Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

munnecabrava

Soczeweczki jak sie przełamać

Polecane posty

Drogie panie mam problem z przełamaniem sie i załozeniem szkieł. Naprawde chce ale w koncu tchórzę czy jest jakis sposób ??? Albo czy mogę sobie kupić jakieś jedne soczewki i popróbować ?

To chyba będzie najlepsza metoda. Z tego co pamiętam, jak byłam u okulistki na dobieraniu soczewek, to babka aż sie nade mną spociła. Miałam bardzo silny odruch mrużenia oczu i za nic nie mogła mi tego wpakować do oczu :D Myślałam że już nic z tego bo skoro lekarka nie dała rady to ja sama tym bardziej sobie tego nie zrobię. Ale spróbowałam i założyłam bez problemu! Soczewki noszę już prawie 5 lat i bardzo Ci polecam!

ze mna bylo podobnie. bardzo chcialam nosic soczewki, ale wiedzialam,ze bedzie problem z ich zalozeniem, bo oczy mam bardzo wrazliwe do tego panikara jestem. jednak moja mam nosila juz od pewnego czasu sczewki i postanowilam sie przelamac, bo z opowidan wiedzialam, ze to banalne. bardzo sie balam, bo wydawali mi sie, ze trzeba wepchnac palec do oka. u lekarza troche to trwalo az pozolilam sobie wytlumaczyc co i jak i az udalo mi sie zamontowac soczewki. byly lzy i katar od podraznionego oka. nie pozwolilam sobie ich jednak wyjac bo balam sie, ze juz nie zaloze. kiedy mialam je sama zdjac wiedzialam, ze bede miec problemy, ale wszystko wynikalo z tego, ze mialam mylne wrazenie o soczewkach czyli, ze wszystko trzeba robic mocno i silno, a to nie prawda. wystarczy je tylko lekko doytkac nic wiecj. zakladanie jest proste o ile dobrze otworzy sie oko i przytrzyma powieke, nawet nie wiadomo kiedy soczewka laduje w oku. wyjecie wydaje sie trudniejsze, ale awaryjnie mozna soczewke przesunac do kacika i wyjac. wszystko przychodzi z czasem mysle, ze dobrze sobie mozna radzic juz po tygodniu, a po miesiacu zapomnina sie o klopocie z zakladaniem. goraco polecam przelamanie sie;)

Ze mną też było ciężko. Lekarz mówił, że dużo zależy od motywacji. Nastaw się na to, że kilka pierwszych zgubisz, zniszczysz, a potem będzie dobrze.

Gość hermiona_1
Hej ze mna rowniez nie bylo latwo. Jak pierwsz raz poszlam do okulistki ktora zalozyla i soczewki to siedzialam tam 1,5 godz zeby nauczyc sie je sciagac. Paniu juz miala mnie tam dosc. Wychodzac nadal nie umialam ich sciagac ani zakladac za dobrze ale w domu szybko mi poszlo. Wczesniej przed soczewkami nigdy nie pozwolilam sobie nawet oka zakropic a dotknac to juz w ogole. Najlepiej idz do takiego salonu optycznego gdzie jest okulista ktory dobieze ci soczewki i pokaze jak je zakladac. Czesto sa promocje ze np. placisz za badanie a pierwsza pare soczewek i plyn masz gratis. Dasz rade na pewno:)

Problem w tym że juzbyłam u okulistki w salonie optycznym i jestem bardzo tym rozczarowana bo kobieta 2 razy spróbowała mi je założyć a póxniej mi powiedziała ze jestem histeryczką. Fakt jestem ale czy to jest dziwne że nbie lubie jak mi isę szpera w oku ........ a potrzebuje soczewek naprawde.... :( jak bym nie potrzebowała to bym nie próbowała i co \\ważniejsze chce, i staram isę pokonać opory ale jak ktoś mi wyskakuje z czymś takim ....... ale madry polak po szkodize teraz sobie myśle ze powinnam jej nie pozwolić się zbyć .......

Gość adsgfdg
Spokojnie, na to trzeba czasu, nie jest to naturalne, że trzeba dotknąć oko, ale z czasem się nauczysz zakładac i zdejmować. Tylko pamiętak że może i miesiąc i więcej na początku je trochę czuć na oku, mogą utwierdzać trochę. Ja nosze je 4 lata, i do tej pory się zdarza że mnie zakuje, że mnie czasem uwierają, coś za coś. Ale polecam bo jest dużo wygodniej niż w okularach i jak masz dobrze dobrane, to na pewno nie będą Ci spadać. Są tez takie do noszenie w dzień i w nocy, ja mam takie, czasem ich nie zdejmuję na noc, ale z reguły zdejmuje, bo czuję się lepiej psychicznie wtedy. Powodzenia!!!

Tak tylko ona mi ich nie zapisała wiec nei mam do czego ise przyzwyczajać :( Skasowała pieniążki i adios :(

Gość adsgfdg
idź do innej. teraz są tez takie soczewki że wystarczy znać tylko moc, bo krzywizna jest w nich standardowa.

Gość bmz
poćwicz oko żeby się nie zamykało jak palec sie zbliża do oka z soczewką-weż lusterko ,otwórz szeroko oko staraj się nie mrugać i dotykaj palcem spojówki,jak będziesz znała moc to na allegro można kupic albo w sklepie internetowym jest taniej i od razu plyn