Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psssssss

Pieczenie, swędzenie, zaczerwienie- grzybica pochwy?

Polecane posty

Gość psssssss

Przedwczoraj po stosunku odczuwałam silne pieczenie i ból u wejściu do pochwy. Do tego dzisiaj odczuwam swędzenie oraz zauważyłam że śluz zmienił swoja konsystencję tj. owszem jest normalny, ale w nim pojawiły sie takie geste kuleczki czy coś podobnego. Trochę poczytałam w internecie i wychodzi że są to objawy grzybicy pochwy. Która z was przez to przychodziła i czym się leczyłyście? Są jakieś leki bez recepty? Bo obecnie mam duzo zajęc i nie mam nawet kiedy pójść do ginekologa.

Gość pufkaa a puff
owszem to raczej grzybica ja sie lecze od lat bo przyczepila sie i wraca przewlekle puki nie pujdziesz do gina mozesz kupic Vagical sa bezrecepty z nagietka oraz smaruj sie mascia clotrimazolum ok 3złale lepiej isc do ginekologa

Gość agunieczka_88
hej dziewczyny! mam taki sam problem. od jakis dwóch dni swedza,pieka i sa zaczerwienione moje wargi sromowe wieksze. okropny dyskomfort. dodam ze moj sluz jest lekko zoltawy ale bez zadnego zapachu. dzisiaj mialam troche bieganiny po miescie i z deka w tym miejscu sie spocilam. gdy sie zalatwilam(oddalam mocz) poczułam okropne pieczenie i z deka napuchły mi wargi. nigdy nie mialam czegos podobnego. nie wiem czy to grzybica czy co! dwa miesiace temu urodzilam corke i jakies dwa tyg tmu bylam u gina na badaniu kontrolnym(drugie badanie po cc). jak sadzicie czy to moze byc grzybica?????? wykapalam sie w rumianku i z deka mi przeszlo. napiszcie cos. z gory DZIEKUJE i czekam na jakiekolwiek odpowiedzi

wyglada na to ze to grzybica, tez sie z tym teraz borykam :( do ginekologa jak najszybciej bo to samo nie przejdzie, moze sie troche uspokoic ale pozniej jak uderzy to sie zadrapiecie :/ sprobujcie smarowac sie clotrimazolem do poki nie odwiedzicie ginekologa

Gość pnijka
Pieczeni eprzy oddawaniu moczu czy pochwy w czasie oddawania moczu? Bo jak piecze cie cewka to wystarczy kilka dni polykac prouro i wygrzewac brzuch i pic codziennie 1,5l wody to po kilku dniach przejdzie a jak wargi sromowe cie pieka i napuchly to moze to byc infekcja i tutaj niestety bez ginekologa si enie obejdzie

Gość agunieczka_88
jednak ten rumianek dziala wczoraj jeszcze sie wieczorem wymoczylam i naprawde czuje sie swietnie. dzisiaj lekko jeszcze mnie swedzi ale juz wwczoraj mnie przestalo piec i wwargi mi odpuchly. jestem zadowolona. dzieki za odpowiedzi. jednak jeszcze sprobuje sie wymoczyc i mysle ze bede miala z glowy. nawt juz nie jest czerwona ani nabrzmiala. pozdrawiam

ale wiesz ze za pare dni moze Ci sie pogorszyc? ja bym sie nie cieszyla az tak, bo grzybica moze miec kilkudniowe stany polepszenia ale to jest tylko chwilowe

Gość no jesli to grzybica
to moze przejsc w stan utajniony i potem zaatakowac ze wzmozona sila :P taka ona wredna jest serio. ale jak nie chcesz do ginekologa i jest ok, to chociaz kup sobie jeszcze profialktycznie lacibios femina...