Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

M jak MAMA 21

Co sądzicie o takim jadłospisie ciężarnej ...Czy to zdrowe dla maluszka?

Polecane posty

Hm...naprawdę nie można jeść kiełów w ciąży?Gdzie jest napisane o tym?Ja jem dosyć sporo kiełów własnie bo to skarbnica witamin.Jakbym ich nie jadła mogłabym sobie niedoborów witamin narobić czy mikroelementów.Piję tez duże ilości bardzo zdrowej herbatki Rooibos dzięki której nawet mdłości nie mam

ja uwazam ze powinnas zamienic sniadanie z kolacją. Na kolacje nie musisz jesc duzo za to sniadanie to posilek na caly dzien powinien byc najbardziej obfity. Kolacja lekka, zeby nie meczyla cie wieczorem zgaga i niestrawnosc i zebys mogla spokojnie przespac noc. Ogólnie nie wiem jak mozna zyc bez mięsa :D:D Pozatym jadlospis wydaje sie calkiem ok.

Gość poczytaj sobie których kiełków
no niestety nie można jeść wszystkich:O wiem, bo też jestem fanką kiełków i przed zajśćiem w ciążę jadłam je regularnie, ale gdy przeczytałam, że nie są wskazane w okresie ciąży, to odpuściłam sobie i wrócę do nich, gdy już urodzę:) poszukaj w necie na ten temat

skonsultuje sie w sprawie tych kiełków z dietetykiem . Do MaMani--->Chyba tak zrobię że na sniadanie wiecej a kolacyjke mało obfitą :)

Gość mareczka
Skonsultuj, bo mnie sie wydaje , że to rewelacja na zasadzie "opowiedział dzieciol sowie". Być moze tak jest, ze kiełki są niewskazane, ale mnie sie wydaje, że tak nie jest