Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoskoa

krew w moczu- pytanie

Polecane posty

Gość jagoskoa

mam pytanie dzis rano po przebudzeniu zrobiłam test ciazowy (quick vue), pobrałam więc troszkę moczu ale.... ale w moczu bylo troche krwi bo dzis doatłam okres , wiedzialam bo brzuch mnie bolał... mam wiec pytanie czy krew zawarta w moczu moze miec zmylny wpływ na wynik testu--- dodam tyle ze test wyszedł negatywny

Gość jagoskoa
czy moze powtórzyc test po okresie??? jak sie skonczy za pare dni ? ?

A czego się spodziewałaś? Skoro dostałaś miesiączki, to znaczy, że w ciąży nie jesteś i musi wyjść Ci wynik negatywny.

Gość plisowanka anja
jogoskoa wiesz co ja czytałam ze okres w ciazy mozna miec do 6 miesiaca czytalam o tym na necie kochana

Gość doswiadczona matrona
okres to pierwszy objaw ciazy :O

Anju, to poczytaj jeszcze w podręcznikach do fizjologii. NIE MA takiej możliwości - okres w czasie ciąży, bo miesiączka jest efektem złuszczającego się endometrium po cyklu, w którym komórka jajowa nie została zapłodniona. Gdyby doszło do tego w czasie ciąży, skończyłoby się po prostu poronieniem. Mówię raz jeszcze - nie rób dziewczynom wody z mózgu.

Gość plisowanka anja
nomina ok ok , niechce tu nikogo straszyc , poprostu pisze to co wiem , skoro nie ma okresu podczas ciazy to czemu tyle takich przypadków laski opisuja na forum????

Gość jagoskoa
jednak okres mozna miec w ciazy...:(

Bo leźć do łóżka potrafią, a podstawowych zasad fizjologii nauczyć się nie potrafią. Ja też w necie znajdę Ci strony ludzi, którzy będą twierdzić, że przeleciało ich UFO - też uwierzysz? Jedzcie gówno, miliony much nie mogą się mylić? A może raczej - po to nazywam się homo sapiens, żeby tych paru szarych komórek używać :)? W ciąży może być plamienie, okres w zn. miesiączka NIE. I przestańcie się nakręcać.

Gość pur blancca
a ja tez mam pytanie, ostatni stosunek odbyłam 8 tygodni temu , zrobiłam 5 testów ciazowych , wyszły negatywne, pierwszy test zrobiłam w dniu spodziewanej@ a nastepne co pare dni , kazdy raniutko, czy mozliwa ciaza?

Gość moja matka tez miała okres w
ciazy ale kłamała :P pozniej mowiła ze sie wczesniak urodził :P kłamała bo dziecko ojcanie było :P

Gość moja matka tez miała okres w
pur blanka ciaza jest u ciebie mozliwa ale urojona :P k... ludzie po co sie sexem zajmujecie jak nic o tym nie wiecie do ksiazek marsz !!!

Gość pur blancca
urojona?

Zgadzam się z nomina,nie można mieć normalnego okresu w ciąży,tylko ewentualnie jakies plamienie. Płakać się chce jak widzę,że tyle osób wierzy ślepo we wszystko co przeczyta w internecie. Idź zapytaj ginekologa,to Ci powie że nie można mieć okresu w ciąży!

Gość plisowanka anja
*andzia* setki razy na forach czytalam przypadki ze kobiety miały okresy w ciazy do 6 m-ca, a jedna kobieta napisala ze do 9 m-ca ciazy miala okres

Gość plisowanka anja
co z tego ze zagnizdzil sie zarodek , ja czytalam ze macica sie złuszcza nawet gdy zarodek sie zagniezdzil

Gość oj głupoty głupoty
owszem jest okres nawet gdy zagniezdzi sie zarodek , ale on poleci razem z krwią miesiaczkowa i potem juz go nie ma okresu w ciazy nie ma

jezu, jakie wy sobie bzdury przekazujecie. Zastanawiam się czy te pod pomaranczowym specjalnie tego nie robią, żeby zrobić innym wodę z mózgu. Myślcie trochę, a nie wierzcie w bzdury.

Pur Blanca, podaj mi jeden powód, którym mógłby sugerować, że jesteś w ciąży. Chyba mentalnej, bo 5 testów i miesiączka wykluczyły Ci ciążę fizjologiczną... Od autosugestii chcesz zajść w ciążę? Oko --> chyba jest tak, jak mówisz :(

Anja, nie ośmieszaj się, powtarzając idiotyzmy kretynek, które nie wiedzą nawet, czym jest miesiączka i na czym polega ciąża. Kobieto, JAK Ty chcesz mieć miesiączkę w ciąży??? Napisz jeden argument za taką możliwością. Niepokalane poczęcie byłoby bardziej prawdopodobne!

Dramat, jak czasem czytam te bzdury, to strach mnie ogarnia i cieszę się, że są jednostki myślące, bo jakby ich nie było to dalej siedzielibyśmy w ciemnogrodzie.

Poza tym, ja się domyślam dlaczego tak jest. Łatwiej przecież wyszukać bzdurę w necie, w którym każdy pisze co chce i nie ma nad tym kontroli, niż wybrać się do biblioteki i przeczytać jakąś mądrą pozycję.

Gość pur blancca
nomina , mam zawroty głowy i często pije , boli mnie zoładek i mam mdłosci

Oko --> zgadza się. A już najbardziej irytujące jest "bo Iksińska powiedziała". Jasne, tysiące biologów, fizjologów, lekarzy poznają dokładniej działanie ludzkiego organizmu, ale co tam - Iksińska z netu wie lepiej. O potęgo marketingu szeptanego! Gdyby moi czytelnicy działali z takim zapałem na rzecz moich książek, jak te Pytie netowe na rzecz "oświaty ginekologicznej", byłabym krezusem! Boy-Żeleński w grobie się przewraca!

zalecam badania kontrolne, i wizytę u lekarza ginekologa. A co do bólu brzucha, mdłości, zatrucie, dużo pijesz, a może masz cukrzyce, do tych objawów które podajesz można wymyślić tysiące chorób i dolegliwości. Ale w ciąży to ty na pewno nie jesteś.

Pur blanca, a znasz takie pojęcie - "dolegliwości psychosomatyczne"? Nakręcasz się psychicznie, to i masz typowe dolegliwości fizyczne wynikające wyłącznie z reakcji psychiki.

Hehehehe, nomina myślę, że tłumaczenia o dolegliwościach psychosomatycznych nie mają sensu. Przeczytaj co blancca wymyśliła na drugim takim samym topiku, na ciąży :D Ehhh, nie ma sensu.

Gość pur blancca
NOMINA nie mam dolegliwosci psychosomatyczne . to dolegliwosci jakby ciazowe , suszy mnie , duzo pije wodu żywiec ... , boli mnie zoładek i zawroty glowy mam :(

Blanka, zmykaj do książek, a jak poczytasz, co to są objawy psychosomatyczne, zapłodnienie, miesiączka - wróć, podyskutujemy.