Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśkaaaaaaaaa

Skutki uboczne przyjmowania tabletek anty

Polecane posty

Gość Kaśkaaaaaaaaa

jak w temacie, jakie są skutki uboczne?? Mam dopiero 18 lat, myslicie że moge juz zacząć brać tabletki antykoncepcyjne?? Czy organizm się przez nie wyniszcza?? Jakie inne zalety prócz tego ze nie zajde w ciąze mają poszczególne rodzaje tabletek?? Możecie mi wymienić??

Gość poszukująca odpowiedzi
Zalety - brak. Wady - ból głowy, brzucha, mdłości, zmienne nastroje, płacz, krzyk. Praktycznie zerowa ochota na seks, zmiany w organizmie. Brałam 3 rodzaje tabletek przez łącznie 2 lata. Wniosek - wolę gumki ^^.

Gość hukhhl
zgadzam sie, brałam 2 rodzaje i organizm przyzwyczajał się do nich przezdobre kilka miesięcy i przez ten czas miałam nabrzmiałe i bolesne piersi. Potem doszły okropne huśtawki nastrojów i zero ochoty na zbliżenia a także popępały ni naczynka na całych nogach i nie tylko ponieważ hormony żle działają na żyły.

Gość Kaśkaaaaaaaaa
Czy ktoś jeszcze może mi coś poradzić??

Każda kobieta innaczej reaguje na hormony! Musisz iść do dobrego lekarza który zrobi ci wszystkie potrzebne badania i dopiero na tej podstawie przepisze odpowiednie... Dla mnie skutkiem ubocznym jest grzybica ale to też przez nieużywanie prezerwatyw... no i ostatnio nie mam ochoty na seks... chociaż myśle że to też sprawa grzybicy :-) Co do dobrych cech: - mam okres regularny przez co moge dużo planować... - mam mniej obfity okres co napewno będzie pomocne na praktykach gdzie przez kilka godzin nie mam kontaktu z żadną ubikacją... - Brzuch mnie nie boli przy okresie - co oznacza brak stresu że nie dam rady na praktykach, brak stresu że dostane jak będę miała egzamin i umre gdzieś pod stołem egzaminującego - cera, włosy... chociaż szczeże powiem że i tak nie miałam z tym problemów... a co do złych: - grzybica... już pisałam... - teraz mam mniejszą ochotę na seks - nie wiem czy przez tabletki - inne można znaleźć w ulotce... ale chodzi tu o to że trzeba się badać i kontrolować a nic ci się nie stanie... przynajmniej nic poważnego... a co do zakrzepicy to jest 100 razy większe prawdopodobieństwo wystąpienia jej przy porodzie :-) co nie znaczy że jej nie ma ojej... ale się rozpisałam... Co do braku ochoty na seks... właśnie się zastanawiam czy przez przypadek sobie tego nie wymyśliłam ze strachu... tak więc spróbuje z tym walczyć :-D

Gość nigdy wiecej jasminu i jasmine
brak ochoty na seks wiec antykoncepcja 100% celulit, opuchlizna nog zylki na nogach, humorki