Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beatkaaaas

Moge sie na to nie zgodzic!?

Polecane posty

Gość Beatkaaaas

bo jestem dziewicą...i wybieram sie do ginekologa. Ginekolog powiedzial ze badanie odbedzie sie przez odbyt. Ale ja nie chce przez odbyt!! chce normalnie... moge tego żądać ??

Gość Beatkaaaas
za zadne skarby swiata nie zgodze sie na badanie przez odbyt, poniewaz mialam problemy z odbytem i zmedycznego punktu widzenia juz nic mi 'tam' nie dolega ale ja sie na to nie zgodze. chodzbym miala wogole nie isc do tego gina...

Gość Beatkaaaas
?? ????????????

Ja nie byłam badana przed odbyt jak byłam dziewicą. Po prostu gin nie używał wziernika.

Gość ewelajna_
MagdalenaX czylimoge sie nie zgodzic na badanie przez odbyt ?? moj gin jest glupi jakis ;/

Gość Beatkaaaas
no to moj tez jest glupi ;/

Gość Beatkaaaas
jeszcze raz zapytam... on ma taki swoj sposob badania dziewic. Czy moge mu powiedziec ze sie na takie badanie nie zgadzam ? ze chce przez pochwe? nie zalezy mi na blonie ;/

nikt nie ma prawa ciebie do niczego zmusić, nie zgadzasz się i już - trzeba umieć walczyć o swoje

Gość Beatkaaaas
tylko mi zalezy na badaniu ginekologicznym... problemy zdrowotne. Ale normalnie przez pochwe! a nie jakies ceregiele ;/

Gość ewelajna_
mialyscie kiedys taka sytuacje?

Gość heremenegilda ziom
nic nie musisz powiedz mu ze chcesz byc zbadana normalnie i tyle albo idz do innego i nie mow zes dziewica :)

Gość a gdzie twoja swiadomosc
kady lekarz podczas wywiadu zpyta czy z kims spala.

Gość heremenegilda ziom
moze przeciez powiedziec ze i owszem :P zreszto jak chce noprmalne to ma miec na nic nie musi sie godzic chyba ze to bedzie operacja ratujaca zycie i bedzie nieprzytomna :P

Gość 17latkaaaaaa
no wlasnie....ja powiem ze chce byc badana normalnie i koniec ;D ginekolog mnie potaktowal jak gowniare ktora nie ma nic do powiedzenie,zawolal do gabinetu moją matke i stwierdzil ze dziecko do ginekolo bedze mialo problem z przyjeciem tez. buehehe.. poczekam troche do 18ki ...i pojde potem ;/

Gość jaaa.
a własnie jak wyglada badanie u giekologa bo niedlugo sie wybieram i jestem ciekawa??

Co za idiotyzm, badanie przez odbyt! Przeciez przez odbyt mozna wybadac jelita i hemoroidy, a nie macice!

Gość Beatkaaaas
bo to kretyn , musze sie wykrecic z tej wizyty ;/ ;/ ;/

Marta_marta, a jaka to różnica, z której strony dojdziesz palpacyjnie do macicy? Mnie gin badał normalnie i z wziernikiem, tak że jeśli tylko, autorko, Twoja błona dziewicza na to pozwala (budowa), nie będzie problemu. Tak, masz prawo się nie zgodzić na badanie per rectum.

Gość ja się nie zgodziłam
poszłam do lekarza... miało dojść do badania, byłam już na fotelu... ale się rozmyśliłam - lekarz powiedział, że skoro nie wyrażam zgody na badanie, to nie może mnie zmusić... to nie była moja pierwsza wizyta, byłam już badana - nie chciałam, by mnie badał TEN lekarz moja koleżanka jest dziewicą - powiedziała, że chce być badana normalnie; i tak też było powodzenia:)

marta_marta badanie przez odbyt jest również badaniem ginekologicznym. Mój ginekolog badał mnie najpierw normalnie z wziernikiem, a później żeby sie upewnić jeszcze przez odbyt. I wyraźnie to czułam bo przy badaniu przez odbyt (normalnie też) gdy ktoś ma chore przydatki jest żywa bolesność :O

Gość normalnie aż żal ... ściska
demonizujecie problem... badanie przez odbyt jest najnormalniejsze w świecie... włoży dwa palce i "wymaca" ... nie ma się czego bać, nie jest bolesne... a ztym, że żądasz badania przez pochwę będąc dziewicą tylko się zbłaźnisz:O to chcesz osiągnąc?

Gość a mnie badali....
moje pierwsze badanie tez bylo przez odbyt ale nic nie bolalo mialam wtedy 15 lat i lezalam w szpitalu bo badali mi tarczyce przyszla pielegniarka zabrala z sali mnie i 7 letnia dziewczynke i zaprowadzila do lekarza tam nikt sie nie zapytal o nic kazali wejsc na kozła i zbadala najpierw mnie potem ta 7 letnia dziewczynke. Bylam zdziwiona bo ponoc niepełnoletnie kobity musza byc z rodzicem:/ ale badanie straszne nie bylo na szczescie

trwa niecałą minutę albo i krócej i nic nie boli z porównaniu z wziernikiem :O moja mama przyjmuje przy ginekologu i czasami opowiada w domu jak takie "dziewice" zachowują się w gabinecie :D mamy ubaw na cały wieczór :D

Mnie normalnie ani przy wzierniku ani przez odbyt nie boli. Problemy zaczęły się dopiero przy chorych przydatkach. normalnie aż żal ... ściska Pogratulować mamie, że opowiada intymne rzeczy związane z pacjentkami. To raczej nie jest na miejscu, nie wiem z czego tu ubaw :O Myślę, że tamtym dziewczynom nie było by do śmiechu, gdyby się dowiedziały, że ktoś sobie robi z nich jaja

przecież nie zdradza tajemnicy lekarskiej tylko opowiada niektóre wizyty, które z róznych względów zwalają z nóg... po prostu trzeba umieć się zachowac u lekarza a nie strugać z siebie idiotę :O

Gość moim skromnym zdniem
łamie tajemnice lekarska. ciekawe gdyby twoj lekarz nabijal sie w domu z rodzinka z ciebie.... twoja mama nie powinna byc lekarem skoro rozpowiada problemy ludzi to nieetyczne

ile ludzi tyle charakterów.. Nie każdy jest obdarzony wysoką inteligencją.. Niektórzy ludzie z natury po prostu wychodzą na głupka nie robiąc tego specjalnie.. Bywa..

Gość Beatkaaaas
słyszalam ze do odbytu wsadza sie "pałke" ;/

przeciez nie chodzi po mieście nie rozpowiada jaki materiał mikrobiologiczny nosi połowa kobiet :O i opowiada tylko w domu nie w tym rzecz ale jak przychodzi kobieta z zużytą podpaską córki i pyta czy ma prawidłowy okres to ręce opadają :O i dodam, że dwie godziny czekała w kolejce:O to normalnie ręcę opadają... lekarze też nie są święci... sami "obgadują" pacjentów...

Gość
boze niedorozwiniete kbiety!!! dziewice bada sie przez odbyt by nie naruszyc blony dziewiczej!!! jest to normalne badanie i wyczowa sie duzo lepiej czu sa jakies zmiany w szyjce macicy jako ze przez blone dziewiacza ginekologowi jest bardzo ciez ko wogole dosiegnac szyjki macicy!! musiaby przebic blone zeby zbadac poprawnie dziewczyne!!! jesli jest ginekolog ktory bada dziewice przez pochwe coz robi to na odpierdziel i dla swietego spokoju! niejest to zadna straszna rzecz badanie przez odbyt , jet tak samo normalne jak i przez pochwe, i bada sie tylko palcem, nie wsadza sie zwiernika!!! jezu czy wy naprawde jestescie glupie lub niedorozwiniete? skoro tak robia wszystki to tak ma byc, a nie pyskowk gowniay ktora nawe nie wie co jej robia bo do ksiazek nie ma czasu popatrzyc!!!