Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka w szpilkach

chce mi się pić..

Polecane posty

Gość milka w szpilkach

czy ktoś wie od cego może mi sie chce pić, szczególnie rano? mogłabym nie jeść śniadania, za to wypić z 2-3 kubki czegoś...w dzień też więcej wypijam niż inni w pracy.. od czego to moze byc? mój lekarz ogólny machnął ręką jak mu o tym mówiłam..ale ma ogólny olew na pacjentów.. gdzie ztym iść? ktoś wie?

Gość do Ewy Drzyzgi idź
idealny temat na jej program :-0

jezeli cie nic nie boli i tylko chce ci sie pic too nie widze problemu. ja mam za to na odwrot nie chce mi sie pic i zmuszam sie do wypicia czegos.

Gość podwyższone pragnienie
mają osoby chore na cukrzycę, badałaś się pod tym kątem?

Gość milka w szpilkach
dziekuje za sensowna odpowiedz... podwyzszone pragnienie - nie nei badalam sie pod tym katem..mialam duzo badan krwi i zawsze wszystko mam w normie, tylko nie wiem czy takim zwyklym badaniem mozna wykryc cukrzyce? jakies jeszcze sa objawy cukrzycy?

Gość milka w szpilkach
rekin - no nic nie boli ale jak tak kiedys nie mialam, jest to troche uciazliwe bo jakbym pila tyle ile bym chciala to bym znowu co chwile latala do ubikacji bo to gdzies musi wyjsc...:)

Gość asdas
badania pod kątem cukrzycy.. a druga sprawa to co pijesz w pracy? Bo to że dużo nie oznacza, że dobrze i może po prostu organizm jest odwodniony? :)

Gość milka w szpilkach
w pracy pije herbate,a od rana kakao..a potem co mi wpadnie, choc ograniczam sie bo bym musiala nocnik nosic ze soba :] a badanie krwi standartowe nie wykarze cukrzycy?

Ja też piję bardzo bardzo dużo :) ale wcale się tym nie przejmuję :p chce mi się pić to pije, koniec kropka ;)

Gość milka w szpilkach
poszukalam objawów cukrzycy..i sie zastanawiam czy one w wiekszosci powinni wystepowac bo u mnie jest tylko zwieksozne pragnienie a co za tym idzie wiecej poje wiec wiecej sikam :) reszty nie zauwazylam..a juz na pewnio nie utraty masyt ciala :D

Gość milka w szpilkach
lejla24 - byloby ok ale jak ja duzo pije to duzo odwiedzam wc a wc nie zawsze sa dostepne i jest to uciazliwe...

zobacz swoje wyniki z badania krwi, powinna tam być pozycja glukoza norma jest o ile pamiętam 100 jakiś tam jednostek

A Ty myślisz że ja to nie chodzę co trochę do wc?... Jaką herbatę pijesz? Jeśli zieloną lub czerwoną to żadne badania nie potrzebane, one tak działają moczopędnie. Ja piję zieloną to wiem

Gość milka w szpilkach
to musze poszukac a jak nie to isc znowu do badania..

Gość milka w szpilkach
lejla24 - w pracy zwykla jakas..czerwona w domu..kurcze nie wiedzialam ze to moczopedna jestem a ja potrafie 2 kubly wypic i potem latam do wc...:) to jednak uciazliwe szczegolnie jak sie gdzies jedzie szukac krzakow lub toalet..a z tym probem jest zazwyczaj

wstąp kiedyś przed pracą do laboratorium na badanie glukozy, musisz być na czczo i nie pij płynów słodzonych, zapłacisz za to parę złotych :)

Gość milka w szpilkach
dzieki..bede chyba musiala choc nie mam zadnych innych objawow cukrzycy...

wcale nie musisz być chora, ale może okazać się, że coś się złego zaczyna dziać

Gość kilonka
cukrzyca jak nic.... u mnie siostra nie miala zadnych objawow poza tym ze caly czas chcialo jej sie pic... no i wyszla cukrzyca 1 typu

Gość ta od razu cukrzyca/
wlasciwe to nie napisalas abys pila zwykla wode, a ona wlasnie najlepiej zaspakaja pragnienie. zrezygnowalabym na twoim miejscu z czarnej herbaty

Gość Woda utleniona
w książce Nieumywakina o leczeniu wodą utlenioną jest przepis jak wg autora należy pić wodę: Rano, między godziną 5 a 7 wziąć do ust szczyptę soli i zapić szklanką wody (zrobić to 2 razy pod rząd). W ciągu dnia co 2-3 godziny wypijać po 100-200 ml wody z dodatkiem 5-10 kropli 3% wody utlenionej. W sumie należy wypić do 2 l wody dziennie (taka ilość wody zużywa organizm dziennie - i należy to uzupełniać - zwłasza ludzie starsi). To pomoże pozbyć się problemów w pracy woreczka żółciowego, wydalić z niego zastałą po nocy żółć, z której tworzą się kamienie. Poza tym wypicie rano 2 szklanek wody uzupełnia nocną stratę wody potrzebną do oczyszczenia organizmu i zapobiega zaparciom. Autor uważa, że picie wody z solą 1% (czyli o stężeniu soli fizjologicznej) jest lepsze niż picie zwykłaej wody.