Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cashmere

ruchy dziecka a skurcze macicy

Polecane posty

Gość cashmere

Dziewczyny, które mialy skurcze macicy w 7 miesiacu ciazy, takie niebolesne. Czym roznia sie od ruchow dziecka, w ogole jak sie je odczuwa. Odczuwam czasami, zwlaszcza jak sie poloze taki jakby ruch scianki macicy, ale nie calej tylko np z boku, z przodu, z tylu, takie jakby pulsnięcie, ktore trwa sekunde. Brzuch mam miekki i zadnego bolu brzucha nie odczuwam. Do lekarza ide dopiero w przyszlym tygodniu wiec najpierw podpytuje czy to niebezpieczne i powinnam mimo wszystko koniecznie skontaktowac sie z lekarzem teraz. Z gory dziekuje za informacje

Gość _podnosze__

Gość cashmere
W ogole to widze dziwna prawidlowosc. Mialam to pulsowanie macicy przedwczoraj kiedy to po pracy wylozylam sie na sofie i lezalam, a wczoraj kiedy zafundowalam sobie 5km spacer nic... Dajcie prosze znac jak Wy odczuwacie te skurcze, bo moze niepotrzebnie sie martwie

chętnie bym ci pomogła ale ja nic sobie takiego nie przypominam wiec nie wiem co i jak. W kazdym razie chyba takie skurcze nie są wskazane. Ja leżałam na podtrzymaniu 2 tyg w 8 mc ale wogole nie czulam tych skurczy - lekarz mi powiedzial ze są i musialam zostac w szpitalu. Nie wiem natomiast czy ma to jakis związek z twoimi skurczami.

Gość Binas
Te skurcze najczęściej nie bolą tylko brzuch robi się bardzo twardy. Czasem, jeśli zdarza się ból, to przypomina delikatny ból miesiączkowy. Ważna jest częstotliwość takich skurczy. Jeśli zdarzy się się to często w ciągu godziny - należy o tym powiedzieć lekarzowi prowadzącemu ciążę. Takie skurcze mogą, choć nie muszą prowadzić do przedwczesnego rozwierania się szyjki.

Gość deli256
właśnie pytałam się dzisiaj doktorki o te twardnienie brzucha, ja kończę 6 mies. Powiedziała,ze jezeli jest ich więcej niż 10 w ciągu dnia to żebym brała nospe, ale ja mam mniej.