Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna_martyna

jak poradzić sobie z zaparciami??

Polecane posty

Gość Kaja

Na niektórych tak kefir działa, dla innych lepsze będą kiszonki. W ogóle można zalać organizm pożytecznymi szczepami bakteryjnymi. Skuteczne jest flostrum. Probiotyki mają znacznie więcej szczepów niż jogirty. 

Gość Lobo
Dnia 6.05.2019 o 21:05, Gość Bembi napisał:

Pierwsze słyszę żeby czopki uzależniały... bez przesady! Ja stosuję raz na jakiś czas takie, co w kilkanaście minut działają i absolutnie nie mam poczucia, że muszę je stosować codziennie. Nie rozleniwiają jelit, stosuję tylko jak już naprawdę muszę.

Zgadzam się z Tobą. Nie wiem jaki ktoś stosuje czopki że go uzależniły ;)  Jeżeli coś rozleniwia jelita i nie jest przyjemne to lewatywa. Ja stosuję od czasu do czasu czopki dla ciężarnych. Wolę czopek niż lewatywę. Miałam raz , przed porodem i do końca życia mi to wystarczy.  Masakra.

Gość Agata

Z niczym nie wolno przesadzać, żeby nie zaburzać organizmu. Najlepiej pilnować regularnych wypróżnień i wspomagać się tym, co w naturalny sposób przyspiesza trawienie. Dla jednego to śliwki, dla innego siemie lniane czy otręby

Gość Marysia

Ja przy problemach z zaparciami  początkowo korzystałam z Dulcobisu, ale niestety miałam wrażenie, że moje jelita zbyt mocno przyzwyczajają się do wsparcia... Od ponad roku ZDROWA DIETA! I zdziałało to cuda... Małymi krokami do celu, doprowadziłam jelita do porządku, oczywiście nie trwało to tydzień czy dwa... Po pół roku wszystko się unormowało, a na dodatek - schudłam 8 kg! :):) Podsyłam Wam jeszcze link do artykułu, może coś Wam podpowie:

http://sadurski.com/zaparcia-zatwardzenia/