Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annamariamyk

czy moge dac juz owoce gerbera dziecku które ma 3,5 miesiaca

Polecane posty

Gość annamariamyk

Gość ja bymmmmmmmmm
nie ryzykowala. to za male dziecko. zacznij od kaszek

Gość annamariamyk
bo na kaszce pisza tez od 4mc

Możliwe, że można, ale po co. Cycek wygodniejszy, jak nie musisz wprowadzać pokarmów stałych, to nie wprowadzaj jeszcze jakiś czas. Pewnie Ty sama dostałaś pierwsze danie w wieku 3 miesięcy, kiedyś tak się dawało. Ale naprawdę jak nie ma musu to się nie opłaca i nie warto!

hm a po co tak wczesnie? mysle ze nie ma potrzeby, jeszcze przyjdzie czas na sloiczki:)

jak sa do tego przeslanki to czemu nie, zacznij od samego jablka :))0 ja daje malemu odkad skonczyl 3 mce i tydzien :) ale moj mial po 1 zaparcia a po 2 wzmozony apetyt na wszystko teraz kupki sa idealne a apetyt zmalal:D

No ja też dałam bo musiałam: Po pierwsze mała mi robiła kupki co 14 dni, lekarze mówili że to normalne u dzieci na piersi, ale ja miałam jakiś taki niepokój cały czas, denerwowałam się... A po drugie po macierzyńskim wracałam do pracy i na 16 tygodni chciałam by dziecko już umiało coś zjeść niemlecznego, w razie gdybym nie odciągnęła tyle mleka, ile należy. A tak to bym nie dawała, podejrzewam że do 5. miesiąca córcia byłaby na cycku.

Gość ja podawałam marchewke
ze słoiczka od 3,5 m-ca ;)

ja swojej zaczęłam dawać jak miała 3,5 miesiąca na przemian marchewkę i jabłuszko a na noc kaszkę. ja miałam na tyle taki problem ze moja córka nie chce pić z butelki. tylko toleruje cycusia.. ja natomiast przed ciążą ważyłam 54kg. w czasie ciąży przytyłam 20kg a po porodzie w ciągu 3 miesięcy spadła mi waga do 49kg także pani doktor sama poleciła mi dokarmianie małej chociażby łyżeczką gdyż za bardzo ze mnie ściąga..

Gość tak to już jest
opamientaj sie. gerberom i innym ja mówie NIE!!!!!! tyle ci sie nie chce zetrzeć jabuszka czy bananka dla małego?? a wogule to po co go dokarmiasz????? przecież do 5 miesionca dziecko powinno sie karmić sama piersią!!! tylko piersią!!!

Gość mikimikimiki
moje dziecko przeciez nie jest na piersi, karmie je modyfikowanym cycek jest tylko rano i wieczorem, mam za malo pokarmu a do tego pracuje wiec laktacja sie zmniejsza.maly to straszny zarłok

Gość tak to już jest
no to czeba było napisac że pracujesz . a nie możesz odciągać mleko w pracy? kurde, powinnaś go wiencej karmić piersią bo to jeszcze maleństwo. staraj się odciongać jak najwiencej to laktacja powinna sie zwienkszyć. ja przez 5 miesiency SAMĄ piersią karmiłam

a ja sobie chwale sloiczki, skad ja wezme jagody czy sliwki, morele, brzoskwinie o kazdej porze roku i ta smieszna ilosc :))) a tak moje dziecko ma jedzonko urozmaicone i codzienie je co innego :)) a poza tym robienie takich malych ilosci sie nie oplaca jak sloik kosztuje 2,50

Gość zatroskana
annamariamyk - > jak Twoje malenstwo jest glodne to daj mu wiecej mleka, czesciej. Generalnie owoce to taka przekaska - od tego dziecko nie poje sobei brdziej niz mlekiem, bardziej zastanowilabym sie nad kaszka - kleikiem faktycznie, zeby troszke mleko zagescic, tylko ze wtedy pamietaj o dopajaniu. W ogole jak zaczniesz podawac kaszki to uwazaj na zaparcia! Bo pojawia sie na 90% - dlatego z kaszkami ostroznie - najpierw raz dziennie :) Aha! Ja moje dziecko karmie mlekiem modyfikowanym wylacznie od 12 tyg - maly ma teraz 9,5 miesiaca i jest wszystko ok. Nie pisze, ze jestem szczegolnie dumna, ze tak krociutko karmilam piersia, ale na litosc Boza, nie wpedzajcie nas w jakies dziwne poczucie winy. Jak masz mleko swoje, to ciesz sie, bo dla mnei jestes szczesciara i Twoje dziecko tez. Ale zrozum, ze nie da sie czasem przeskoczyc sytuacji a dziecko trzeba nakarmic... Annamariamyk glowa do gory - juz niedlugo stukna 4 miesiaczki :D

Gość jasne ze ttttaaaaakkkk
spokojnie mozesz podawac juz pomalu nowosci!!!!!!

Gość heniutka LL
tak to już jest, a co ty masz przeciwko gerberkom? A jak ścierasz dziecku tą marcheweczkę czy jabłuszko to masz pewność, że jest najwyższej jakości i nikt jej nie pryskał żadnym świństwem. Ja kupuję słoiczek gerbera i wiem, że oni trzymają bardzo ostre normy żywieniowe, bo nie mogą sobie pozwolić na żadną wpadkę, bo matki by ich zlinczowały.

Gość Lusiak
tak to już jest, to Ty się opamiętaj. Kogo to obchodzi, że TY karmiłaś piersią przez 5 miesięcy? Poza tym autorka wątku nie pyta ile kto karmi piersią, tylko czy moze słoiczek podać. A tak na marginesie, to sama dawaj pryskane jabłka i nie narzucaj tego innym, przynajmniej nie tym tonem. Autorko wątku, oczywiście, ze możesz, jeśli sa ku temu wskazania, np. zaparcia. Polecam własnie jabłuszko Gerbera albo parę łyżeczek soku jabłkowego. Pozdrawiam

Gość fgjdkgjdkg
PRECIEZ NA SLOIKU WYRAZNIE WIDAC PO 4 MIESCIACU!!!!!!!!!!!!! PO.......................NAJLEPIEJ DAWAJ JUZ MU SLOICZKI GDZIE PISZE PO 6, LUB 7 MIESCIACA

Gość grym grym
a ja karmiłam synka piersią równo przez dwanaście miesięcy, ale przecież nie wyłącznie piersią. Jak najbardziej dostawał również różne dania ze słoiczków, a zaczęłam od przetartego jabłka gerbera jak miał 4,5 miesiąca.

Ja też uważam, że możesz ale nie musisz. I też jestem za tym, żeby zacząć od jabłka albo soku jabłkowego. Ja zaczęłam właśnie od soku jabłkowego Gerbera