Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna_31.

czy skórke na siusiaczka u 3 m-go chłopca trzeba sciągać?

Polecane posty

Gość Anna_31.

jeden lekarz powiedział że tak drugi że absolutnie- prosze o porade

Anna ja tez wlaśnie nie wiem, niektorzy mowia ze tak bo zbiera sie tam ropa, niektorzy ze absolutnie nie, a jeszcze inni ze dopiero po 2 latach. Ja tam nic nie robie, raz sciagnelam jest czysciutko, nic tam nie bede grzebac, kiedys tego nie robili i wszyscy zyja:P

Gość Nowa Ufliczka
ściągnij sobie z twarzy idiotko.

Gość nie wonlo
nowa ufliczka, nie nazywaj tak autorki kretynko... ja też nie wiedziałam, lekarka nieumyślnie naciągnęła mojemu synkoi skórkę, póżniej miałam za swoje. Stany zapalne, ropienie, stulejka...latanie po chirurgach dziecięcych... nie wolno w żadnym wypadku!

Gość trzebaale pozniej
jeszcze nie, tak po 6,mcu delikatnie przy kapieli ze 2 x w tygodniu:)

Gość Nowa Ufliczka
nie wolno kolejna idiotka

Gość Nowa Ufliczka
i jeszcze się tym chwali że oprócz cipki mózgu już nie ma

anna ja dzis ide tez do lekarza to zapytam, ale kazdy mowi inaczej, ja i tak nie bede tam nic robic:D

Gość Jak sie masz
Nowa Ufliczkam jedyna idiotka narazie jestes TY tutaj! TRZEBA i kazdy MADRY pediatra Ci to powie bezmózgowcu! Ale u starszych dzieci,nie u takich maluszkow!

Gość Nowa Ufliczka
A dupy daje za 5 zl,z polykiem 15 zl i mam na wszystko :classic_cool:

Gość Nowa Ufliczka
kiepski podszyw, bardzo kiepski, skoro robisz takie rzeczy to się ujawnij,

Gość Nowa Ufliczka
ja pierdolę kretyństwo kwitnie, widać że oprócz rodzenia bachorów to już nic innego nie potraficie nawet myslec

Gość dziwne_
mi lekarze w szpitalu po porodzie mowili ze jak wroce z dzieckiem do domu to stopniowo dzien po dniu trzeba zacząć naciągac, polozna tez tak mowila na wizycie domowej, w przychodni to samo bylo, i nie robi sie tego raz na sile tylko to trwa ze 2 miesiace zanim skorka zacznie normalnie schodzic bez problemow, to samo lekaz mowil do mojej matki 25 lat temu jak urodzila syna, kolezanka mi opowiadala jak sie zapytala jakiejs lekarki czy ma tak robic bo slyszala ze trzeba, tamta na nią wyjechala z pyskiem ze absolutnie, nie dotykac, dziecko mialo 4 lata jak robilo siusiu to mu sie balon robil i splywalo po kropelce, a z bolu tak krzyczalo ze wszyscy sasiedzi slyszeli, i pozniej tylko chirurg bo nie dal sobie juz wtedy nic z tym zrobic, krzyczal na caly glos zostawcie mojego siusiaka, co wy mi robicie, to jest dopiero masakra, a ty Ulficzka masz dzieci??? i co ty sie tak rzucasz na tych co za wczasu robią porządek z malutkim siuisakiem

Gość Nowa Ufliczka
tak jak piszesz się robilo 100 lat za murzynami

Gość dziwne_
dodam ze w czasie wieczornej kąpieli gdy dziecko jest juz rozgrzane

Gość Margolcia z bajeczki
dziwne masz racje! A Nowa Ufliczka niech wpierw ze soba i swoim mozgiem zrobi porzadek a potem dopiero z....czyimkolwiem siusiakiem :P:P:P:P:P

Gość dziwne_
nie sto lat za murzynami tylko poltora roku temu to robilam, z resztą 8 lat temu tez

Gość brzydkie imie
zbiegly sie kurwy i stare dewoty widac polski kretynizm, oblude i beszczelnosc!

Gość obciaganie dziecku
trąci pedofilstwem

Gość dziwne_
nie obciąganie tylko naciąganie

Gość obciaganie dziecku
praktycznie to samo

Gość dziwne_
ale ludzie są beznadziejni, mycie siusiaka niemowleciu uznają za pedofilie, masakra, roczne dziecko juz samo sobie powinno umyc swoj narząd, ktorym sika codziennie po kilka razy, naciągnie sobie skorke i wyczysci cale dziadostwo ktore tam sie zbiera, beznadziejni są co niektorzy

Gość Nowa Ufliczka
bo to zboczone pedofilki są:)

Gość Nowa-tu
mi lekarz powiedział ze nie można

a ja sie zgadzam z dziwne_ :)) dokladnie to samo uslyszalam od co najmneij kilkunastu osob rowneiz lekarzy :) a cod o pedofilstwa to wams ei w gloweach poprzewracalo i tyle !! nagle okaze sie ze zmieniajac pieluche trace pedofilstwem :/ a mzoe jak pocaluje dziecko w policzek to tez :( powalilo was! a nowa ufliczka Ty to jestes tak do przodu ze ci z tylu brakuje :P

Gość ufliczka miała cesarke
i czuje sie niedowartościowana :P

Gość Nowa Ufliczka
myszsza brzydkie dziecko masz i tyle!

Gość serek wiejski
roczne dziecko ma sie samo umyc??????????????????????????

Gość serek wiejski
Napletek Autor: lekarz medycyny Agnieszka BILSKA; Konsultacja: dr Piotr Albrecht 2004-05-01, ostatnia aktualizacja 2007-03-05 14:15 Fałd skórny pokrywający żołądź prącia. Chłopcy rodzą się z napletkiem zlepionym z żołędzią. Jest to zjawisko naturalne. Nie próbuj odciągać napletka na siłę, ponieważ to bardzo boli, może spowodować uraz lub stan zapalny. W czasie kąpieli odsuwaj napletek na tyle, by było widoczne ujście cewki moczowej. Myj dokładnie to miejsce i czekaj, aż napletek odklei się sam w 2.-3. roku życia. Idź do lekarza, gdy: • wąski napletek nie da się odsunąć na tyle, by odsłonić ujście cewki moczowej. Może to być oznaką stulejki, która wymaga interwencji chirurgicznej; • wąski napletek utrudnia siusianie; • napletek jest obrzęknięty, zaczerwieniony i bolesny; • chłopiec po ukończeniu 3 lat ma nadal przyklejony napletek. Zabieg odklejenia w znieczuleniu przeprowadzi chirurg. Potem trzeba napletek przez tydzień regularnie odciągać, inaczej przyklei się ponownie.

Gość Mowilam 5 razy
no caly czas mowie ze delikatnie w kapieli trzeba to super wiedzace mamuski swoje :P:P:P:P:P:P:P:P