Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morelka26

spec od zdrowego odżywiania potrzebny...help

Polecane posty

Gość morelka26

czy migdały w płatkach są zdrowe?bo przeciez mówi się ze migdały owszem są zdrowe ale te całe.czy te w płatkach są gorsze?konserwowane lub bez wartosci odzywczych?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość morelka26
ponawiam pytanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez znaczenia
czy są całe czy w płatkach. Wartości nie traca przez to,że są pocięte. Jakim cudem? Faktem jest jednak,że pocięte trzeba szybciej zużyć, bo jak każde orzechy zawierają tłuszcz i pocięte mogą szybciej zjełczeć jak są otware i to wszystko. Całe migdały mają też skórkę, w której są antocyjany i polifenole i stąd może twoje wątpliwości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość morelka26
dziękuję za odpowiedz i jescze jedno pytanko czy do takich migdałków w płatkach dodaje sie konserwabty zeby się szybciej nie zepsuły.Pytam bo mój maluszek bardzo je lubi ale jest alergikiem i wogóle .Kupiłam z kresto i nie napisane jest że sa konserwowane .Z kolei morele suszone lub dynia sa konserwowane i to jest napisane.Z góry dzieki za odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez znaczenia
Nie było mnie, odpowiadam teraz. Nie sądzę,żeby były konserwowane, ale pewna nie jestem. Ja nie jem ich od razu po wyjęciu, przepłukuję je na sitku pod gorącą wodą, osuszam. Używam do śniadania z płatów owsianych np. Morele np. kupuję tylko te, które są suszone na słońcu bez konserwantów, ale i tak je przepłukuję. W transpocie, przy pakowaniu itp. wszystko może się zabrudzić. Stosuj zasadę płukania , a czasem nawet przeparzania wrzątkiem. Myślę,że to wystarczy. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×