeba do niego iśc, a nie modlić sie o cud :( pozdrawiam

mozesz jeszcze przekapac dziecko przez pare dni w nadmanganianie potasu (dostepne w aptece bez recepty dosypujesz troche do kapieli)... to troche przesuszy wysypke... jesli jestes pewna ze to od proszku to nie musisz isc do lekarza (szczegolnie ze dermatolodzy i alergolodzy maja tendencje do przepisywania sterydow nawet noworodkom)... ale jesli wysypka nadal sie bedzie utrzymywac to idz do pediatry... madry pediatra poradzi sobie z ta wysypka... no i wspolczuje alergika... moje dzieci maja alergie niemal na wszystko i wiem jak jest ciezko... a mozesz posmarowac fenistilem... i pamietaj ze wapno podaje sie 3 razy dziennie...

Gość ffool
No własnie troche metoda prób i błedów trzeba szukac tego najlepszego środka pioracego.Ale wiadomo tez ze w koncu na jakiś trafimy ;)

Gość MamusiaANI
Wypróbuj JELP. Ania jest alergikiem i w jej przypadku ten proszek doskonale się sprawdza. Ze skórą maluchów lepiej nie ryzykować. Możesz go kupić w Almie albo przez neta na www.alergia.med.pl.

Gość Dobre rozwiązanie
Dziewczyny, ubranka trzeba wyprac w proszu hipoalergicznym, delikatnym dla skóry. Większość proszków ma fosforany, zeolity i inne składniki drazniace nie uwzględniane w skladzie bo prawo wymaga wypisania tylko niektorych skladnikow wiec tak naprawde nie wiemy co dodawane jest do proszków do prania a później mamy taki efekt, ze występują wysyłki skórne. Jeśli chcecie to mogę dac namiary na ekologiczny skoncentrowany proszek do prania dla Maluszków i nie tylko.