Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jala

Alergia i katar ropny??

Polecane posty

czy przy alergii może występować katar ropny ( biało przezroczysto czasami żółtawy) ?? dziecko ma załzawione oczy z których tez leje mu sie ropa i przez ten katar kaszle ( spływa mu on do gardła)

Gość moim zdaniem.........
to nie alergia.Przy alergii katar raczej jest wodnisty.Chyba jednak choroba jakaś:(

czytałam troche na necie i pdobno moze sie zdazyc

witaj, nie chcę Cię straszyć ale zrób dziecku wymaz z nosa (nawet prywatnie - koszt ok. 25 zł) bo teraz lekarze wszytko zwalaja na alergie bo tak najłatwiej w tym okresie. Ja z moim synkiem walczymy od 3 miesiący z katarem i kaszlem bo wszscy mówia że ma alergię a ja wlaśnie zrobiłam mu wymaz z nosa (prywatnie) i wyszło że ma Streptococcus pneumoniae (pneumokoki !!!) mimo iż był na nie szczepiony !! Lepiej szybciej zbadać dziecko i dmuchac na zimne niz czekać i za każdym razem wierzyc lekarzom. Katar u dziecka to nie tylko alergia bo moga to tez być bakterie a to im szybciej się wyleczy tym lepiej dla dziecka. Pozdrawiam i mam nadzieję że w Twoim przypadku wszytko będzie dobrze i że dziecko szybko pozbędzie się tego kataru.

Gość gosc

Namawiam na włoski inhalator Novama Familino Pro z paru względów. Przede wszystkim jest porządny, na długie lata używania (ma gwarancję dożywotnią). Po drugie w końcu udało mi się dostać inhalator z naprawdę wygodną dopasowaną maseczką (dla dorosłego i dla dziecka). Z maseczkami to generalnie jest problem w takim sprzęcie...tutaj wszystko jest oki.