Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki problem

Niby nogi szczuple ale...

Polecane posty

Gość mam taki problem

W spodniach mam szczupłe i zgrabne nogi,ale jak zakładam mini to wyglądają brzydko,jakby były grube.Nie wiem dlaczego tak,może dlatego że na udach mam trochę cellulitu i ogólnie są niezbyt jędrne?Co z tym zrobić?Lato idzie a ja będę się gotować w spodniach :(

Gość refresh

Gość to zależy
wszystko zależy od proporcji Twojego ciała może byc tak że nogi są szczupłe ale nie są kształtne albo jest wyraźna dysproporcja między łydką i udem byc może wybierasz zły fason spódnicy, bo nie każda noga wygląda dobrze w każdym fasonie przymierz w sklepie spódnice o różnej długości aż ustalisz jaka długośc jest dla Ciebie idealna gdy talia jest wyrażnie zaznaczona a biodra wyraźnie od niej szersze mini sięgajaca pasa może dawac złudzenie dużej pupy i obfitych ud wtedy lepiej nosic spódnicę biodrówkę oczywiście spódnica biodrówka odpada gdy ma sie oponki wylewające sie bokami ważna jest też długośc spódnicy, lepiej zakryc kolana jeśli nie są zbyt ładne, otłuszczone, zwiotczałe itp jeśli pupa jest wydatna trzeba uważac na spódniczki z koła, z falbankami, zaszewkami, z grubego dżinsu, sztywnych materiałów itp lepsze są wtedy takie bardziej cieńkie, zwiewne najlepiej zrób test wez np ręcznik, stań przed dużym lustrem i zasłoń sobie nogi a potem stopniowo podciągaj ręcznik do góry, obserwując nogi w lustrze, patrząc z przodu, bokiem i z tyłu ustalisz przy jakiej długości ta widoczna częśc nogi wygląda najkorzystniej pamiętaj też że nie każdą spódnicę można nosic do płaskich butów, niektóre wyglądają ładnie jedynie gdy nosimy buty na obcasie

Gość ocelot73
Proporcje ciuchow sa bardzo wazne, zgadzam sie z przedmowczynia, ale moim zdaniem wazne jest tez to, czy masz jednolita, gladka i lekko przyciemniona (nie mylic z opalona!) skore. Nawet nieidealne w linii nogi ladnie utrzymane zwracaja uwage. Radzilabym Ci zaczac od porzadnego pilingu i kremu ujedrniajacego jak najmniej cuchnacego samoopalacza (np. mnie odpowiada holiday skin johnson&johnson), a jesli masz tendencje do retencji wody i nogi robia Ci sie grubawe wieczorem-wyprobuj np lioton 1000 (albo spray Lieraca, jesli dysponujesz srodkami). Ja osobiscie nie lubie zanadto balsamow do ciala (przyznaje sie bez bicia) a jesli juz cos uzywam, to doraznie (bo nie lubie miec wrazenia tlustej skory), dlatego zazwyczaj smaruje sie pozna wiosna, latem i wczesna jesienia, a potem daje sobie spokoj. Ostatnio jednak w prezencie dostalam fajny ujedrniajaco-wyszczuplajacy bakaliowy krem do ciala Erisu i bingo! Pachnie-miodzio i nie tlusci w ogole. Krotko go uzywam, ale robi wrazenie ujedrniania, zobaczymy, co da sie osiagnac. Do wyboru masz jeszcze zabiegi u kosmetyczki i hard-core czyli zabiegi medyyny estetycznej, ale nie wiem czy to Cie interesuje (jesli tak to sie rozpisze nastepnym razem). W kazdym razie nie rezygnuj! Kobiece nogi warto pokazywac i kazde moga byc atrakcyjne, jesli sie o nie zadba. Szkoda, zebys gotowala sie w spodniach i zazdroscila innym babkom, ktore odwaza sie zalozyc cos krotszego. Pozdrawiam:) ocelot