Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym wiedzieć

Kiedy powiedzieć szefowej, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość chciałabym wiedzieć

Czy jest jakiś określony czas, że muszę szefowej powiedzieć, że jestem w ciąży?

nie, nic nie musisz :) możesz z porodówki nawet zadzwonić że już urodziłaś :) zazwyczaj jednak mówi się ok 4-5 miesiąca

Gość kar.gulowa
generalnie nikomu sie nie mowi - oprócz partnera oczywiscie - przed drugim trymesterm, bo jest jeszcze duże ryzyko wczesnego poronienia

Gość chciałabym wiedzieć
Oki, dzięki

Gość nie ma takiego obowiązku
to tylko i wyłacznie Twoja sprawa:)

Gość olaolaola11111111111111111111
Ja powiedziałam od razu, moja praca wiąże sie z częstymi delegacjami, a jak wiadomo takie wielogodzinne podróże są niebezpieczne. Więc chcąc nie chcąc musiałam powiedzieć aby mnie zdjęli z wyjazdów służbowych. Raz nawet miałam wypadek samochodowy podczas delegacji, porządnie sie roztrzaskałam. Więc wolałam uniknąć ponownie takiej sytuacji będac w ciąży. Jeżeli np. twoja praca wiąze sie z dźwiganiem lub pracujesz na zmiany to pasuje tez powiedzieć, bo kobieta w ciazy nie moze pracowac na zmiany i po godzinach. ALe to juz twoja decyzja. I zależy jaką prace wykonujesz.

Gość ja mam pracę biurową
i powiem dopiero po I trymestrze, bo i tak niebawem ktoś zauważy, jest w końcu lato i nie przykryjesz brzucha warstwą ubrań.

Gość A zdziwiłabyś się....
Ludzie lubią być ślepi. Jak chcą Cię w pracy wykorzystać to nic nie będą zauważać. Jedna znajoma z pracy, jak na zebraniu dyr zaczęła omawiać planowane za mnie zastępstwo, wygłosiła teskt pełen zdziwienia: To Ty jesteś w ciąży???? Dodam, że był to 6 miesiąc...