Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska123

Ciąża a hormony

Polecane posty

Gość kaska123

Hormony wariuj, czasem ciezko sie opanowac co dołez, albo hustawki nastrojów innego typu. Czasem pojawiaja sie krostki, czasem ciemne włoski. Ot i cała ciaza i hormony. Przeciez ciaża to same hormony wariujące w organizmie co nie??? hehhee :D

Gość kaska123
Przepraszam za szybko kliknęłam, zanim cokolwiek napisałam, już chwilka

Gość kaska123
Chodzi o to, że od ponad roku z narzeczonym współżyjemy regularnie i nie udaje mi się zajść w ciążę. Ginekolog wykonał cytologię, kolposkopię i usg i powiedział, że wszystko w porządku. Jedynie badania hormonalne wykazały za wysoki poziom testosteronu i przepisał mi Diane 35. Czy ten testosteron może być przyczyną trudności z zajściem w ciążę? jak długo muszę go przyjmować, żeby rozpocząć starania o dzidzię?

Gość kaska123
Błagam pomóżcie mi!

Gość kaska123
Proszę dziewczyny odezwijcie się, ja naprawdę jestem załamana tym faktem:(

Ojjj to ja niestety tutaj nie pomogę, bo nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Ale zapytaj dziewczyn może na temacie staraczkowym, one są obeznane w tych różnych badaniach, hormonach itd.

diane to pigulki antykoncepcyjne... zazywajac je raczej napewno w ciaze nie zajdziesz...

Gość cinna
Absolutnie nie bierz diane!!!!!!!!!!, ponieważ te tabletki zawierają końską dawkę hormonów, mało który lekarz przepisuje obecnie diane. Iz do innego lekarza bo ci zdrowie zmarnuje

Gość cinna
żeby uregulować poziom hormonów wcale nie trzeba brać tabl. anty takich jak np diane, są inne leki hormonalne typu duphaston które regulują hormony i ułatwiają zajście w ciąże

Gość kaska123
Wiem oczywiście, że to tabletki antykoncepcyjnie i teraz na pewno nie zajdę w ciąże, ale lekarz coś wspomniał, że po jakimś czasie ich brania można je odstawić i wtedy są duże szanse. Ale chodzi mi o to czy to przez ten testosteron?

Gość kaska123
dzięki za ten dophaston, tylko na razie będę musiała skończyć 3 blistry Diane 35, bo tyle mi przepisał, a dopiero co zaczęłam je brać

Gość cinna
nieprawda, nie bierz diane, radzę ci zmienić lekarza, a i bardzo możliwe że testosteron utrudnia zajście w ciąże

Gość cinna
wcale nie musisz ich kończyć, ja brałam diane przez pół roku aż zmieniłam lekarza i ten zmienił mi leki. a jeśli chcesz brać po to tylko żeby przerwać to naprawdę nie ma sensu a tylko możesz sobie zaszkodzić

Gość cinna
no i musze dodać że ciężko mój organizm się do nich przyzwyczajał i trwało to z kilka miesięcy

Gość kaska123
A jeśli np. bądę je brała tylko przez 3 miesiące, to czy mogą pojawić się jakieś objawy uboczne?

Gość cinna
ja objawy uboczne miałam przynajmniej 3 miesiące

Gość kaska123
Mówisz, że niewielu lekarzy to jezscze przepisuje, a ja tak długo szukałam jakiegoś dobrego ginekologa w Opolu i dowiedziałam się że jest ponoć bardzo dobry, no ale chyba będę musiała go zmienić. O Dine 35 też dużo złego się naczytałam na tym forum, ale myślałam że każdy reaguje inaczej, a lekarz powinien wiedzieć przecież co przepisuje. W sumie to biorę je dopiero czwarty dzień, więc nie mogę na razie nic więcej o nich napisać