Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszkaa93x3

Problemy z cerą..

Polecane posty

Mam okropną cerę. Byłam już na zabiegu kosmetycznym (oczyszczanie twarzy) ale to nic nie dało. Moja mama upiera się przy tym, że pryszcze trzeba wyciskać. Tłumacze jej, że tego nie wolno ale ona nadal swoje.. Poprostu jak się buntuję i nie daję jej mojej twarzy, żeby mi powyciskała pryszcze to mi robi kłótnię.. A tych pryszczy mam coraz więcej. Stosuję toniki i różne żele ale to nic nie daje.. Co mam zrobić?

Gość karmazynek
no tak. brzydka cera to ludzie do kosmetyczki ida . nie kumam tego moja mama jest kosmetyczka i takie laski odsyla wiecie gdzie???? do DERMATOLOGA!!!!!! bo tlyko dermatolog ci powie jak wyleczyc a nie komsetyczka. bo kosmetyczka nie leczy tylko usuwa a to nic nie daje . myslalam ze to oczywiste

wyciskanie to najgorsze zło mame to do psychologa a sama do dermatologa lub zielarza więcej mopgę Ci pomóc, gdy napiszesz co do tej pory stosowałaś i co stosujesz obecnie: najważniejsze: nie myj twarzy częściej niż 2x dziennie krem tylko lekki nie bez środków zapychających odstaw słodycze, cukier i zmień białe pieczywo na ciemne jedz dużo ogórków pij oliwe (np. sos do salatki na oliwie z oliwek) chroń byzie przed słoncem unikaj podkładów, zwłaszcza w ciepłe dni, kiedy skóra się poci pij zieloną herbatę lub zioła oczyszczające