Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7-miesiecy

czym karmic 7 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Gość 7-miesiecy

moja mala jje:kaszke, deserki, zupki, obiadki, pije soczki i herbatki podobno mozna dodawac pol ugotowanego zółtka co drugi dzien...co jeszcze? piersia byla karmiona 3 miesiace, teraz juz nie dziekuje za odpowiedz

Hej mój mały już ma ponad 7 miesięcy. Zjada np. kiesiel z bobo fruta z jabłkiem, zupkie z ryżem i mięskiem, suche wafelki, uwielbia owoce. Żółtka jeszcze nie daje.

sparzone owoce, gotowane miesko, biszkopty czy flipsy.. poczytaj w poradniku zywienia np. nutricia na necie jest sporo inf dot kiedy co mozna wprowadzac dziecku poza gotowymi deserkami i soczkami

Gość tak to już jest
o boże. ja do 5 miesionca karmiłam samom piersiom. teraz mój ma 6 miesięcy i podaje mu wszystko to co ja jem . nie gotuje mu osobno jedzenia. dawaj mu potrochę wszystkiego. mój je takie żeczy jak chlebek z masłem i kiełbachom ja gotuje jakomś tam zupe i potem wybieram z niej ważywa i przecieram lubi tez fasolke po bretońsku jajka też wcina to znaczy żółtko herbatki mientowe koperkowe z miodem ( nie z cukrem)!!!!! tosty z serem kupiłam mu kaszki bobowity ale on wogóle nie chce jesć sztucznych jedzeń budynie na mleku ( ale nie kupuj mleka w kartonie - najbezpieczniejsze jest te w woreczku trzy dniowe) poprostu dawaj mu to co wy jecie

Gość moje zdanie niepodwazalne
boze moja ma teraz 10 i je wszystko oprocz grzybow ale jak miala 6 tez jadla wszystko -odzdzielnie nie gotowalalm jesli chodzi o obiady a poza tym kindreki flipsy wszystkie owoce i warzywa nalesniki z serem z dzemeem kompoty,wszelkie ciastka ale slodzycze oczywiscie z umiarem-wszelkie miesa ugotowane wedliny drobiowe powiem tak -wszystko oprocz grzybow aha no i oczywiscie serki ze szczypiorkiem,danpnki,danio,jogurty,bakusie,itd

Gość christina29999999999999
tak to już jest- chyba trochę przesadzasz z tym jedzeniem .Niektóre pokarmy są bardzo ciężkostrawne,np.Fasolka po bretońsku,kiełbacha czy masło?Ludzie toż to dziecko 6cio miesięczne, niemowlak jeszcze. Miód,jajka to uczulające pokarmy.Wiesz jaki jest efekt podania za wcześnie jajka?dziecku uczulonemu zaczyna puchną gardło,tchawica, nie może oddychac i zaczyna się dusic.Nie piszę tu bzdur,mialam taką mądrą koleżankę, która podała 7 miesięcznemu dziecku jajko, gdyby nie przyjechało pogotowie i nie dało zastrzyku,pewnie dziecko by sie udusiło.Nie zawsze efektem alergrii jest wysypka. Przecież nie wiemy na pewno czy dziecko nie jest uczuleniowcem.Proponuję pujśc do lekarza i podpytac.

Gość tak to już jest
wiem że som cięzkostrawne ale mi chodziło o to że w bardzo małych ilościach mu daje na sprubowanie. do tej pory nic nie mial z tego jedzenia to co mu bydę odkładać? no właśnie. żeby dziecko nie było uczulone to czeba mu dawać wszystkiego na sprubowanie~! i w pózniejszym okresie nie będzie tego problemu, nie bedzie uczulone na jedzenie które mu dawałaś.

Gość Gabriella29999
jak nie będzie uczulone?jak za wcześniej podasz to jeszcze gorzej.To nie jest prawda co piszesz.

Gość tak to już jest
słuchaj to coś jadła w ciąży i to co dajesz teraz dziecku to ono na te produkty nie bydzie uczulone

Gość Gabriella29999
nie miałaś alergika i nie masz pojęcia co piszesz.A alergia może wyjśc nawet na starośc.

Gość i.s
jak możecie podawać te wszystkie produkty? Przecież dzieciątka jeszcze nie mają ząbków,a wy wylatujecie z kiełbachą!!! Boże jestem przerazona tym co tu za bzdury piszecie,poztym nauczcie sie drogie panie pisać poprawnie,bo z ortografią to poniżej poziomu

Gość joadka
Mój maly skonczyl 7 m-c zaczelam mu dawac normalne obiadki tylko mało przyprawione oprócz tego mleko modyfikowane ikaszki ale on prawie w ogóle nie chce pić napojów co zrobić?

Gość Vihar
Faktycznie plakac sie chce jak czyta sie wasze posty,gramatyka na poziomie zero!!!! Wiedza o karmieniu dziecka tez, co za narod!!!! Przykro pomyslec kogo te panie wychowaja.

Gość gość
Dokładnie jestem w szoku! i pomyśleć że ktoś na podstawie takich niepoważnych wpisów może się wzorować i tak karmić takiego malucha.

Gość gość
Do ,tak to juz jest,ty kobieto jezyk polski w szkole omijalas?jak mozna zrobic tyle bledow?twoj post az kluje w oczy!czego ty nauczysz to dziecko?wez sie za ortografie,na nauke nigdy nie jest za pozno!!a nie tu rady dajesz,zreszta z doopy wziete.czym to twoje dziecko gryzie ta kielbase?

Gość gość
tragedia jakich rad niektorzy udzielaj... o alergiach, karmieniu... moze noworodkom dajmy to co my jemy bo w ciazy sie przeciez jadlo. Kielbaska leci do brzuszka dziecka chyba przez pepowine? Do szkoly a nie dzieci robic!!!!!

Gość gość
Jezu laski, temat z 2008 roku, juz naprawde tak komus sie nudzi ze odkopuje tematy sprzed 6 lat?

Gość gość
Rany kobiety!!!Od niektórych wypowiedzi to się po prostu mózg lasuje że te wasze dzieciątka jeszcze nowrmalnie funkcjonują...Kiełbach i chleb z masłem w 6 miesiącu życia dzieska...ciekawa jestem jak to dziecko w tym wieku zjada taką kanapkę..Przede wszystkim można podawać takiemu powiedzmy 7-8 miesięcznemu dziecku - w cudzysłowiu - wszystko o ile to wasze wszystko co jecie to jest super albo w miarę możliwości zdrowa dieta czyli jak dla mnie na pewno nie jakis tam chleb z masłem i bóg jedyny wie jaką kiełbachą zakupioną w sklepie...matko kochana...ja też przyznam że bardzo wczas zaczęłam eksperymentowaźć i delikatnie podsuwać dzieciątku na spróbowanie pewnych rzeczy ale to były zdrowe pełnowartościowe delikatne dla żołądka produkty i w malutkich ilościach typu na początek łagodne owoce - banan , jałko, słodziutka gruszka, mango, maliny i wiele innych kontrowersyjnych ale lekkostrawnych potem szereg warzyw ale na pewno nie wzdymający groch i zero produktów w ładnych opakowaniach...budyń i kisiel ale tylko z normalnej mąki i wody czy mleka i świeże owoce - nie z torebki z dodatkiem E..mięsko to najdelikatniejsze, chlebek mieciutki z dodatkiem mleka i masełka kokosowego organicznego upieczony w domu ..jogurcik tylko naturalny z jak najmniejszym składem plus świeże przetarte owoce ..żadnego zapychającego żyły tłuszu tylko masełko kokosowe bądz olej lniany i kwasy omega 3 ..wszystko w miarę możliwości ekologiczne i lekkostrawne ..bez żadnych dodatków cukrów w jakiejkolwiek postaci..jesli chcę coś dosłodzić to przecieram banana albo dodaję odrobinę syropu daktylowego organicznego bądz klonowego ..na miód za wcześnie..ludzie kobhani dawajcie wszystko ale tylko jeśli same odzywiacie się super zdrowo a nie tradycyjną polską kuchnią ..pozdrawiam

Gość gość
Czy ktoś tu zagłada? Mam pytanie. Mam 7 miesięcznego synka. Karmie piersią. Powinnam karmić nadal na zadanie? Prosze o odp.

Gość gość
7 miesięczne dziecko karmisz wyłącznie piersią? ;o

Gość gość
Nie tylko piersia. Maly je owoce,warzywka,kaszki. Chodzi tylko o karmie nie piersia. Jak to wlasciwe jest? Polozna powtarza do znudzenia dawac cycus na zadanie. Mlody dosyc czesto sobie zada I jest grubiutki. Prosze o porady

Gość gość
jajo w 7 miesiącu jak najbardziej - zgodne z planem żywienia, nie jest to nic niezwykłego.

Gość gość
Moje dziecko ma sześć zębów i ma 7 miesiecy . Wiec co wy tu piszecie ze dzieciatka jeszcze zebow nie maja i jedza kielbaske ? Corka je tak samo wszystko ? Nie wolno jej jajka? Ja podaje jej jak skonczyla pol roku i nic sie nie dzieje to niby czemu mam nie dawac ? Tak samo jak i niby danonkow takim malym dzieciom nie wolno .. a co druga matka kupuje malenstwu danonki .. nie wiem moze nie jestem najmadrzejsza ale moje dziecko je wszystko i swietnie sie rozwija .. nie dosc ze raczkuje to juz sama stoi . Nie wyglada na to zeby byla przez moja diete zanendzana czy nienwiem .. wiec prosze was .. kazde dziecko rozwija sie inaczej o toleruje posilki inne .