Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana_krk

zapalenie odbytu?!

Polecane posty

Gość bum boom
biedna jesteś, zal mi Ciebie naprawdę. ale co Ci zaproponowali po badaniu, jak Cię będą leczyć? nie napisałaś mi czy wszystko czułaś...

Sorki troche spiaca jestem ;) tak czulam wszystko tzn na paczatku bylo nawet oki a po chwili kekarz wkuszczal mi powietrze... czulam jak mnie rozrywa straszie krzyczalam i plakalam :( jak brali mi wycinki to tez czulam

10 ide na kontrole i wtedy sie dowiem tak jak pisalam wczesniej leki maialm ktore nic mi nie pomogly... jesli cos mi sie bedzie dzialo nie dobrego to mam prawo przysc nawet jutro do lekarza i przyjma mnie bez kolejki

nic mi nie mowili myslalam ze tez bede spala ale wiadomo jak jest wszedzie oszczedzaja...;/ jedynie kto mi wtedy pomogl to pielegniarka ktora pomagala mi przez to przejsc. Bylam oszolomiona ale przez ten bol odrazu sie obudzialam poznieniej musialam odespac w szpitalu. Aha i jak bedziesz miala badanie to nie jedz odrazu bo jaj ja zjadlam kanapke to pielegniarka mnie scisnela a lekarz prowadzacy nic nie powiedzial ze nie moge jest sama musialam sie dosytac jak spotkalam go na korytarzu...;/

Gość bum boom
to co opisujesz to jakiś koszmar...co to za szpital? jakiś zacofany chyba...nie dać znieczulenia...szok

co mialam zrobic?:( jedyne pocieszenie bylo takie ze wydawalo mi sie ze jestem tam 5 min a tak naprawde byalam tak ponad 40 min. Kiedy masz badanie?

Gość bum boom
w sierpniu, ale sama nie wiem kiedy bo baba na skierowaniu wpisała mi 2.08 a na tej karcie od anestezjologa mam 26.08 :O i teraz nie wiem a miałaś szczepienie przeciwko żółtaczce? boję się że zarażą mnie jakimś syfem:O ciągle myślę nad prywatnym badaniem, ale kurde tyle kasy...

niee na nic mnie nie szczepili... Sluchaj zrobisz jak zechcesz ale ze prywatny to nie znaczy ze dobry... jesli lekarz jest z powolania to bedzie ok. Ja zmykam jesli chcesz to napisz do mnie agnieszka1536@wp.pl . 3maj sie pozdrawiam

Gość bum boom
dzieki Aga, ja właśnie idę się kąpać, więc też bym zmykała. dzięki za maila, w razie pytań będę pisać:) pozdrawiam

Gość beep
Wiem, że wątek dawno umarł, ale mam podobny problem. Za tydzień mam wizytę u proktologa, więc wszystko się okaże. Odczuwam od 3 dni silne pieczenie połączone ze swędzeniem. Ujście odbytu jest nabrzmiałe i czerwonawe, a na zewnątrz na skórze zauważyłam 2 malutkie ubytki w skórze (ranki). Wypróżnianie jest bardzo bolesne i zauważyłam odrobinkę krwi na papierze toaletowym. Martwi mnie jednak to, że , mam powiększone i lekko bolesne (przy uciskaniu) węzły chłonne w pachwinach. Czy to może być spowodowane tym, co dzieje się w okolicy odbytu? Stresuje mnie to bardzo...

Gość praktyk z częstym stanem zapal
Praktycznie stosuje po wielu doświadczeniach: jeśli nie był stosowany to maść ruscorex (bez recepty-ok 12 zl ), można stosowac około dwa tygodnie póżnuiej kilkudniowa przerwa-praktycznie dziala po dwóch dniach ustępuje świąd i pieczenie stosuję zewnetrznie na okolice. Wszelkie maści dostępne typu ziołowe i inne rzadko dzialają skutecznie przynajmniej u mnie. Jak juz rzadna masc nie działała to podziałał prosty środek, po umyciu przemywanie okolic gazikiem najpierw wodą utenioną potem azulan ( okolo-10 zł) rozcieńczony 1:10 trochę szczypie w trakcie płukania ale ulga jest natychmiastowa , po płukaniu azulanem nie wycierac tylko poczekac aż wyschnie tak żeby sładnik czunny azulanu-rumianek został na skórze . Dodam że mam hemoroidy raz większe innym razem bez objawów zależy od pory roku. Stany zapalne ewidentnie pojawiają sie i zaostrzają po uzyciu złej jakości papieru toaletowego np w pracy.

Gość ciekawe bo
beep, moim zdaniem jak najszybciej powinien obejrzec cie lekarz, ja bym poszla do kilku dla pewnosci - proktologa i gastrologa

Gość gbhbvg
ja bym sie do Prof Hermana przeszedl bo w krk na nfz dlugie terminy do proktologa

Gość gość
Hejka :) wiem ze troche czasu minęło od utworzenia tego wątka ale mam straszny problem. Pewnej nocy zaczął mnie boleć strasznie brzuch, płakałam aż z bólu. Myślałam że to przez zbliżający się okres ale jednak się pomyliłam. Rano kochałam się ze swoim narzeczonym i po tym moje życie to koszmar. Mam upławy, swędzi albo piecze mnie pochwa ( podczas oddawania moczu płaczę z bólu ) a na dodatek piecze/swędzi mnie o***t i mam tak jakby dziwnie mokro tam. Nawet nie wiem jak to określić. Podczas kąpieli równirż przeżywam początkowo koszmar. Ledwo chodzę,siedzę i śpię. Ogólnie ledwo funkcjonuje. Czy to może być coś bardzo poważnego jakiś rak albo coś? Dzisiaj idę do ginekologa i przypuszczam że to zapalenie bakteryjne ew wirusowe. Dodam jeszcze że byłam na woodstocku a wiadomo jakir tam są warunki czystości. Proszę pomocy strasznie się boje

Gość tygg
Skutecznym preparatem w leczeniu wstydliwych dolegliwości o***tu wydaje się preparat Proctolact. Odwiedziłem ostatnio stronę pod adresem www.proctolact.pl i po przeczytanej lekturze na temat tego farmaceutyku już zacząłem go stosować. Na razie nie widzę spektakularnych efektów ale warto być cierpliwym.

Gość riikirkir
Skutecznym preparatem w leczeniu wstydliwych dolegliwości o***tu wydaje się preparat Proctolact. Odwiedziłem ostatnio stronę pod adresem www.proctolact.pl i po przeczytanej lekturze na temat tego farmaceutyku już zacząłem go stosować. Na razie nie widzę spektakularnych efektów ale warto być cierpliwym.

Gość gość
Taki problem się zdarza dosyć często. Warto zbadać problem. W http://www.euro-klinika.pl/ na pewno Wam sie uda dowiedziec co to za problem.

Gość gość
Tak się zastanawiam czy przyczyną może być grzybica i wyjałowienie jelit dobrymi bakteriami probiotycznymi...

Zapalenie odbytu to wyjątkowo nieprzyjemna dolegliwość, którą niestety bardzo ciężko się leczy. Z tego, co wiem, to chorobę tą wywołuje szereg czynników, w tym również choroby weneryczne. Dlatego tak ważna jest profilaktyka. Niemniej jednak co do samej choroby, to ze swojej strony polecam wam ten artykuł http://www.hemoroidy.expert/uchylki-jelita-grubego-co-to-jest-jak-leczyc-zapalenie-odbytu/ . Znajdziecie tam wiele istotnej oraz rzetelnej wiedzy na temat zapalenia odbytu, a także możliwe sposoby leczenia.